Default waarde verminderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »
Roy B

Roy B

17/08/2020 15:37:27
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function getCalcValues( post_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../indexwaarde_calc.php",
    data: post_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_dakisolatie)
        {
        $("#indexw").html(indexwaarde_dakisolatie);
        }
    });
}


en

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function getCalc( gevel_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../gevelindexwaarde_calc.php",
    data: gevel_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_gevelisolatie)
        {
        $("#indexw1").html(indexwaarde_gevelisolatie);
       }
    });
}



$("#indexw").html(indexwaarde_dakisolatie); en $("#indexw1").html(indexwaarde_gevelisolatie); worden netjes weergegeven op de pagina.
Nu heb ik een default waarde en die zou ik graag willen verminderen met de 2 genoemde waarden.
Is zoiets mogelijk?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:52:36
 
Ivo P

Ivo P

17/08/2020 16:00:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
var defaultwaarde = 100;

function getCalcValues( post_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../indexwaarde_calc.php",
    data: post_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_dakisolatie)
        {
        $("#indexw").html(indexwaarde_dakisolatie);
        defaultwaarde = defaultwaarde - indexwaarde_dakisolatie;
        console.log(defaultwaarde);
        }
    });
}

 function getCalc( gevel_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../gevelindexwaarde_calc.php",
    data: gevel_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_gevelisolatie)
        {
        $("#indexw1").html(indexwaarde_gevelisolatie);
        defaultwaarde = defaultwaarde - indexwaarde_gevelisolatie;
        console.log(defaultwaarde);

       }
    });
}


Maar let erop, dat de waarde pas verminderd wordt NA de afronding van de ajaxcall.
En ik ga er vanuit dat de response inderdaad puur numeric is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/08/2020 16:59:59
Quote Anchor link
Je hebt hier al een compleet topic over ongeveer hetzelfde onderwerp.

Is het wellicht niet verstandiger om eerst eens wat basiskennis op te gaan doen?
 
Roy B

Roy B

17/08/2020 17:48:08
Quote Anchor link
Ivo P op 17/08/2020 16:00:56:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
var defaultwaarde = 100;

function getCalcValues( post_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../indexwaarde_calc.php",
    data: post_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_dakisolatie)
        {
        $("#indexw").html(indexwaarde_dakisolatie);
        defaultwaarde = defaultwaarde - indexwaarde_dakisolatie;
        console.log(defaultwaarde);
        }
    });
}

 function getCalc( gevel_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../gevelindexwaarde_calc.php",
    data: gevel_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_gevelisolatie)
        {
        $("#indexw1").html(indexwaarde_gevelisolatie);
        defaultwaarde = defaultwaarde - indexwaarde_gevelisolatie;
        console.log(defaultwaarde);

       }
    });
}


Maar let erop, dat de waarde pas verminderd wordt NA de afronding van de ajaxcall.
En ik ga er vanuit dat de response inderdaad puur numeric is.


Dank je voor de reactie. Ik heb het denk ik niet goed uitgelegd.

Ik wil graag defaultwaarde - (indexwaarde_dakisolatie + indexwaarde_gevelisolatie).
Dus niet beide apart zoals het nu gaat.

Maar ga er mee verder kijken.

Toevoeging op 17/08/2020 17:53:48:

Ozzie PHP op 17/08/2020 16:59:59:

Is het wellicht niet verstandiger om eerst eens wat basiskennis op te gaan doen?


Daar ben ik mee bezig. Maar probeer het graag direct uit. En het is vaak makkelijker aan de hand van voorbeelden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/08/2020 19:44:16
Quote Anchor link
@Ivo, maar kom je dan niet in de problemen met "race conditions"? Dit hangt ook af van hoe de functies aangeroepen worden, maar AJAX-calls zijn toch doorgaans asynchroon (dit zijn in wezen aparte "threads"?) dus mogelijk zijn dingen op het verkeerde moment klaar / niet op het juiste moment beschikbaar.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/08/2020 22:08:16
Quote Anchor link
Roy B op 17/08/2020 17:48:08:

Ozzie PHP op 17/08/2020 16:59:59:

Is het wellicht niet verstandiger om eerst eens wat basiskennis op te gaan doen?


Daar ben ik mee bezig. Maar probeer het graag direct uit. En het is vaak makkelijker aan de hand van voorbeelden.

Geen probleem, maar ik krijg het idee dat je bezig bent de schilderijen op te hangen terwijl er nog geen muren zijn. Je moet het helemaal zelf weten, maar ik denk niet dat het de meest efficiënte manier van werken is. Misschien kun je beter een paar weken investeren in het opdoen van wat basiskennis, zodat je daarna gericht iets kunt gaan maken. Zover ik nu kan zien ben je een beetje aan het freestylen zonder enige structuur, en als je op die manier doorgaat wordt het een lastige klus om de dingen te realiseren die je graag wilt realiseren.
 
