de variable werkt niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Php knipper

php knipper

18/07/2011 20:51:21
Quote Anchor link
ik gebruiken variabel voor instelling op mijn site
die zijn mooi opgeslagen in een bestand "instellinge.php"

nu heb ik op de home een paar scripts proberen uit te zetten via het bestand en toch blijft het script werken dit is 1 van de code's die het script moet uitzetten.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
if (strlen($statestieken_weergeven) == 0) {
?>

<table
style="text-align: left; width: 100%; margin-left: auto; margin-right: auto; background-color: rgb(51, 255, 51);"
border="1" cellpadding="2" cellspacing="2">
<tbody>
<tr>
<td style="vertical-align: top; background-color: red;"><img
style="width: 48px; height: 48px;" alt="ERROR"
src="/main/css/icon/cancel_48.png" align="left">Sorry,
<br>Op dit moment kan u de statestieken niet bekijken.
<a href="/check_status.php">Klik hier om te
weten wat op dit moment niet mogelijk is.</a><br>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<?php
} else {
echo "++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++code van de statestieken hier ++++++++++++++++++++++++++++";
}

?>


Sorry voor de html erdoor maar ik ben niet goed met css. ik wil het stukje code uitzetten omdat het "zoals je kan zien" nog niet in de pagina zit.
Gewijzigd op 18/07/2011 20:54:03 door Php knipper
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:02:22
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/07/2011 20:56:59
Quote Anchor link
Waarom die strlen()? Lijkt me niet nodig?

Je hebt in je instelling.php een setting staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$statistieken_weergeven
= true;
?>
 
Php knipper

php knipper

18/07/2011 22:03:34
Quote Anchor link
er staat letterlijk
$statistieken_weergeven =""0;

dus hij hoord de ++++ niet te geven
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/07/2011 22:08:03
Quote Anchor link
Wat zit er in $statestieken_weergeven?

Toevoeging op 18/07/2011 22:08:50:

let je wel op dat je schrijft $statestieken_weergeven
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

19/07/2011 08:12:19
Quote Anchor link
""0 ? heb jij error_reporting() wel aanstaan?
 
Php knipper

php knipper

19/07/2011 10:12:08
Quote Anchor link
ik heb het gecontroleerd en dat van die spellingfout is niet de oorzaak.


dat van de error_reporting() dat heb ik denk niet ( hoe werk je daar mee ) en ken enkel de foutafhandeling voor sql
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/07/2011 10:29:52
Quote Anchor link
je kan ook met if en else en isset() controleren of een variabele bestaat.
 
Php knipper

php knipper

19/07/2011 11:13:05
Quote Anchor link
normaal gezien bestaat die want er is staat wel degelijk een 0 tussen de ""

Toevoeging op 19/07/2011 11:16:36:

hier is dat bestand ( niet op spellinggecontroleert omdat ik dit normaal alleen zien )

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
# member
$inloggen_mogelijk = "0"; # 0 = niet / 1 = wel ( dit schakelt het inlogsysteem uit )
$registratie_mogelijk = "1"; # 0 = niet / 1 = wel ( dit schakelt het registratieformulier uit ( activatiemail is wel mogelijk ))
$pm_verstuur = "+"; # 0 = niet / 1 = wel ( dit schakelt het formulier voor een nieuw bericht uit )
$pm_openen = "+"; # 0 niet / 1 = wel ( dit schakelt alle pm systemen uit )
$weergave_profielfoto = "1"; # 0 niet / 1 wel ( schakelt de profielfoto's uit )
$weergave_profiel = "0"; # 0 niet / wel ( schakelt profielweergave uit )
$gebruikers_instellingen_aanpassen = "+"; # 0 niet / 1 wel ( dit schakelt de pagina voor het veranderen van de instelinge uit )

# site lock

$sitelock = "+"; # 0 = gesloten / 1 = opene ( vergrendelt de website )
$bericht = "+"; # ( bericht dat word weergegeven als sitelock aanstaat )
$host9 = "+";

# weergave instelingen
$statestieken_weergeven = "0"; # 0 = niet weergeven / 1 = weergeven  ( laat statestieken zien op de home )

#shoutbox

$shoutbox_weergeven = "0"; # 0 = niet / 1 = weergeven (  )
$shoutbox_post_toevoegen = "+"; # 0 = niet / 1 = wel ( die schakelt het formulier voor het toevoegen van berichten uit)
?>


Toevoeging op 19/07/2011 11:16:57:

+ wil zeggen dat dat nog niet in de site is verwerkt
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

19/07/2011 11:21:06
Quote Anchor link
waarom doe je losse cijfers tussen quotes?
 
Php knipper

php knipper

19/07/2011 11:23:59
Quote Anchor link
omdat er soms meer opties zijn dan 2 en dan kan je met true en false niet werken ( en 0 en 1 is dan makkelijker )

is dat fout?
Gewijzigd op 19/07/2011 11:25:34 door php knipper
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

19/07/2011 11:28:59
Quote Anchor link
ik bedoel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $var
= 1;
    // ipv
    $var = "1";
?>


ik zou een nummer gewoon als een nummer behandelen en niet als een stukje tekst
 
Php knipper

php knipper

19/07/2011 11:42:37
Quote Anchor link
ok daar heb je gelijk in.

Ik heb het verandert maar de fout blijft

kan het liggen aan de include

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_start();
include "main/instellingen.php";
include "main/verbinding.php"
?>


Toevoeging op 19/07/2011 11:45:03:

Het werkt
ik moest de

if (strlen($inloggen_mogelijk) == 0){
vervange in
if (($inloggen_mogelijk) == 0){

zoals -Aar- had gezegd

( warom is dit fout? )
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

19/07/2011 11:47:46
Quote Anchor link
strlen telt het aantal tekens in een var
 
Php knipper

php knipper

19/07/2011 11:53:54
Quote Anchor link
a darom was het antwoord altijd 1

ok weer bijgeleert
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

19/07/2011 12:00:38
Quote Anchor link
Ik zou ook direct de spelling avn de teksten nakijken als ik jou was, dit kan u zo niet online zeten natuurlijk. En al helemaal niet in portfolio natuurlijk.

Mocht het voor eigen gebruik en geleer zijn, dan is dit een mooie oefening ;)
 
Php knipper

php knipper

19/07/2011 12:35:38
Quote Anchor link
[leeg]
Gewijzigd op 19/07/2011 12:42:51 door php knipper
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

19/07/2011 13:07:25
Quote Anchor link
Php knipper op 19/07/2011 12:35:38:
[leeg]


Weet niet wat je wilde zeggen, maar ik bedoel het niet tot strengste kritiek hoor ;) Mijn Nederlands is ook bagger en ik haal het altijd even door MS Word (spellingscontrole) heen en laat het iemand proef-lezen ;)
-Althans, mijn teksten zijn doorgaands Engels voor, maar dat staat buiten kijf.
 
Php knipper

php knipper

19/07/2011 15:32:03
Quote Anchor link
nee

ik vind het trouwens geen slechte kritiek

er stond
---
de site waar ik aan werk is van een verenging ( http://myc-mych-studio.com )
ik doe het php gedeelte iemand de layout en nog iemand de inhout.

( is een jongerenvereniging )
----

niet's over de kritiek dus. ;)
 
Wouter J

Wouter J

20/07/2011 10:09:41
Quote Anchor link
En waarom zou je dat dan weghalen, als je het nu weer terug plaatst? Dan had je het beter kunnen laten staan...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.