Delete en wijzigen foto + tekst uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dirk Renes

Dirk Renes

28/11/2011 14:26:06
Quote Anchor link
Ik wil graag mijn foto's die in een map staan kunnen verwijderen of wijzigen, hierbij heb ik ook gegevens in de database staan die bij die foto. Hoe kan ik dit het beste doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:35:03
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2011 14:39:13
Quote Anchor link
Aan de hand van het id in de database de foto verwijderen of wijzigen? Wat wil je precies weten?
 
Dirk Renes

Dirk Renes

28/11/2011 14:44:58
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/11/2011 14:39:13:
Aan de hand van het id in de database de foto verwijderen of wijzigen? Wat wil je precies weten?

Ik heb een script waarbij ik een plaatje uit een map haal en daarbij de juiste gegevens uit de database toon, nu wil ik ook de gegevens kunnen verwijderen en wijzigen. Dus in de database staat id = 1 en plaatje in de map heet 1 en nu wil ik dus zeggen delete uit database id 1 en uit map plaatje 1.
Gewijzigd op 28/11/2011 14:46:02 door Dirk Renes
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2011 14:46:30
Quote Anchor link
Ja, maar wat is nu je vraag? Je kunt de gegevens wijzigen in PhpMyAdmin of via een script.

Toevoeging op 28/11/2011 14:47:37:

DELETE FROM mijnplaatjes WHERE id=1
 
Dirk Renes

Dirk Renes

28/11/2011 14:51:14
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/11/2011 14:46:30:
Ja, maar wat is nu je vraag? Je kunt de gegevens wijzigen in PhpMyAdmin of via een script.

Toevoeging op 28/11/2011 14:47:37:

DELETE FROM mijnplaatjes WHERE id=1

Op dit moment kan het alleen nog via phpmyadmin en het plaatje verwijderen door op delete te drukken in de map zelf, alleen ik wil een controlepaneel bouwen waarbij je die mogelijkheid heb.
 
Jelle -

Jelle -

28/11/2011 14:53:21
Quote Anchor link
Wat heb je zelf al geprobeerd?
 
Dirk Renes

Dirk Renes

28/11/2011 14:57:32
Quote Anchor link
Smur f op 28/11/2011 14:53:21:
Wat heb je zelf al geprobeerd?


Ik heb een stukje code draaien, waarbij ik alleen me gegevens uit de database en map haal, maar dat werkte niet.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

28/11/2011 15:03:07
Quote Anchor link
Laat eens zien wat je hebt dan kunnen we kijken wat er fout gaat.
Laat ook je foutafhandeling zien.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/11/2011 15:12:59
Quote Anchor link
Dirk Renes op 28/11/2011 14:44:58:
Ik heb een script waarbij ik een plaatje uit een map haal en daarbij de juiste gegevens uit de database toon, nu wil ik ook de gegevens kunnen verwijderen en wijzigen. Dus in de database staat id = 1 en plaatje in de map heet 1 en nu wil ik dus zeggen delete uit database id 1 en uit map plaatje 1.

Kun je het niet beter anders om doen, dus de naam van het plaatje in de database zetten en van daaruit werken?
 
Dirk Renes

Dirk Renes

28/11/2011 15:24:54
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 28/11/2011 15:12:59:
Dirk Renes op 28/11/2011 14:44:58:
Ik heb een script waarbij ik een plaatje uit een map haal en daarbij de juiste gegevens uit de database toon, nu wil ik ook de gegevens kunnen verwijderen en wijzigen. Dus in de database staat id = 1 en plaatje in de map heet 1 en nu wil ik dus zeggen delete uit database id 1 en uit map plaatje 1.

Kun je het niet beter anders om doen, dus de naam van het plaatje in de database zetten en van daaruit werken?
de naam van het plaatje heb ik ook in de database staan, dat is namelijk het id.


Heb de naam van het plaatje er ook in staan.

