Declaration error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »
Niels K

Niels K

03/02/2010 21:30:00
Quote Anchor link
Haai,

Ik krijg bij het volgende de script de volgende error


Fatal error: Declaration of MySQL::query() must be compatible with that of Database::query() in C:\wamp\www\gastenboek\gastenboek.class.php on line 168

Maar ik snap niet wat er nu fout is, Dit is de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
<?php

    ### Gastenboek class ###

    class Gastenboek
    {
    
        private $_Adapter;
                
            public function __construct (GastenboekAdapter $Adapter)
            {

            
                $this->_Adapter = $Adapter;
            
            }

            
            public function weergeven ()
            {

            
                $Reacties = $this->_Adapater->alle_reacties ();

                $Resultaat = '<div id="gastenboek">';

                    foreach ($Reacties as $Reactie)
                    {

                    
                        $Gebruiker = new Gebruiker ($Reactie['gebruiker_naam'], NULL, $Reactie['gebruiker_website']);
                        $Reactie = new Reactie ($this->_Adapter, $Reactie['reactie'], $Gebruiker, $Reactie['datum'], $Reactie['tijd']);
                    
                        $Resultaat = $Reactie->weergeven ();
                        
                    }

                    
                return $Resultaat . '</div>';
                
            }
    
    }

    
    class Gebruiker
    {
    
        private $_Naam;
        private $_Email;
        private $_Website;
        
            public function __construct($Naam, $Email, $Website)
            {

                
                $this->_Naam = $Naam;
                $this->_Email = $Email;
                $this->_Website = $Website;
            
            }

            
            public function reactie_plaatsen (GastenboekAdapter $Adapter, $Reactie)
            {

            
                $Reactie = new Reactie ($Adapater, $Reactie, $this, date ('Y-m-d'), date ('H:i'));
                $Reactie->opslaan ();
            
            }

            
            public function weergeven ()
            {

            
                if ($this->_Website != NULL)
                {

                
                    return '<a href="' .$this->_Website. '">' .$this->_Naam. '</a>';
                
                }

                else
                {
                
                    return $this->_Naam;
                
                }
            
            }

            
            public function geef_gegevens ()
            {

            
                return array
                        (
                            'naam' => $this->_Naam,
                            'email' => $this->_Email,
                            'website' => $this->_Website
                        );
            
            }

    }

    
    class Reactie
    {
    
        private $_Adapter;
        private $_Gebruiker;
        private $_Reactie;
        private $_Datum;
        private $_Tijd;
        
            public function __construct (GastenboekAdapter $Adapater, $Reactie, $Gebruiker, $Datum, $Tijd)
            {

            
                $this->_Adapter = $Adapter;
                $this->_Reactie = $Reactie;
                $this->_Gebruiker = $Gebruiker;
                $this->_Datum = $Datum;
                $this->_Tijd = $Tijd;
                
            }

            
            public function weergeven ()
            {

            
                return
                '
                    <div class="reactie">
                    
                        <span class="geplaats">Geplaatst door '
.$this->_Gebruiker->weergeven. ' op <strong>' .$this->_Datum. '</strong> om <strong>' .$this->_Tijd. '</strong></span>
                
                        <p>'
.$this->_Reactie. '</p>
                '
;
            
            }

            
            public function opslaan ()
            {

            
                $Gebruiker = $this->_Gebruiker->geef_gevens ();
                
                $this->_Adapter->reactie_toevoegen
                (
                    $this->_Reactie,
                    $Gebruiker['naam'],
                    $Gebruiker['email'],
                    $Gebruiker['website'],
                    $this->_Datum,
                    $this->_Tijd
                );
            
            }
    
    }

    
    interface Database
    {
    
        public function maak_verbinding ($Host, $Gebruikersnaam, $Wachtwoord, $Naam);
        public function query ();
    
    }

    
    interface DatabaseResult
    {
    
        public function fetch_assoc ();
        public function fetch_alles ();
        public function aantal_regels ();
    
    }

    
    class MySQL implements Database
    {
    
        private $_Connectie;
        
            public function maak_verbinding ($Host, $Gebruikersnaam, $Wachtwoord, $Naam)
            {

            
                if (!$this->_Connectie = mysqli_connect($Host, $Gebruikersnaam, $Wachtwoord, $Naam))
                {

                    
                    throw new DatabaseExeception ('Kan geen verbinding met de database leggen');
                
                }
            
            }

            
            public function query ($Query)
            {

            
                $Resultaat = mysqli_query ($this->_Connectie, $Query);
                
                    if ($Resultaat)
                    {

                    
                        throw new DatabaseExeception ('Er is een fout opgetreden met het uitvoeren van de query');
                    
                    }

                    
                return new MySQLResult ($Resultaat);
            
