DB wilt niet updaten, wit scherm

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Alex L

Alex L

19/03/2011 02:12:34
Quote Anchor link
Hallo.

Na mijn probleem met mijn header neem ik tijdelijk pauze van dat script.
Wat ik dan altijd graag doe is complete scripts downloaden en helemaal verbouwen om te oefenen.

Nu heb ik er eentje gedownload, heb hem nu wat aangepast maar krijg alleen wit scherm, hij update de DB niet


function get_act($status,$act){
global $db;
return $db->get_var($db->prepare("SELECT gebruiker FROM activatie WHERE `activatie`=%s",$act));
}

function activeer() {
global $db;
$act=$_GET['act'];
$gebruiker=$_GET['geb'];
if(strlen($act)<20||preg_match("[^a-f0-9]",$act))
error("Ongeldig");
if($gebruikersnaam=get_act('activeer',$act)){
$db->query("DELETE FROM activatie WHERE gebruiker=$gebruiker AND `status`='activeer'");
$activeer=$db->get_row($db->prepare("SELECT gebruiker, status FROM gebruikers WHERE gebruiker=%s",$gebruiker));
$db->update('gebruikers',array('gebruiker'=>$gebruikers),array('status'=>Ja));
error("Succes."); }

}


Bij de activeer link geeft hij 'gebruiker' en 'act' mee

Heb nog nooit met een script zoals deze gewerkt dus ben benieuwd hoeveel er fout aan is :P

Bedankt voor enige reacties.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:12:43
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

19/03/2011 08:56:01
Quote Anchor link
is het niet beter om ook je $db mee in de functie line te geven?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function get_act($status,$act,$db)
{

    $dbObject = $db;
 //script
}
?>
 

19/03/2011 10:05:00
Quote Anchor link
Waar komt $gebruiker vandaan?
Heb je error reporting en display_errors aanstaan?
Backticks horen niet thuis in sql.
 
Alex L

Alex L

19/03/2011 13:43:04
Quote Anchor link
De db gegevens worden meegegeven met een global die aan het begin staat, vergeten te kopieren.

De gebruiker en act worden uit een activerings link gehaald.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.