Default waarde verminderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »
Roy B

Roy B

17/08/2020 15:37:27
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function getCalcValues( post_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../indexwaarde_calc.php",
    data: post_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_dakisolatie)
        {
        $("#indexw").html(indexwaarde_dakisolatie);
        }
    });
}


en

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function getCalc( gevel_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../gevelindexwaarde_calc.php",
    data: gevel_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_gevelisolatie)
        {
        $("#indexw1").html(indexwaarde_gevelisolatie);
       }
    });
}



$("#indexw").html(indexwaarde_dakisolatie); en $("#indexw1").html(indexwaarde_gevelisolatie); worden netjes weergegeven op de pagina.
Nu heb ik een default waarde en die zou ik graag willen verminderen met de 2 genoemde waarden.
Is zoiets mogelijk?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:55:45
 
Ivo P

Ivo P

17/08/2020 16:00:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
var defaultwaarde = 100;

function getCalcValues( post_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../indexwaarde_calc.php",
    data: post_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_dakisolatie)
        {
        $("#indexw").html(indexwaarde_dakisolatie);
        defaultwaarde = defaultwaarde - indexwaarde_dakisolatie;
        console.log(defaultwaarde);
        }
    });
}

 function getCalc( gevel_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../gevelindexwaarde_calc.php",
    data: gevel_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_gevelisolatie)
        {
        $("#indexw1").html(indexwaarde_gevelisolatie);
        defaultwaarde = defaultwaarde - indexwaarde_gevelisolatie;
        console.log(defaultwaarde);

       }
    });
}


Maar let erop, dat de waarde pas verminderd wordt NA de afronding van de ajaxcall.
En ik ga er vanuit dat de response inderdaad puur numeric is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/08/2020 16:59:59
Quote Anchor link
Je hebt hier al een compleet topic over ongeveer hetzelfde onderwerp.

Is het wellicht niet verstandiger om eerst eens wat basiskennis op te gaan doen?
 
Roy B

Roy B

17/08/2020 17:48:08
Quote Anchor link
Ivo P op 17/08/2020 16:00:56:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
var defaultwaarde = 100;

function getCalcValues( post_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../indexwaarde_calc.php",
    data: post_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_dakisolatie)
        {
        $("#indexw").html(indexwaarde_dakisolatie);
        defaultwaarde = defaultwaarde - indexwaarde_dakisolatie;
        console.log(defaultwaarde);
        }
    });
}

 function getCalc( gevel_id )
{
   $.ajax ({
        type: "POST",
    url: "http:../gevelindexwaarde_calc.php",
    data: gevel_id,
        cache: false,
  
        success: function(indexwaarde_gevelisolatie)
        {
        $("#indexw1").html(indexwaarde_gevelisolatie);
        defaultwaarde = defaultwaarde - indexwaarde_gevelisolatie;
        console.log(defaultwaarde);

       }
    });
}


Maar let erop, dat de waarde pas verminderd wordt NA de afronding van de ajaxcall.
En ik ga er vanuit dat de response inderdaad puur numeric is.


Dank je voor de reactie. Ik heb het denk ik niet goed uitgelegd.

Ik wil graag defaultwaarde - (indexwaarde_dakisolatie + indexwaarde_gevelisolatie).
Dus niet beide apart zoals het nu gaat.

Maar ga er mee verder kijken.

Toevoeging op 17/08/2020 17:53:48:

Ozzie PHP op 17/08/2020 16:59:59:

Is het wellicht niet verstandiger om eerst eens wat basiskennis op te gaan doen?


Daar ben ik mee bezig. Maar probeer het graag direct uit. En het is vaak makkelijker aan de hand van voorbeelden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/08/2020 19:44:16
Quote Anchor link
@Ivo, maar kom je dan niet in de problemen met "race conditions"? Dit hangt ook af van hoe de functies aangeroepen worden, maar AJAX-calls zijn toch doorgaans asynchroon (dit zijn in wezen aparte "threads"?) dus mogelijk zijn dingen op het verkeerde moment klaar / niet op het juiste moment beschikbaar.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/08/2020 22:08:16
Quote Anchor link
Roy B op 17/08/2020 17:48:08:

Ozzie PHP op 17/08/2020 16:59:59:

Is het wellicht niet verstandiger om eerst eens wat basiskennis op te gaan doen?


Daar ben ik mee bezig. Maar probeer het graag direct uit. En het is vaak makkelijker aan de hand van voorbeelden.

Geen probleem, maar ik krijg het idee dat je bezig bent de schilderijen op te hangen terwijl er nog geen muren zijn. Je moet het helemaal zelf weten, maar ik denk niet dat het de meest efficiënte manier van werken is. Misschien kun je beter een paar weken investeren in het opdoen van wat basiskennis, zodat je daarna gericht iets kunt gaan maken. Zover ik nu kan zien ben je een beetje aan het freestylen zonder enige structuur, en als je op die manier doorgaat wordt het een lastige klus om de dingen te realiseren die je graag wilt realiseren.
 
