De datum in je database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Richard Hoek

Richard Hoek

08/10/2014 14:06:31
Quote Anchor link
Hallo,

ik hen een vraagje om een datum goed in mijn database te krijgen.
De hele tijd werd de ingevulde datum als 0000-00-00 weergegeven in de database.

Nu heb ik een stukje code geschreven en word de ingevulde datum als 1970-01-01 gegeven.
Terwijl ik dit als niet heb ingevuld.

kunt iemand mij hierbij helpen?

mvg, richard.

$geboortedatum = $_POST['geboortedatum'];
$date = str_replace('/','-',$geboortedatum);
$your_date = date('Y-m-d',strtotime($date));

$sql="INSERT INTO registratie (voornaam,tussenvoegsel,achternaam,geboortedatum,straatnaam,huisnummer,toevoeging,postcode,plaatsnaam,land,bedrijfsnaam,telefoonnummer,mobielenummer,email,wachtwoord,bevestigwachtwoord) VALUES('$voornaam','$tussenvoegsel','$achternaam','$your_date','$straatnaam','$huisnummer','$toevoeging','$postcode','$plaatsnaam', '$land','$bedrijfsnaam','$telefoonnummer','$mobielenummer','$email','$wachtwoord','$bevestigwachtwoord')";
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:20:23
 
Ivo P

Ivo P

08/10/2014 14:56:36
Quote Anchor link
Wat staat er in $_POST['geboortedatum']

Laat ik gokken op 08/10/2014

Dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$date
= datetime::createfromformat('d/m/Y', $_POST['geboortedatum']);
$your_date = $date->format('Y-m-d');
?>


Dan werkt het waarschijnlijk ook voor datum < 1970, wat voor geboortedatum niet raar is.
Gewijzigd op 08/10/2014 14:57:06 door Ivo P
 
Richard Hoek

Richard Hoek

08/10/2014 15:12:00
Quote Anchor link
In geboortedatum staat wat er in dat tekstveld is ingevuld. Het komt af van een aanmeldingsformulier.
 
Ivo P

Ivo P

08/10/2014 15:14:33
Quote Anchor link
"In geboortedatum staat wat er in dat tekstveld is ingevuld."

Ja, dat snap ik.....
Maar wat wordt er ingevuld? Ik neem toch aan dat je daar een bepaald formaat van vereist?

"derde zondag na kerst in de winter van '65" is ook een aanduiding, of "bij volle maan in janauri 2000"

2014-10-08, 2014/8/10 081014, 08102014 kan ook iets aanduiden.
 
Richard Hoek

Richard Hoek

08/10/2014 15:20:25
Quote Anchor link
bij deze code word er een andere geboortedatum ingevuld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$date
= datetime::createfromformat('d/m/Y', $_POST['geboortedatum']);
$your_date = $date->format('Y-m-d');
?>


inplaats van 02/28/1995 komt er 1997-04-02 in mijn database te staan???
 
Ivo P

Ivo P

08/10/2014 15:24:44
Quote Anchor link
ja, want zoals ik zeg: Laat ik "gokken op 08/10/2014"

daarbij staat de maand dus als 2e

bij jouw formaat zou dat dus maand 28 zijn. Dat is dus 24 maanden (=jaar) en dan nog 4 maanden na het beging van 1995

in jouw geval lijkt 'm/d/Y' dus meer op zijn plaats.

Wel dus zaak dat je je gebruikers ook goede instructies geeft.

Alternatief :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
$date
= new datetime($_POST['geboortedatum']); ?>

en dan hopen op een goede herkenning door php van het datum formaat.
 
Richard Hoek

Richard Hoek

08/10/2014 15:26:19
Quote Anchor link
IK ik heb in javascript een datepicker() gebruikt. Dus in $_POST['geboortedatum'] komt een datum in te staan zoals 02/28/1995 in te staan. alleen in mijn database staat natuurlijk een amerikaanse versie van zn datum.
 
Ivo P

Ivo P

08/10/2014 15:27:52
Quote Anchor link
02/28/1995 is het formaat dat de amerikanen gebruiken.

De database hanteert een ISO http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_8601
 
Richard Hoek

Richard Hoek

08/10/2014 15:30:11
Quote Anchor link
Met de laatste code is het gelukt. Bedankt voor uw uitleg!
 
Dos Moonen

Dos Moonen

09/10/2014 08:12:40
Quote Anchor link
I zou je website graag aan willen geven bij http://plaintextoffenders.com/ aangezien die code van je sterk suggereert dat je wachtwoorden onveilig opslaat.

Zou je zou aardig willen zijn om of een url te geven, of op dit forum vragen hoe je veilig wachtwoorden opslaat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/10/2014 09:11:31
Quote Anchor link
Of gewoon een constructieve replie geven hoe hij veilig wachtwoorden kan opslaan, gezien de topicstarter een beginner is. We zitten immers op PHPhulp!

Om meteen een site aan te willen geven bij een schandpaal-site is iets te rigoureus nietwaar?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

09/10/2014 16:48:07
Quote Anchor link
Ik wilde een indruk maken. Ik help hem met al het plezier als hij hulp wilt met het beveiligen van zijn website.
Iemand anders heeft de constructieve aanpak al geprobeerd trouwens: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/inlog-systeem-in-php/96034/#690093

Als je via PHPHulp's zoek functionaliteit zoekt naar 'password' kom je op het moment http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/beste-password-encryption/95805/ tegen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.