delay in for loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cedric

Cedric

03/10/2007 14:40:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb momenteel een loopje waarin ik emails verstuur. Er wordt dus naar elk adres een mail verstuurd via de mail functie. Nu zou ik graag hebben dat er tussen elke mail die er verzonden wordt een delay van 20sec zit. Ik weet dat ik een soort van tellertje zou moeten maken in die loop, maar ik weet eigenlijk niet hoe ik ermee moet beginnen. Ik ben namelijk zeer slecht met tijd in PHP. Kan iemand een duw in de goede richting geven aub?

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 22:57:06
 
Jacco Engel

Jacco Engel

03/10/2007 14:42:00
 
- wes  -

- wes -

03/10/2007 14:43:00
Quote Anchor link
Cedric, mag ik vragen waarom er dan een sleep in moet komen?
 
Danny K

Danny K

03/10/2007 14:44:00
Quote Anchor link
Ik weet niet hoeveel emails je wilt versturen maar op deze manier zit je natuurlijk al heel snel aan de max execution tijd.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

03/10/2007 14:44:00
Quote Anchor link
Omdat anders met een groot aantal je (mail) server over de zeik gaat? Vaak genoeg klanten om uit de lucht gehaald toen ik nog bij een hostingprovider werkte :P
 
- wes  -

- wes -

03/10/2007 14:45:00
Quote Anchor link
@jacco, een goede mailserver is dan het antwoord, niet sleep
 
Cedric

Cedric

03/10/2007 14:46:00
Quote Anchor link
Ik denk ook dat ik dan problemen krijg met max execution time.. want alles komt toch maar op het scherm na zo'n sleep? Het is bedoeling dat er elke 20 sec een mail verzonden wordt, al zijn het er 1000.
 
- wes  -

- wes -

03/10/2007 14:47:00
Quote Anchor link
@cedric, een juiste mailserver kan op zn sloffen 1000 mails aan in zn queu
 
Jacco Engel

Jacco Engel

03/10/2007 14:49:00
Quote Anchor link
@Wes het is niet vanzelfsprekend dat hosting en mail op 2 verschillende servers gebeurt. Bovendien vertraagt het je server enorm waar andere mensen (in een shared hostin gomgeving) vrij veel last van kunnen hebben

Maar voor elke mail een 20 seconden sleep is wel heel dramatisch. Begin is met 10 mailtjes en dan 10 seconden sleep ofzo. Of nog beter neem contact op met je hosting provider. Die kan je dat ongetwijfelt ook wel vertellen :P
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

03/10/2007 14:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
while($er_nog_adressen_zijn) {
  mail($naar_dat_adres,'onderwerp','bericht');
  sleep(20);
}

?>


Let op, je komt nu heel gemakkelijk aan je max_execution_time. Daarvoor kan je deze gebruiken.

Wat ik me afvraag, waarom wil je elke keer 20 seconden wachten? Edit: Was een beetje laat met posten... :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Elwin - Fratsloos
 
- wes  -

- wes -

03/10/2007 14:50:00
Quote Anchor link
Dan nog niet heeft dat te maken met hoe je mail staat ingesteld.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

03/10/2007 14:52:00
Quote Anchor link
Je gaat me toch geen gelijk geven dus bij deze discussie gesloten

(en nee ik geef jou ook geen gelijk)
 
Cedric

Cedric

03/10/2007 14:53:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de antwoorden, denk dat ik het best zo laat, de server heeft wss wel een goede queu.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.