Roy B

Roy B

17/08/2020 22:22:06
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 17/08/2020 22:08:16:
Geen probleem, maar ik krijg het idee dat je bezig bent de schilderijen op te hangen terwijl er nog geen muren zijn. Je moet het helemaal zelf weten, maar ik denk niet dat het de meest efficiënte manier van werken is. Misschien kun je beter een paar weken investeren in het opdoen van wat basiskennis, zodat je daarna gericht iets kunt gaan maken. Zover ik nu kan zien ben je een beetje aan het freestylen zonder enige structuur, en als je op die manier doorgaat wordt het een lastige klus om de dingen te realiseren die je graag wilt realiseren.


Jij hebt helemaal gelijk. Ga het project ook uit handen geven als ik iemand gevonden heb die het voor me kan maken. Kan ik me rustig bezig houden met meer kennis op te doen.

Idee was om het met mysql en php te doen, daar heb ik al klein beetje ervaring mee. Maar meer bij kijken dan verwacht en dat maakt het te lastig voor me op dit moment.
 
Ivo P

Ivo P

18/08/2020 12:09:58
Quote Anchor link
"Ik wil graag defaultwaarde - (indexwaarde_dakisolatie + indexwaarde_gevelisolatie)."

$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 5;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 10;

is het zelfde als
$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - (5 + 10);


Maar zoals al aangegeven wordt: die waarde wordt pas later opgehaald.
En het kan voorkomen dat eerst die 10 binnen komt, en pas dan de 5.
maar omdat de var $defaultwaarde globaal staat, komt het neer op

$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 10;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 5;

en is het evengoed 85.

De vraag is alleen wat je wilt doen met die 85.

Dit asynchroon werken kan voordeel hebben, maar maakt als je er geen ervaring mee hebt, redelijk ondoorzichtig zijn.

als je die waarde op het scherm wilt zetten, kan het dus gebeuren dat je eerst kort 100 ergens hebt staan.
Vervolgens wordt dat na 1 seconde 90 en na nog 1.2 sec 85.

Je kunt ook wachtrijen inbouwen: pas op het scherm zetten als je beide waarden afzonderlijk hebt binnen gekregen.

Maar gezien de topics krijg ik net als Ozzie het idee, dat je nog het een en ander mist aan de basis van jquery en ajax om helemaal te door te hebben wat je doet.
 
Roy B

Roy B

18/08/2020 12:42:34
Quote Anchor link
Ivo P op 18/08/2020 12:09:58:
"Ik wil graag defaultwaarde - (indexwaarde_dakisolatie + indexwaarde_gevelisolatie)."

$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 5;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 10;

is het zelfde als
$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - (5 + 10);


Maar zoals al aangegeven wordt: die waarde wordt pas later opgehaald.
En het kan voorkomen dat eerst die 10 binnen komt, en pas dan de 5.
maar omdat de var $defaultwaarde globaal staat, komt het neer op

$defaultwaarde = 100;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 10;
$defaultwaarde = $defaultwaarde - 5;

en is het evengoed 85.

De vraag is alleen wat je wilt doen met die 85.

Dit asynchroon werken kan voordeel hebben, maar maakt als je er geen ervaring mee hebt, redelijk ondoorzichtig zijn.

als je die waarde op het scherm wilt zetten, kan het dus gebeuren dat je eerst kort 100 ergens hebt staan.
Vervolgens wordt dat na 1 seconde 90 en na nog 1.2 sec 85.

Je kunt ook wachtrijen inbouwen: pas op het scherm zetten als je beide waarden afzonderlijk hebt binnen gekregen.

Maar gezien de topics krijg ik net als Ozzie het idee, dat je nog het een en ander mist aan de basis van jquery en ajax om helemaal te door te hebben wat je doet.




Klopt, de kennis voor jquery en ajax mis ik nog. Daarom dat ik het ook door andere laat maken nu.

De code die je hebt gegeven rekent wel het totaal uit, maar als je een andere waarde in de dropdown selecteert dan wordt deze ook weer verminderd.

Dus 100 - (10+15) = 75.
Selecteer je bij de eerste dropdown nu daarna een andere waarde, bijvoorbeeld 12 dan wordt het weer 75-12 = 63. Het zou dan 100 - (12+15) = 73 moeten worden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/08/2020 14:14:45
Quote Anchor link
Roy B op 17/08/2020 22:22:06:
Jij hebt helemaal gelijk. Ga het project ook uit handen geven als ik iemand gevonden heb die het voor me kan maken. Kan ik me rustig bezig houden met meer kennis op te doen.

Lijkt me een verstandige keuze. Als je wat meer basiskennis hebt en je beter in staat bent om zelf een structuur op te zetten, zul je zien dat het ineens een stuk makkelijker gaat. De tijd die je nu investeert in het leren, verdien je straks dubbel en dwars weer terug. Succes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.