DB grootte

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »
- -

- -

05/12/2008 22:56:00
Quote Anchor link
Heej,

Voor een project op school moet ik wat dingetjes gaan uitzoeken..
we moeten een infrastructuur gaan maken voor een bedrijfje.

Er moet ook een host gaan draaien ( of er moet er een gehuurd gaan worden ).
Nu moeten er in een database maximaal 10000 gebruikers op worden geslagen..

Ik heb 'berekend' dat dit zeer ruim genomen 1 gb zal zijn..
Kan phpmyadmin hier mee omgaan ( moeten ook backups gemaakt worden enzo ). en zijn er misschien alternatieven..? Ik heb hier een aantal keer PGSQL voorbij zien komen is dat eventueel iets? (nog nooit mee gewerkt dus.. xD (sssst frank :P)) het moet ook een gebruiksvriendelijke user-interface hebben maar dat zoek ik dan wel uit :)

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen...

Alvast bedankt!
Martijn
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 21:24:57
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/12/2008 22:58:00
Quote Anchor link
1 GB kan je database gemakkelijk aan.
 
Frank -

Frank -

05/12/2008 23:07:00
Quote Anchor link
phpmyadmin... Grappig voor wat prutswerk, niet geschikt om databases mee te beheren.

Wil je veilig en snel met een database werken, dan is PostgreSQL een uitstekende optie. Het doet wat een DBMS moet doen en doet dit ook razendsnel. Ook wanneer er duizenden mensen gelijktijd gebruik van willen maken. MySQL kan bijzonder slecht tegen veel gebruikers, 5 tot 10 gelijktijdige gebruikers en het feest is over en uit: MySQL draait op halve kracht en de gebruikers haken af.

Backups maak je met de tools die de database meelevert, niet met PHP-scriptjes. Die kunnen namelijk geen backups maken, is technisch onmogelijk. Ze kunnen wel iets maken waarvan jij denkt dat het een backup is, maar je komt er op het verkeerde moment achter dat dit niet het geval is.

1 GB is een kleine database, dat stelt niet zo heel veel voor.

Wanneer je met PostgreSQL gaat werken, kom je één heel groot probleem tegen: Geen mysql_query() meer gebruiken maar pg_query(), echt heel schokkend! Tipje: Gebruik pg_query_params(), nog veel handiger.

En natuurlijk dat foute queries worden afgekeurd, maar dat is wel zo handig. Dan kun je ze eenvoudig debuggen.

Ga eerst op een lokale PC met PostgreSQL stoeien en gebruik pgAdmin3 om e.e.a. te beheren. Verder is het allemaal niet zo veel bijzonders, gewoon standaard SQL en bruikbare foutmeldingen. Wat wil je nog meer?
 
- -

- -

05/12/2008 23:16:00
Quote Anchor link
Oke Super bedankt voor de uitleg! ;)

Je zou je bijna af gaan vragen waarom de meeste mensen (die ik ken) phpmyadmin gebruiken :P
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

06/12/2008 02:03:00
Quote Anchor link
martijn schreef op 05.12.2008 23:16:
Oke Super bedankt voor de uitleg! ;)

Je zou je bijna af gaan vragen waarom de meeste mensen (die ik ken) phpmyadmin gebruiken :P


Nee MySQL gebruiken.. PHPmyadmin is gewoon een script dat je helpt je database door te kijken(MySQL)..
 
- -

- -

06/12/2008 08:37:00
Quote Anchor link
mebus schreef op 06.12.2008 02:03:
martijn schreef op 05.12.2008 23:16:
Oke Super bedankt voor de uitleg! ;)

Je zou je bijna af gaan vragen waarom de meeste mensen (die ik ken) phpmyadmin gebruiken :P


Nee MySQL gebruiken.. PHPmyadmin is gewoon een script dat je helpt je database door te kijken(MySQL)..


en.. MySQL kan wel veel gebruikers aan en is ook snel???
 
Dennis

dennis

06/12/2008 09:39:00
Quote Anchor link
MySQL is gewoon, als je voor een goede stevige applicatie niet echt geweldig.

MySQL is wel razendsnel met queries als je echt een giga site hebt met über veel queries bv een hyper drukke statistieken site, dan is MySQL iets sneller dan postgreSQL.

maar wat het verschil dan is, is ook minimaal. PostgreSQL bied je veeeel meer mogelijkheden aan. waar ik zelf een grote fan van ben, zijn rules en views.

maar wat mij betreft het beste van PostgreSQL zijn toch de Foreign Keys, zodat je geen data kan storen die niet klopt, als je bij user_id iets in vuld bij bijvoorbeeld een factuur tabel in een webshop, maar user_id X bestaat niet. dan weigert postgreSQL hem gewoon.

wat ik je als tip mee mag geven voor het bouwen en beheren van pg SQL databases is dit.

