de dezelfde pc nummering in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

P.v.Denzel

P.v.Denzel

10/06/2004 14:55:00
Quote Anchor link
nu heb ik een databse gemaakt voor de stage plek waar ik loop, nu heb ik dus een probleem bij het invoeren van een pc bijvorrbeeld "WS01" alles doet het, maar stel dat ik nog een WS01 zou plaatsen dan moet dat natuurlijk niet kunnen. hoe krijg ik het voor elkaar

attentie... er zijn in de database wel meer WS01 maar worden gerelateerd onder een andere veld (relatie id).....
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:18:42
 
Arend a

Arend a

10/06/2004 15:36:00
Quote Anchor link
Beste heer van Denzel: lees nog eens mijn tutorial, geef iets meer informatie om een fatsoenlijk en goed atwoord terug te krijgen.

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/10/143[/url
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

10/06/2004 15:43:00
Quote Anchor link
Legenda:
hsid=hardwareid
relid=relatieid
WS01=werkStation01

ok, de uitgebreide versie.

ik wil een hardware id invullen "hsid"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
     $sql
= "INSERT INTO khsid (hsid, datumin, datumuit, relid) VALUES ('$hsid', '$datumin', '$datumuit', '$relid')";
?>

de relid is persoonsnummer. die staat dus vast
ik wil bij de insert een check hebben, of er al een
WS01 in de database zit met dezelfde persoonsnummer.

duidelijker kan ik niet. ben niet zo super begaafd...
Gewijzigd op 10/06/2004 15:43:00 door P.v.Denzel
 
Mitch X

Mitch X

10/06/2004 16:24:00
Quote Anchor link
Moet je eerst een select uitvoeren. (WHERE relid = ...)
Kijken of je rows met die waarde gevonden hebt. (mysql_num_rows)
Zo ja zeg je dat ie er al is, zo nee voer je je INSERT query uit.
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

10/06/2004 16:39:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
//select
if ($result = mysql_fetch_row($query) < 1)
{

//insert
}
else
{
Echo "Er is al een computer met dit nummer",
}

?>


Select en insert beknopt weergegeven
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

11/06/2004 09:27:00
Quote Anchor link
ik hoor nog niemand iets zeggen
maar goed ik zal het proberen, gisteren had ik de motivatie niet meer om 20 minuten voor tijd het te proberen............... Wat ben ik slecht :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.