Default waarde verminderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »
Roy B

Roy B

17/08/2020 15:37:27
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function getCalcValues( post_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../indexwaarde_calc.php",
    data: post_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_dakisolatie)
        {
        $("#indexw").html(indexwaarde_dakisolatie);
        }
    });
}


en

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function getCalc( gevel_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../gevelindexwaarde_calc.php",
    data: gevel_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_gevelisolatie)
        {
        $("#indexw1").html(indexwaarde_gevelisolatie);
       }
    });
}



$("#indexw").html(indexwaarde_dakisolatie); en $("#indexw1").html(indexwaarde_gevelisolatie); worden netjes weergegeven op de pagina.
Nu heb ik een default waarde en die zou ik graag willen verminderen met de 2 genoemde waarden.
Is zoiets mogelijk?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:00:56
 
Ivo P

Ivo P

17/08/2020 16:00:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
var defaultwaarde = 100;

function getCalcValues( post_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../indexwaarde_calc.php",
    data: post_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_dakisolatie)
        {
        $("#indexw").html(indexwaarde_dakisolatie);
        defaultwaarde = defaultwaarde - indexwaarde_dakisolatie;
        console.log(defaultwaarde);
        }
    });
}

 function getCalc( gevel_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../gevelindexwaarde_calc.php",
    data: gevel_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_gevelisolatie)
        {
        $("#indexw1").html(indexwaarde_gevelisolatie);
        defaultwaarde = defaultwaarde - indexwaarde_gevelisolatie;
        console.log(defaultwaarde);

       }
    });
}


Maar let erop, dat de waarde pas verminderd wordt NA de afronding van de ajaxcall.
En ik ga er vanuit dat de response inderdaad puur numeric is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/08/2020 16:59:59
Quote Anchor link
Je hebt hier al een compleet topic over ongeveer hetzelfde onderwerp.

Is het wellicht niet verstandiger om eerst eens wat basiskennis op te gaan doen?
 
Roy B

Roy B

17/08/2020 17:48:08
Quote Anchor link
Ivo P op 17/08/2020 16:00:56:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
var defaultwaarde = 100;

function getCalcValues( post_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../indexwaarde_calc.php",
    data: post_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_dakisolatie)
        {
        $("#indexw").html(indexwaarde_dakisolatie);
        defaultwaarde = defaultwaarde - indexwaarde_dakisolatie;
        console.log(defaultwaarde);
        }
    });
}

 function getCalc( gevel_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../gevelindexwaarde_calc.php",
    data: gevel_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_gevelisolatie)
        {
        $("#indexw1").html(indexwaarde_gevelisolatie);
        defaultwaarde = defaultwaarde - indexwaarde_gevelisolatie;
        console.log(defaultwaarde);

       }
    });
}


Maar let erop, dat de waarde pas verminderd wordt NA de afronding van de ajaxcall.
En ik ga er vanuit dat de response inderdaad puur numeric is.


Dank je voor de reactie. Ik heb het denk ik niet goed uitgelegd.

Ik wil graag defaultwaarde - (indexwaarde_dakisolatie + indexwaarde_gevelisolatie).
Dus niet beide apart zoals het nu gaat.

Maar ga er mee verder kijken.

Toevoeging op 17/08/2020 17:53:48:

Ozzie PHP op 17/08/2020 16:59:59:

Is het wellicht niet verstandiger om eerst eens wat basiskennis op te gaan doen?


Daar ben ik mee bezig. Maar probeer het graag direct uit. En het is vaak makkelijker aan de hand van voorbeelden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/08/2020 19:44:16
Quote Anchor link
@Ivo, maar kom je dan niet in de problemen met "race conditions"? Dit hangt ook af van hoe de functies aangeroepen worden, maar AJAX-calls zijn toch doorgaans asynchroon (dit zijn in wezen aparte "threads"?) dus mogelijk zijn dingen op het verkeerde moment klaar / niet op het juiste moment beschikbaar.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/08/2020 22:08:16
Quote Anchor link
Roy B op 17/08/2020 17:48:08:

Ozzie PHP op 17/08/2020 16:59:59:

Is het wellicht niet verstandiger om eerst eens wat basiskennis op te gaan doen?


Daar ben ik mee bezig. Maar probeer het graag direct uit. En het is vaak makkelijker aan de hand van voorbeelden.

Geen probleem, maar ik krijg het idee dat je bezig bent de schilderijen op te hangen terwijl er nog geen muren zijn. Je moet het helemaal zelf weten, maar ik denk niet dat het de meest efficiënte manier van werken is. Misschien kun je beter een paar weken investeren in het opdoen van wat basiskennis, zodat je daarna gericht iets kunt gaan maken. Zover ik nu kan zien ben je een beetje aan het freestylen zonder enige structuur, en als je op die manier doorgaat wordt het een lastige klus om de dingen te realiseren die je graag wilt realiseren.
 