A) voor het maken van je database gebruik daar het programma Dezign for Databases voor van Datananic, op dit moment is het zo als je lid bent van de phpfreakz vereniging (€10/jaar) krijg je 50% korting op de standaard versie.

dat programma geeft je de mogelijkheid visueel je database te ontwerpen en in 1x een .sql bestand te maken met alle CREATE table, enz. dat scheelt je enorm veel werk.

B) gebruik pgAdmin3 voor het beheren van je database het werkt veel sneller dan phppgmyadmin de postgres versie van phpmyadmin die je al kent.

er zijn hele goede tutorials hier op het forum, die je alles vertellen over postgres.

1 ding weet ik wel, wil ik van postgres switchen dan moet het wel heeeeeeel erg veel beter zijn.

nog een wist je datje wat veel mensen niet weten als je kijkt naar het verschil tussen mySQL en postgreSQL, postgreSQL is altijd gratis. bij mySQL moet je een licentie kopen als je het commercieel gebruikt.

dat bijna niemand dat doet is een ander vehaal. maar strict gezien is dat wel een voordeel als je een grote commerciele website/applicatie bouwt.
 
Frank -

Frank -

06/12/2008 10:05:00
Quote Anchor link
dennis schreef op 06.12.2008 09:39:
MySQL is wel razendsnel met queries als je echt een giga site hebt met über veel queries bv een hyper drukke statistieken site, dan is MySQL iets sneller dan postgreSQL.
Nou, dat valt dus tegen, bij meer dan 5 tot 10 gelijktijdige gebruikers (dus bv. een drukke website), geeft MySQL er de brui aan en rent PostgreSQL rondjes om MySQL. Alleen met weinig gebruikers en queries is MySQL wat sneller maar daar merk je in het gebruik niets van.

PostgreSQL versie 6 was langzaam, we zijn inmiddels bij 8.3 aangekomen.

Ik heb ook het gevoel dat PostgreSQL eenvoudiger is te optimaliseren en dat je minder queries nodig hebt om je doel te bereiken. Dat maakt de boel nog weer veel sneller.

Zie ook deze test op Tweakers.net waar een héél duidelijk verschil is te zien tussen PostgreSQL en MySQL. Wanneer je dan nog even verder zoekt om de testmethodes e.d. te achterhalen, zul je ook ontdekken dat hun MySQL-database zwaar is geoptimaliseerd maar dat de PostgreSQL-database maar een klein aantal tweaks heeft ondergaan en dat er in de SQL en gekozen interactie met de database nauwelijks wat is veranderd. Wilde gok: Wanneer hun applicatie wordt geoptimaliseerd voor pgSQL en een goede DBA de boel optimaliseerd, kunnen zo nog wel 30 tot 40% performance winst behalen. En dan pas slaat hun test ergens op: Een geoptimaliseerde MySQL-database tegenover een geoptimaliseerde PostgreSQL-database.

Dit alles maakt PostgreSQL goedkoper in gebruik, je hebt minder hardware en minder onderhoud nodig om de gewenste prestaties uit je database te persen.

Kortom, het is een fantastische database!

;)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

06/12/2008 10:21:00
Quote Anchor link
Hoe kom je op die 1GB trouwens?
 
Martijn B

Martijn B

06/12/2008 10:58:00
Quote Anchor link
@pgFrank:

In MySQL 5.1 is concurrency sterk verbeterd door o.a. inbreng van Sun.

Ik heb zo snel geen linkje maar er was hier over volgens mij ook een test op Tweakers.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

06/12/2008 11:06:00
Quote Anchor link
martijn schreef op 06.12.2008 08:37:
mebus schreef op 06.12.2008 02:03:
martijn schreef op 05.12.2008 23:16:
Oke Super bedankt voor de uitleg! ;)

Je zou je bijna af gaan vragen waarom de meeste mensen (die ik ken) phpmyadmin gebruiken :P


Nee MySQL gebruiken.. PHPmyadmin is gewoon een script dat je helpt je database door te kijken(MySQL)..


en.. MySQL kan wel veel gebruikers aan en is ook snel???


Ik weet niet wat je daar mee wilt zeggen maar ik referreer MySQL alleen met PHPmyadmin.. Dat PHPmyadmin een MySQL database uitleest.. Het gewoon gebruiken van PHPmyadmin kan ook als je geen MySQL hebt.. Je hebt er dan alleen niet echt veel aan hè?

En ik weet nu niet of je iets positiefs probeert te zeggen over MySQL maar dat is zowat onmogelijk.. "If you can beat pgFrank you'll get a beer"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Frank -

Frank -

06/12/2008 11:08:00
Quote Anchor link
@Martijn: Ik heb het gelezen, ik heb er alleen geen (vergelijkings-) tests van gezien. Er valt dus weinig van te zeggen.

Verder is PostgreSQL inmiddels bij versie 8.3 aangekomen, genoemde tests beschrijven 8.2. De nieuwste versie is t.o.v. de oude een heel stuk sneller (factor 2), het verschil met MySQL zou dus best wel eens nog net zo groot kunnen zijn als dat het in de oude situatie was.

8.2 versus 8.3 Beta 4
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.