Default login naam value form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris Broekz

Chris Broekz

07/12/2010 17:13:30
Quote Anchor link
Hallo hier ben ik weer, ik werd gister fantastisch geholpen om mijn login script in elkaar te prutsen. Nu heb ik mijn login script en ben ik bezig met een news script waar mensen op kunnen reageren op dit moment werkt het fantastisch maar members moeten nog hun gebruikersnaam invullen en daaronder hun text bericht voor de reactie.
En ik zou graag willen dat de gebruikersnaam automatisch word ingevuld door hun sessie.

Het enigste wat ik geprobeer heb is op dit moment:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
      <td><input type="HIDDEN" name="name" value="$u"></td>


Dit werkte naar mijn verwachtingen al niet, ik zou niet weten wat ik moet proberen.

Dit is trouwens de session:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
            $_SESSION['username'] = $u;


Ik weet niet of ik jullie voldoende informatie geef op dit moment, zoniet post maar een reactie voor wat je nodig hebt!

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:29:03
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2010 17:18:01
Quote Anchor link
Als er reeds een session bestaat is het toch niet moeilijk om daar iets uit te halen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
session_start();
echo $_SESSION['veldnaam_whatever'];
?>
 
Chris Broekz

Chris Broekz

07/12/2010 17:23:43
Quote Anchor link
Ik weet niet volledig wat je bedoelt, maar dit heb ik geprobeert maar schijnt niet te werken. Want dan is de field blank.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td><input type="HIDDEN" name="name" id="name"></td>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// Start a session
session_start();
echo $_SESSION['name'];
require_once ('db_connect.inc.php');
require_once ("functions.inc.php");
?>


Toevoeging op 07/12/2010 17:44:41:

Ik kan er niet uit komen wat ik moet doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// Start a session
session_start();
require_once ('db_connect.inc.php');
require_once ("functions.inc.php");
            $_SESSION['username'] = $u;
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td><input type="HIDDEN" name="name" id="name" value="$u"></td>


Toevoeging op 07/12/2010 18:05:42:

niemand?
Gewijzigd op 07/12/2010 17:45:08 door Chris Broekz
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2010 18:48:01
Quote Anchor link
Zo overschrijf je de session-var:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SESSION
['username'] = $u;
?>

Je wilt hem overnemen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$u
= $_SESSION['username'];
?>

Maar waarom niet direct?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<td><input type="hidden" name="name" id="name" value="' . $_SESSION['username'] . '"></td>';
?>
Gewijzigd op 07/12/2010 18:48:29 door - SanThe -
 
Chris Broekz

Chris Broekz

07/12/2010 19:11:08
Quote Anchor link
SanThe als ik dat doe krijg ik gewoon "Posted By: . $_SESSION['username'] ."
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2010 19:12:50
Quote Anchor link
Dan heb jij niet exact mijn regel overgenomen.
Laat eens de code zien van die regel die jij nu hebt.
 
Chris Broekz

Chris Broekz

07/12/2010 19:26:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<div align="center">
    <table border="0" width="370" cellspacing="0" cellpadding="0">
    <tr>
      <td width="60"> </td>
<?php
echo '<td><input type="hidden" name="name" id="name" value="' . $_SESSION['username'] . '"></td>';
?>

    </tr>
    <tr>
      <td>Smile:</td>
      <td>{smilies}</td>
    </tr>
    <tr>
      <td colspan="2">
      <textarea cols="40" rows="6" id=commentsbox name="comments"></textarea><br />
      <input type="submit" name="submit" value="Add My Comment">
      <input type=checkbox name=CNremember  id=CNremember value=1><label for=CNremember> Remember Me</label> |
  <a href="javascript:CNforget();">Forget Me</a>
      </td>
    </tr>
  </table></div>


En in de header heb ik staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// Start a session
session_start();
require_once ('db_connect.inc.php');
require_once ("functions.inc.php");
?>


functions.inc.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
function show_userbox()
{

    // retrieve the session information
    $u = $_SESSION['username'];
    $uid = $_SESSION['loginid'];
    // display the user box
    echo "<div id='userbox'><br>
     <center>Welcome back $u!</center></div>
        
           <div id='container'><br><br><br>
<center> <a href='./logout.php'>Logout </center>
        
             </div>"
;
}

?>


en db.connect.inc.php is gewoon mijn DB info.

Toevoeging op 07/12/2010 19:37:19:

$u blijkt alleen te werken bij login.php bij mij.
Als ik bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// Start a session
session_start();
require_once ('db_connect.inc.php');
require_once ("functions.inc.php");
?>
toevoeg in mijn header file en ergens $u plaats krijg ik niet mijn username sessie te zien maar alleen $u misschien is dit de reden dat hij ook de sessie username niet kan vinden bij mijn news.php

Dit is login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
if (!session_is_registered('loginid') || !session_is_registered('username'))
{

    // user is not logged in.
    if (isset($_POST['cmdlogin']))
    {

        // retrieve the username and password sent from login form
        // First we remove all HTML-tags and PHP-tags, then we create a md5-hash
        // This step will make sure the script is not vurnable to sql injections.

        $u = strip_tags($_POST['username']);
        $p = (strip_tags($_POST['password']));
        //Now let us look for the user in the database.
        $query = sprintf("SELECT acct FROM accounts WHERE login = '%s' AND password = '%s' LIMIT 1;",
            mysql_real_escape_string($u), mysql_real_escape_string($p));
        $result = mysql_query($query);
        // If the database returns a 0 as result we know the login information is incorrect.
        // If the database returns a 1 as result we know  the login was correct and we proceed.
        // If the database returns a result > 1 there are multple users
        // with the same username and password, so the login will fail.

        if (mysql_num_rows($result) != 1)
        {

            // invalid login information
            echo "Wrong username or password!";
            //show the loginform again.
            include "loginform.php";
        }
else {
            // Login was successfull
            $row = mysql_fetch_array($result);
            // Save the user ID for use later
            $_SESSION['loginid'] = $row['loginid'];
              // Save the username for use later
            $_SESSION['username'] = $u;
              // Now we show the userbox
            show_userbox();
        }
    }
else {
         // User is not logged in and has not pressed the login button
         // so we show him the loginform

        include "loginform.php";
    }
}
else {
     // The user is already loggedin, so we show the userbox.
    show_userbox();
}

?>
 
Jonathan Plas

Jonathan Plas

07/12/2010 20:34:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo "<td><input type=\"hidden\" name=\"name\" id=\"name\" value=\"".$_SESSION['username']."\"></td>"; ?>


Zo zou je het kunnen doen en zou het moeten lukken.

Mvg Jonathan
Gewijzigd op 07/12/2010 20:35:38 door Jonathan Plas
 
Chris Broekz

Chris Broekz

07/12/2010 20:46:07
Quote Anchor link
Ik heb hem precies zo willen overnemen maar dat lukt totaal niet, hij geeft dan aan dat je geen username invoert dus heb ik hem beetje bewerkt maar werkt nog steeds niet. Hij geeft nog steeds aan:

Posted by: .$_SESSION['username']

Jonathan Plas op 07/12/2010 20:34:28:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo "<td><input type=\"hidden\" name=\"name\" id=\"name\" value=\"".$_SESSION['username']."\"></td>"; ?>


Zo zou je het kunnen doen en zou het moeten lukken.

Mvg Jonathan




Toevoeging op 08/12/2010 16:52:21:

Niemand die me ff kan helpen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.