Declaration error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »
Niels K

Niels K

03/02/2010 21:30:00
Quote Anchor link
Haai,

Ik krijg bij het volgende de script de volgende error


Fatal error: Declaration of MySQL::query() must be compatible with that of Database::query() in C:\wamp\www\gastenboek\gastenboek.class.php on line 168

Maar ik snap niet wat er nu fout is, Dit is de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
<?php

    ### Gastenboek class ###

    class Gastenboek
    {
    
        private $_Adapter;
                
            public function __construct (GastenboekAdapter $Adapter)
            {

            
                $this->_Adapter = $Adapter;
            
            }

            
            public function weergeven ()
            {

            
                $Reacties = $this->_Adapater->alle_reacties ();

                $Resultaat = '<div id="gastenboek">';

                    foreach ($Reacties as $Reactie)
                    {

                    
                        $Gebruiker = new Gebruiker ($Reactie['gebruiker_naam'], NULL, $Reactie['gebruiker_website']);
                        $Reactie = new Reactie ($this->_Adapter, $Reactie['reactie'], $Gebruiker, $Reactie['datum'], $Reactie['tijd']);
                    
                        $Resultaat = $Reactie->weergeven ();
                        
                    }

                    
                return $Resultaat . '</div>';
                
            }
    
    }

    
    class Gebruiker
    {
    
        private $_Naam;
        private $_Email;
        private $_Website;
        
            public function __construct($Naam, $Email, $Website)
            {

                
                $this->_Naam = $Naam;
                $this->_Email = $Email;
                $this->_Website = $Website;
            
            }

            
            public function reactie_plaatsen (GastenboekAdapter $Adapter, $Reactie)
            {

            
                $Reactie = new Reactie ($Adapater, $Reactie, $this, date ('Y-m-d'), date ('H:i'));
                $Reactie->opslaan ();
            
            }

            
            public function weergeven ()
            {

            
                if ($this->_Website != NULL)
                {

                
                    return '<a href="' .$this->_Website. '">' .$this->_Naam. '</a>';
                
                }

                else
                {
                
                    return $this->_Naam;
                
                }
            
            }

            
            public function geef_gegevens ()
            {

            
                return array
                        (
                            'naam' => $this->_Naam,
                            'email' => $this->_Email,
                            'website' => $this->_Website
                        );
            
            }

    }

    
    class Reactie
    {
    
        private $_Adapter;
        private $_Gebruiker;
        private $_Reactie;
        private $_Datum;
        private $_Tijd;
        
            public function __construct (GastenboekAdapter $Adapater, $Reactie, $Gebruiker, $Datum, $Tijd)
            {

            
                $this->_Adapter = $Adapter;
                $this->_Reactie = $Reactie;
                $this->_Gebruiker = $Gebruiker;
                $this->_Datum = $Datum;
                $this->_Tijd = $Tijd;
                
            }

            
            public function weergeven ()
            {

            
                return
                '
                    <div class="reactie">
                    
                        <span class="geplaats">Geplaatst door '
.$this->_Gebruiker->weergeven. ' op <strong>' .$this->_Datum. '</strong> om <strong>' .$this->_Tijd. '</strong></span>
                
                        <p>'
.$this->_Reactie. '</p>
                '
;
            
            }

            
            public function opslaan ()
            {

            
                $Gebruiker = $this->_Gebruiker->geef_gevens ();
                
                $this->_Adapter->reactie_toevoegen
                (
                    $this->_Reactie,
                    $Gebruiker['naam'],
                    $Gebruiker['email'],
                    $Gebruiker['website'],
                    $this->_Datum,
                    $this->_Tijd
                );
            
            }
    
    }

    
    interface Database
    {
    
        public function maak_verbinding ($Host, $Gebruikersnaam, $Wachtwoord, $Naam);
        public function query ();
    
    }

    
    interface DatabaseResult
    {
    
        public function fetch_assoc ();
        public function fetch_alles ();
        public function aantal_regels ();
    
    }

    
    class MySQL implements Database
    {
    
        private $_Connectie;
        
            public function maak_verbinding ($Host, $Gebruikersnaam, $Wachtwoord, $Naam)
            {

            
                if (!$this->_Connectie = mysqli_connect($Host, $Gebruikersnaam, $Wachtwoord, $Naam))
                {

                    
                    throw new DatabaseExeception ('Kan geen verbinding met de database leggen');
                
                }
            
            }

            
            public function query ($Query)
            {

            
                $Resultaat = mysqli_query ($this->_Connectie, $Query);
                
                    if ($Resultaat)
                    {

                    
                        throw new DatabaseExeception ('Er is een fout opgetreden met het uitvoeren van de query');
                    
                    }

                    
                return new MySQLResult ($Resultaat);
            