Toevoeging op 28/11/2011 15:55:46:

Heeft iemand een scripje waarbij ik meel aan de slag kan?
Gewijzigd op 28/11/2011 15:26:00 door Dirk Renes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2011 16:05:21
Quote Anchor link
SQL delete:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
DELETE FROM mijnplaatjes WHERE id='1'


PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
unlink("geboorte_kitten42.jpg");
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/11/2011 16:22:41
Quote Anchor link
Wat uitgebreider:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (isset($_GET['action']) && $_GET['action'] == 'del') {
    $file = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . DIRECTORY_SEPARATOR . 'images' .
        DIRECTORY_SEPARATOR . $_GET['img_id'] . '.jpg';
    if (unlink($file)) {
        mysql_query("DELETE FROM images WHERE img_id=" . $_GET['img_id'];
    }

    else echo 'Kan bestand niet verwijderen!';
}

?>
 
TJVB tvb

TJVB tvb

28/11/2011 16:26:23
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2011 16:27:25
Quote Anchor link
Ger, voor handelingen die data veranderen (wijzigen of verwijderen) gebruik je beter POST values. Voor het verkrijgen (to "get") van data gebruik je beter GET values.

<offtopic>
Waarom gebruik je DIRECTORY_SEPARATOR ipv "/"?
</offtopic>

Toevoeging:
Zie ook de opmerking van TJVB hierboven.
Gewijzigd op 28/11/2011 16:28:52 door Ozzie PHP
 
TJVB tvb

TJVB tvb

28/11/2011 16:36:09
Quote Anchor link
Ozzie, DIRECTORY_SEPERATOR is een php constante. Het gebruik daarvan lijkt mij niet erg. (Doe het zelf ook)
 
- SanThe -

- SanThe -

28/11/2011 16:39:45
Quote Anchor link
TJVB tvb op 28/11/2011 16:36:09:
Ozzie, DIRECTORY_SEPERATOR is een php constante. Het gebruik daarvan lijkt mij niet erg. (Doe het zelf ook)


Er is vast verschil tussen de Windows en de Linux seperator lijkt mij. Deze constante zal de juiste bevatten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2011 16:52:44
Quote Anchor link
Volgens mij werkt een "/" altijd toch?

Is het dan toch aan te raden om DIRECTORY_SEPERATOR te gebruiken? (Zou het bijvoorbeeld kunnen dat over een paar jaar de slash ineens wordt vervangen door iets anders? Bijvoorbeeld "|"?)

"/" is wel een stuk korter dan DIRECTORY_SEPERATOR...
Gewijzigd op 28/11/2011 16:53:10 door Ozzie PHP
 
TJVB tvb

TJVB tvb

28/11/2011 16:59:57
Quote Anchor link
Auto completion ;)

De '/' werkt vaak wel maar is niet overal de juiste keuze. En zoals je zelf al zegt is de constante toekomst bestendig.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2011 17:01:21
Quote Anchor link
oke :) dan zal ik die ook maar gaan gebruiken dan...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2011 18:39:35
Quote Anchor link
TJVB tvb op 28/11/2011 16:26:23:

En daarom als je toch de bestandnamen en meta-data in de informatie in de database op slaat, gebruik gewoon het ID van het record die naar dat bestand verwijst.
Uiteraard beveiligd met mysql_real_escape_string()

Ozzie PHP op 28/11/2011 16:52:44:
Volgens mij werkt een "/" altijd toch?

Is het dan toch aan te raden om DIRECTORY_SEPERATOR te gebruiken? (Zou het bijvoorbeeld kunnen dat over een paar jaar de slash ineens wordt vervangen door iets anders? Bijvoorbeeld "|"?)

Niet dat het ooit veranderd, maar het de DIRECTORY_SEPERATOR is afhankelijk van het platform waar je op draait. Op Windows is dit de backslash '\', en op Unix is dit de '/'
Gewijzigd op 28/11/2011 18:45:30 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2011 22:38:52
Quote Anchor link
- Aar - op 28/11/2011 18:39:35:
Niet dat het ooit veranderd, maar het de DIRECTORY_SEPERATOR is afhankelijk van het platform waar je op draait. Op Windows is dit de backslash '\', en op Unix is dit de '/'

Oké. Ik dacht eigenlijk dat Windows ook overweg kon met een "/".
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.