            }
    
    }

    
    class MySQLResult implements DatabaseResult
    {
    
        private $_Resultaat;
        
            public function __construct ($Resultaat)
            {

            
                $this->_Resultaat = $Resultaat;
            
            }

            
            public function fetch_assoc ()
            {

            
                return mysqli_fetch_assoc ($this->_Resultaat);
            
            }

            
            public function fetch_alles ()
            {

            
                $Resultaat = array ();
                
                    while ($Regel = $this->fetch_assoc ())
                    {

                    
                        $Resultaat[] = $Regel;
                    
                    }

                    
                $Resultaat;
            
            }

            
            public function aantal_regels ()
            {

            
                return mysqli_num_rows ($this->_Resultaat);
            
            }
    
    }

    
    class DatabaseException extends Exception
    {
    
    }

    
    interface GastenboekAdapter
    {
    
        public function reactie_toevoegen ($Reactie, $Gebruiker_naam, $Gebruiker_email, $Gebruiker_website, $Datum, $Tijd);
        public function alle_reacties ();
    
    }

    
    abstract class DatabaseGastenboekAdapter implements DatabaseAdapter
    {
        
        protected $_Database;
        
            public function __construct (Database $Database)
            {

            
                $this->_Database = $Database;
            
            }

            
            public function reactie_toevoegen ($Reactie, $Gebruiker_naam, $Gebruiker_email, $Gebruiker_website, $Datum, $Tijd)
            {

            
                $Query =
                "
                    INSERT INTO
                        reactie
                    (
                        reactie,
                        gebruiker_naam,
                        gebruiker_email,
                        gebruiker_website,
                        datum,
                        tijd
                    )
                    VALUES
                    (
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Reactie). "',
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Gebruiker_naam). "',
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Gebruiker_email). "',
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Gebruiker_website). "',
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Datum). "',
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Tijd). "'
                    )
                "
;
                
                $this->_Database->query ($Query);
            
            }

            
            public function alle_reacties ()
            {

            
                $Query =
                "
                    SELECT
                        reactie,
                        gebruiker_naam,
                        gebruiker_website,
                        datum,
                        tijd
                    FROM
                        reactie
                    ORDER BY
                        datum
                    DESC
                        tijd
                    DESC
                "
;
                
                    return $this->_Database->query ($Query)->fetch_alles ();
            
            }
    
    }

    
    class MySQLGastenboekAdapter extends DatabaseGastenboekAdapter
    {
    
        public function __construct (MySQL $MySQL)
        {

        
            parent::__construct ($MySQL);
        
        }
    
    }

    
    $Database = new MySQL ();
    $Database->maak_verbinding ('localhost', 'root', '', 'gastenboek');
    $Adapter = new MySQLGastenboekAdapter ($Database);
    
    $Gastenboek = new Gastenboek ($Adapter);
    
    echo $Gastenboek->weergeven ();
    
        if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
        {

        
            $Gebruiker = new Gebruiker ($_POST['gebruiker_naam'], $_POST['gebruiker_email'], $_POST['gebruiker_website']);
            $Gebruiker->reactie_plaatsen ($Adapter, $_POST['reactie']);
        
        }



?>

<html>
<head>
<body>

<form method="POST" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php basename($_SERVER['PHP_SELF']); ?>
">

<table>

<tr>
<td>Naam </td><td><input type="text" name="gebruiker_naam" value="" size="30" /></td>
</tr>

<tr>
<td>Email </td><td><input type="text" name="gebruiker_email" value="" size="30" /></td>
</tr>

<tr>
<td>Website </td><td><input type="text" name="gebruiker_website" value="" size="30" /></td>
</tr>

<tr>
<td>Reactie </td><td><textarea name="reactie"></textarea></td>
</tr>

</table>

</form>

</body>
</head>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:16:59
 
Wim E

Wim E

03/02/2010 21:55:00
Quote Anchor link
dan heeft het weinig zin om alles te gaan posten.
Heb je al error handeling aangezet? Errors naar boven gekomen?
Post alleen relevante code aub:) (aan html code hebben we neit zoveel)
 
- -

- -

03/02/2010 22:00:00
Quote Anchor link
Het lezen van de error zou al voldoende moeten zijn, zeker in dit geval is het zeer duidelijk:

Fatal error: Declaration of MySQL::query() must be compatible with that of Database::query().
Fatale fout: declaratie van MySQL::query() moet compitabel zijn met die van Database::query().

Wat zien we? De klasse MySQL implementeert de interface Database. Bij de klasse MySQL zien we een method query($Query), maar in de interface Database enkel query(). Je moet de parameter $Query dus ook even in de interface Database zetten.
 
Niels K

Niels K

03/02/2010 22:10:00
Quote Anchor link
@Jonathan..

Heeeel erg bedankt. Dat was hem idd:)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.