Roy B

Roy B

17/08/2020 22:22:06
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 17/08/2020 22:08:16:
Geen probleem, maar ik krijg het idee dat je bezig bent de schilderijen op te hangen terwijl er nog geen muren zijn. Je moet het helemaal zelf weten, maar ik denk niet dat het de meest efficiënte manier van werken is. Misschien kun je beter een paar weken investeren in het opdoen van wat basiskennis, zodat je daarna gericht iets kunt gaan maken. Zover ik nu kan zien ben je een beetje aan het freestylen zonder enige structuur, en als je op die manier doorgaat wordt het een lastige klus om de dingen te realiseren die je graag wilt realiseren.


Jij hebt helemaal gelijk. Ga het project ook uit handen geven als ik iemand gevonden heb die het voor me kan maken. Kan ik me rustig bezig houden met meer kennis op te doen.

Idee was om het met mysql en php te doen, daar heb ik al klein beetje ervaring mee. Maar meer bij kijken dan verwacht en dat maakt het te lastig voor me op dit moment.
 
Ivo P

Ivo P

18/08/2020 12:09:58
Quote Anchor link
"Ik wil graag defaultwaarde - (indexwaarde_dakisolatie + indexwaarde_gevelisolatie)."

$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 5;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 10;

is het zelfde als
$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - (5 + 10);


Maar zoals al aangegeven wordt: die waarde wordt pas later opgehaald.
En het kan voorkomen dat eerst die 10 binnen komt, en pas dan de 5.
maar omdat de var $defaultwaarde globaal staat, komt het neer op

$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 10;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 5;

en is het evengoed 85.

De vraag is alleen wat je wilt doen met die 85.

Dit asynchroon werken kan voordeel hebben, maar maakt als je er geen ervaring mee hebt, redelijk ondoorzichtig zijn.

als je die waarde op het scherm wilt zetten, kan het dus gebeuren dat je eerst kort 100 ergens hebt staan.
Vervolgens wordt dat na 1 seconde 90 en na nog 1.2 sec 85.

Je kunt ook wachtrijen inbouwen: pas op het scherm zetten als je beide waarden afzonderlijk hebt binnen gekregen.

Maar gezien de topics krijg ik net als Ozzie het idee, dat je nog het een en ander mist aan de basis van jquery en ajax om helemaal te door te hebben wat je doet.
 
Roy B

Roy B

18/08/2020 12:42:34
Quote Anchor link
Ivo P op 18/08/2020 12:09:58:
"Ik wil graag defaultwaarde - (indexwaarde_dakisolatie + indexwaarde_gevelisolatie)."

$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 5;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 10;

is het zelfde als
$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - (5 + 10);


Maar zoals al aangegeven wordt: die waarde wordt pas later opgehaald.
En het kan voorkomen dat eerst die 10 binnen komt, en pas dan de 5.
maar omdat de var $defaultwaarde globaal staat, komt het neer op

$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 10;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 5;

en is het evengoed 85.

De vraag is alleen wat je wilt doen met die 85.

Dit asynchroon werken kan voordeel hebben, maar maakt als je er geen ervaring mee hebt, redelijk ondoorzichtig zijn.

als je die waarde op het scherm wilt zetten, kan het dus gebeuren dat je eerst kort 100 ergens hebt staan.
Vervolgens wordt dat na 1 seconde 90 en na nog 1.2 sec 85.

Je kunt ook wachtrijen inbouwen: pas op het scherm zetten als je beide waarden afzonderlijk hebt binnen gekregen.

Maar gezien de topics krijg ik net als Ozzie het idee, dat je nog het een en ander mist aan de basis van jquery en ajax om helemaal te door te hebben wat je doet.




Klopt, de kennis voor jquery en ajax mis ik nog. Daarom dat ik het ook door andere laat maken nu.

De code die je hebt gegeven rekent wel het totaal uit, maar als je een andere waarde in de dropdown selecteert dan wordt deze ook weer verminderd.

Dus 100 - (10+15) = 75.
Selecteer je bij de eerste dropdown nu daarna een andere waarde, bijvoorbeeld 12 dan wordt het weer 75-12 = 63. Het zou dan 100 - (12+15) = 73 moeten worden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/08/2020 14:14:45
Quote Anchor link
Roy B op 17/08/2020 22:22:06:
Jij hebt helemaal gelijk. Ga het project ook uit handen geven als ik iemand gevonden heb die het voor me kan maken. Kan ik me rustig bezig houden met meer kennis op te doen.

Lijkt me een verstandige keuze. Als je wat meer basiskennis hebt en je beter in staat bent om zelf een structuur op te zetten, zul je zien dat het ineens een stuk makkelijker gaat. De tijd die je nu investeert in het leren, verdien je straks dubbel en dwars weer terug. Succes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.