Roy B

Roy B

17/08/2020 22:22:06
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 17/08/2020 22:08:16:
Geen probleem, maar ik krijg het idee dat je bezig bent de schilderijen op te hangen terwijl er nog geen muren zijn. Je moet het helemaal zelf weten, maar ik denk niet dat het de meest efficiënte manier van werken is. Misschien kun je beter een paar weken investeren in het opdoen van wat basiskennis, zodat je daarna gericht iets kunt gaan maken. Zover ik nu kan zien ben je een beetje aan het freestylen zonder enige structuur, en als je op die manier doorgaat wordt het een lastige klus om de dingen te realiseren die je graag wilt realiseren.


Jij hebt helemaal gelijk. Ga het project ook uit handen geven als ik iemand gevonden heb die het voor me kan maken. Kan ik me rustig bezig houden met meer kennis op te doen.

Idee was om het met mysql en php te doen, daar heb ik al klein beetje ervaring mee. Maar meer bij kijken dan verwacht en dat maakt het te lastig voor me op dit moment.
 
Ivo P

Ivo P

18/08/2020 12:09:58
Quote Anchor link
"Ik wil graag defaultwaarde - (indexwaarde_dakisolatie + indexwaarde_gevelisolatie)."

$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 5;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 10;

is het zelfde als
$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - (5 + 10);


Maar zoals al aangegeven wordt: die waarde wordt pas later opgehaald.
En het kan voorkomen dat eerst die 10 binnen komt, en pas dan de 5.
maar omdat de var $defaultwaarde globaal staat, komt het neer op

$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 10;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 5;

en is het evengoed 85.

De vraag is alleen wat je wilt doen met die 85.

Dit asynchroon werken kan voordeel hebben, maar maakt als je er geen ervaring mee hebt, redelijk ondoorzichtig zijn.

als je die waarde op het scherm wilt zetten, kan het dus gebeuren dat je eerst kort 100 ergens hebt staan.
Vervolgens wordt dat na 1 seconde 90 en na nog 1.2 sec 85.

Je kunt ook wachtrijen inbouwen: pas op het scherm zetten als je beide waarden afzonderlijk hebt binnen gekregen.

Maar gezien de topics krijg ik net als Ozzie het idee, dat je nog het een en ander mist aan de basis van jquery en ajax om helemaal te door te hebben wat je doet.
 
Roy B

Roy B

18/08/2020 12:42:34
Quote Anchor link
Ivo P op 18/08/2020 12:09:58:
"Ik wil graag defaultwaarde - (indexwaarde_dakisolatie + indexwaarde_gevelisolatie)."

$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 5;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 10;

is het zelfde als
$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - (5 + 10);


Maar zoals al aangegeven wordt: die waarde wordt pas later opgehaald.
En het kan voorkomen dat eerst die 10 binnen komt, en pas dan de 5.
maar omdat de var $defaultwaarde globaal staat, komt het neer op

$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 10;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 5;

en is het evengoed 85.

De vraag is alleen wat je wilt doen met die 85.

Dit asynchroon werken kan voordeel hebben, maar maakt als je er geen ervaring mee hebt, redelijk ondoorzichtig zijn.

als je die waarde op het scherm wilt zetten, kan het dus gebeuren dat je eerst kort 100 ergens hebt staan.
Vervolgens wordt dat na 1 seconde 90 en na nog 1.2 sec 85.

Je kunt ook wachtrijen inbouwen: pas op het scherm zetten als je beide waarden afzonderlijk hebt binnen gekregen.

Maar gezien de topics krijg ik net als Ozzie het idee, dat je nog het een en ander mist aan de basis van jquery en ajax om helemaal te door te hebben wat je doet.




Klopt, de kennis voor jquery en ajax mis ik nog. Daarom dat ik het ook door andere laat maken nu.

De code die je hebt gegeven rekent wel het totaal uit, maar als je een andere waarde in de dropdown selecteert dan wordt deze ook weer verminderd.

Dus 100 - (10+15) = 75.
Selecteer je bij de eerste dropdown nu daarna een andere waarde, bijvoorbeeld 12 dan wordt het weer 75-12 = 63. Het zou dan 100 - (12+15) = 73 moeten worden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/08/2020 14:14:45
Quote Anchor link
Roy B op 17/08/2020 22:22:06:
Jij hebt helemaal gelijk. Ga het project ook uit handen geven als ik iemand gevonden heb die het voor me kan maken. Kan ik me rustig bezig houden met meer kennis op te doen.

Lijkt me een verstandige keuze. Als je wat meer basiskennis hebt en je beter in staat bent om zelf een structuur op te zetten, zul je zien dat het ineens een stuk makkelijker gaat. De tijd die je nu investeert in het leren, verdien je straks dubbel en dwars weer terug. Succes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.