De alerts en document.write doen het

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruben kok

ruben kok

25/06/2010 09:42:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function rekenen1(form) {
    var pi_value=Math.PI;
    var omtrek=form.omtrek1.value;
    if (omtrek == ""){
        windows.alert(Je hebt niks ingevoerd);
        else ()
        windows.alert(De diameter is "+ omtrek * pi_value +")
    }
}
</script>
</head>
<body>
<form method="post">
<input type='text' name='omtrek' id="omtrek1">
<input type='button' id="uitreken" name='uitrekenen' onClick='javascript:rekenen1' value='reken uit!'>
</form>
</body>
</html>


Hoe te verbeteren?
Alvast bedankt

Ipv Quote-tags, code-tags gebruikt[/modedit]
Gewijzigd op 25/06/2010 10:04:28 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:00:32
 
Chris -

Chris -

25/06/2010 10:04:56
Quote Anchor link
Bij de onclick moet je er een functie van maken door () achter rekenen1 te zetten ;-)
 
Ruben kok

ruben kok

25/06/2010 10:36:44
Quote Anchor link
Als ik dat doe, dan gebeurt er nog steeds niks :S
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/06/2010 10:37:20
Quote Anchor link
Je functie verwacht een parameter. Die moet je ook mee geven.
 
Ruben kok

ruben kok

25/06/2010 10:54:34
Quote Anchor link
Ehm... Hoe doe ik dat?
 
Chris -

Chris -

25/06/2010 11:06:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function rekenen1(form) {
    var pi_value=Math.PI;
    var omtrek=form.omtrek1.value;
    if (omtrek == ""){
        windows.alert(Je hebt niks ingevoerd);
        else ()
        windows.alert(De diameter is "+ omtrek * pi_value +")
    }
}
</script>
</head>
<body>
<form method="post" id="formulier_1">
<input type='text' name='omtrek' id="omtrek1">
<input type='button' id="uitreken" name='uitrekenen' onClick='javascript:rekenen1("formulier_1");' value='reken uit!'>
</form>
</body>
</html>
 
Johan Dam

Johan Dam

25/06/2010 11:09:13
Quote Anchor link
Hier zitten zoveel fouten in, het is niet alleen dat de functie verkeerd word aangeroepen,

dit werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function rekenen1(form) {
    var pi_value = Math.PI;
    var omtrek = form.omtrek1.value;
    
    if (omtrek == ""){
        alert('Je hebt niks ingevoerd');
    } else {
        alert("De diameter is " + omtrek * pi_value)
    }
}
</script>
</head>
<body>
<form name="form" method="post">
<input type='text' name='omtrek1' id="omtrek1">
<input type='button' id="uitreken" name='uitrekenen' onclick='rekenen1(document.form);' value='reken uit!'>
</form>
</body>
</html>
Gewijzigd op 25/06/2010 11:09:47 door Johan Dam
 
Chris -

Chris -

25/06/2010 11:13:56
Quote Anchor link
Als je nu meer dan één formulier hebt gaat dat niet werken Johan.. (Overigens geen aandacht geschonken aan het formulier zelf!)
 
Johan Dam

Johan Dam

25/06/2010 11:17:51
Quote Anchor link
@Chris,
lees eens wat beter,
het formulier heeft een name gekregen, die word meegegeven in de functie aanroep,

dit werkt met zoveel formulieren als je maar wilt,
 
Chris -

Chris -

25/06/2010 11:20:04
Quote Anchor link
@Johan, nog geen koffie op zo te zien. Daar had ik overheen gelezen ;-)
 
Johan Dam

Johan Dam

25/06/2010 11:21:53
Quote Anchor link
kan gebeuren ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.