De Tijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fabian Tack

Fabian Tack

17/01/2007 12:44:00
Quote Anchor link
Hoi.

Ik zit met een probleem. Ik heb een script proberen te maken, maar nu loopt het totaal fout. Ik wil dus een script dat altijd het volgende programma weergeeft! Nu, als het bv 13u30 is, komt het programma begint dat straks begint. Het kan zijn dat ik een stomme fout maakte, maar ik vind het niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php
                $uur
= date('G');
                $minuut = date('i');
                
                if($uur == 0 && $minuut == 00){
         echo "0:30";
                }
elseif($uur == 0 && $minuut < 00){
                 echo "0:30";
                }
elseif($uur == 0 && $minuut == 30){
                 echo "14:00";
                }
elseif($uur == 0 && $minuut < 30){
                 echo "14:00";
                }
elseif($uur < 13 && $minuut < 30){
                 echo "14:00";
                }
elseif($uur == 13 && $minuut == 30){
         echo "14:00";
                }
elseif($uur == 13 && $minuut < 30){
         echo "14:00";
                }
elseif($uur == 14 && $minuut == 00){
         echo "15:00";
                }
elseif($uur == 14 && $minuut < 00){
         echo "15:00";
                }
elseif($uur == 15 && $minuut == 00){
         echo "15:30";
                }
elseif($uur == 15 && $minuut < 00){
         echo "15:30";
                }
elseif($uur == 15 && $minuut == 30){
         echo "16:00";
                }
elseif($uur == 15 && $minuut < 30){
         echo "16:00";
                }
elseif($uur == 16 && $minuut == 00){
         echo "16:30";
                }
elseif($uur == 16 && $minuut < 00){
         echo "16:30";
                }
elseif($uur == 16 && $minuut == 30){
         echo "17:00";
                }
elseif($uur == 16 && $minuut < 30){
         echo "17:00";
                }
elseif($uur == 17 && $minuut == 00){
         echo "18:00";
                }
elseif($uur == 17 && $minuut < 00){
         echo "18:00";
                }
elseif($uur == 18 && $minuut == 00){
         echo "18:30";
                }
elseif($uur == 18 && $minuut < 00){
         echo "18:30";
                }
elseif($uur == 18 && $minuut == 30){
         echo "19:00";
                }
elseif($uur == 18 && $minuut < 30){
         echo "19:00";
                }
elseif($uur == 19 && $minuut == 00){
         echo "20:00";
                }
elseif($uur == 19 && $minuut < 00){
         echo "20:00";
                }
elseif($uur == 20 && $minuut == 00){
         echo "20:30";
                }
elseif($uur == 20 && $minuut < 00){
         echo "20:30";
                }
elseif($uur == 20 && $minuut == 30){
         echo "21:00";
                }
elseif($uur == 20 && $minuut < 30){
         echo "21:00";
                }
elseif($uur == 21 && $minuut == 00){
         echo "21:30";
                }
elseif($uur == 21 && $minuut < 00){
         echo "21:30";
                }
elseif($uur == 21 && $minuut == 30){
         echo "22:00";
                }
elseif($uur == 21 && $minuut < 30){
         echo "22:00";
                }
elseif($uur == 22 && $minuut == 00){
         echo "00:30";
                }
elseif($uur == 22 && $minuut < 00){
         echo "00:30";
                }
elseif($uur == 23 && $minuut == 59){
         echo "00:30";
                }

?>


Alvast Bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:28:47
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2007 13:00:00
Quote Anchor link
Wat is precies de bedoeling? Moet er steeds het eerstkomende halfuur/uur worden aangegeven?
 
Fabian Tack

Fabian Tack

17/01/2007 13:15:00
Quote Anchor link
Wel, is eigenlijk voor een programmashema. Bv. Om 12u30 begint er een programma. Dan moet er komen bij Nu: dat programma. (dus vanaf 12u30 tot bv. 14u). En als dat ene programma begint moet er bij straks komen 14u: Dat programma
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2007 13:31:00
Quote Anchor link
Kan je hier wat mee?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// Array vullen met begintijd => eindtijd
$programma = array('13:00' => '13:30',
                            '13:30' => '14:30',
                            '14:30' => '18:00',
                            '18:00' => '23:30'
                            );
                            
$nu = date('H:i');
foreach($programma as $begin => $eind)
{

    if($begin > $nu)
    {

        echo 'Volgende programma begint om ' . $begin . ' en duurt tot ' . $eind;
        break;
    }
}

?>
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

17/01/2007 13:34:00
Quote Anchor link
Ik snap de vraag niet maar zoals je script er uit ziet zit er eel overbodig spul in.
 
Fabian Tack

Fabian Tack

17/01/2007 13:47:00
Quote Anchor link
idd, bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Fabian Tack
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2007 22:48:00
Quote Anchor link
@Fabian Tack: Hier een herziene versie. Deze werkt correcter.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// Array vullen met begintijd => eindtijd
$programma = array('00:30' => '02:30',
                            '02:30' => '13:30',
                            '13:30' => '14:30',
                            '14:30' => '18:00',
                            '18:00' => '22:30',
                            '22:30' => '00:30'
                            );
                            
$nu = date('H:i');
$begin = '';
foreach($programma as $key => $value)
{

    if($key > $nu)
    {

        $begin = $key;
        break;
    }
}

if(empty($begin))
{

    reset($programma);
    $begin = key($programma);
}

echo 'Volgende programma begint om ' . $begin . ' en duurt tot ' . $programma[$begin];

?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/01/2007 22:53:00
Quote Anchor link
Aanvulling: het kan ook via MySQL. Je hebt dan de aanvangstijd en datum in 1 veld type DATETIME staan (ik noem het veld hier aanvang) en het einde ook. Met een query als deze:

SELECT titel
FROM programmas
WHERE aanvang > NOW()
ORDER BY aanvang ASC
LIMIT 1

haal je dan in 1 keer het eerstvolgende programma op.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.