            }
    
    }

    
    class MySQLResult implements DatabaseResult
    {
    
        private $_Resultaat;
        
            public function __construct ($Resultaat)
            {

            
                $this->_Resultaat = $Resultaat;
            
            }

            
            public function fetch_assoc ()
            {

            
                return mysqli_fetch_assoc ($this->_Resultaat);
            
            }

            
            public function fetch_alles ()
            {

            
                $Resultaat = array ();
                
                    while ($Regel = $this->fetch_assoc ())
                    {

                    
                        $Resultaat[] = $Regel;
                    
                    }

                    
                $Resultaat;
            
            }

            
            public function aantal_regels ()
            {

            
                return mysqli_num_rows ($this->_Resultaat);
            
            }
    
    }

    
    class DatabaseException extends Exception
    {
    
    }

    
    interface GastenboekAdapter
    {
    
        public function reactie_toevoegen ($Reactie, $Gebruiker_naam, $Gebruiker_email, $Gebruiker_website, $Datum, $Tijd);
        public function alle_reacties ();
    
    }

    
    abstract class DatabaseGastenboekAdapter implements DatabaseAdapter
    {
        
        protected $_Database;
        
            public function __construct (Database $Database)
            {

            
                $this->_Database = $Database;
            
            }

            
            public function reactie_toevoegen ($Reactie, $Gebruiker_naam, $Gebruiker_email, $Gebruiker_website, $Datum, $Tijd)
            {

            
                $Query =
                "
                    INSERT INTO
                        reactie
                    (
                        reactie,
                        gebruiker_naam,
                        gebruiker_email,
                        gebruiker_website,
                        datum,
                        tijd
                    )
                    VALUES
                    (
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Reactie). "',
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Gebruiker_naam). "',
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Gebruiker_email). "',
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Gebruiker_website). "',
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Datum). "',
                        '"
.mysqli_real_escape_string ($this->_Connectie, $Tijd). "'
                    )
                "
;
                
                $this->_Database->query ($Query);
            
            }

            
            public function alle_reacties ()
            {

            
                $Query =
                "
                    SELECT
                        reactie,
                        gebruiker_naam,
                        gebruiker_website,
                        datum,
                        tijd
                    FROM
                        reactie
                    ORDER BY
                        datum
                    DESC
                        tijd
                    DESC
                "
;
                
                    return $this->_Database->query ($Query)->fetch_alles ();
            
            }
    
    }

    
    class MySQLGastenboekAdapter extends DatabaseGastenboekAdapter
    {
    
        public function __construct (MySQL $MySQL)
        {

        
            parent::__construct ($MySQL);
        
        }
    
    }

    
    $Database = new MySQL ();
    $Database->maak_verbinding ('localhost', 'root', '', 'gastenboek');
    $Adapter = new MySQLGastenboekAdapter ($Database);
    
    $Gastenboek = new Gastenboek ($Adapter);
    
    echo $Gastenboek->weergeven ();
    
        if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
        {

        
            $Gebruiker = new Gebruiker ($_POST['gebruiker_naam'], $_POST['gebruiker_email'], $_POST['gebruiker_website']);
            $Gebruiker->reactie_plaatsen ($Adapter, $_POST['reactie']);
        
        }



?>

<html>
<head>
<body>

<form method="POST" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php basename($_SERVER['PHP_SELF']); ?>
">

<table>

<tr>
<td>Naam </td><td><input type="text" name="gebruiker_naam" value="" size="30" /></td>
</tr>

<tr>
<td>Email </td><td><input type="text" name="gebruiker_email" value="" size="30" /></td>
</tr>

<tr>
<td>Website </td><td><input type="text" name="gebruiker_website" value="" size="30" /></td>
</tr>

<tr>
<td>Reactie </td><td><textarea name="reactie"></textarea></td>
</tr>

</table>

</form>

</body>
</head>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:42:54
 
Wim E

Wim E

03/02/2010 21:55:00
Quote Anchor link
dan heeft het weinig zin om alles te gaan posten.
Heb je al error handeling aangezet? Errors naar boven gekomen?
Post alleen relevante code aub:) (aan html code hebben we neit zoveel)
 
- -

- -

03/02/2010 22:00:00
Quote Anchor link
Het lezen van de error zou al voldoende moeten zijn, zeker in dit geval is het zeer duidelijk:

Fatal error: Declaration of MySQL::query() must be compatible with that of Database::query().
Fatale fout: declaratie van MySQL::query() moet compitabel zijn met die van Database::query().

Wat zien we? De klasse MySQL implementeert de interface Database. Bij de klasse MySQL zien we een method query($Query), maar in de interface Database enkel query(). Je moet de parameter $Query dus ook even in de interface Database zetten.
 
Niels K

Niels K

03/02/2010 22:10:00
Quote Anchor link
@Jonathan..

Heeeel erg bedankt. Dat was hem idd:)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.