delete met meerdere voorwaardes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Groovez acid

groovez acid

31/03/2012 02:21:38
Quote Anchor link
ik kan dingen deleten uit de database met 1 voorwaarde als volgt

mysql_query("DELETE FROM Persons WHERE LastName='Griffin'");

maar wat als ik nu ook op FirstName wil selecteren?

bedankt !
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:29:33
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

31/03/2012 02:27:27
Quote Anchor link
... AND Firstname ='pietje'
 
Groovez acid

groovez acid

31/03/2012 03:21:58
Quote Anchor link
danku !
 
G P

G P

05/05/2012 12:37:04
Quote Anchor link
Hierover nog een extra vraagje:
Wat als ik nog meerdere waarden wil toevoegen?
Moet ik dan steeds AND gebruiken?
Kan het ook met (`array1`, `array2`, `array3`) VALUES ('value1', 'value2', 'value3') ?
Of in plaats AND een komma te gebruiken?
 
 - Diov  -

- Diov -

05/05/2012 12:48:42
Quote Anchor link
Je kan meerdere AND gebruiken.
Maar je kan ook gebruik maken van eventueel een array.

Ik zou voor meerdere AND's gaan, als je verder niet veel met arrays werkt.
 
Niels K

Niels K

05/05/2012 12:51:52
Quote Anchor link
Gunther,

Als je wilt dat een veld aan bepaalde condities moet voldoen kan je de functie IN() gebruiken. Zie onderstaand voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT veld1, veld2, veld3
FROM tabelnaam
WHERE veld1 = 'conditie'
AND veld2 IN('conditie1', 'conditie2', 'conditie3')


Niels
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/05/2012 12:56:13
Quote Anchor link
kan kan uiteraard ook een implode gebruiken om vanuit een array de IN() van Niels te vullen.
 
Niels K

Niels K

05/05/2012 12:56:56
Quote Anchor link
Ah, dat was ik vergeten te vertellen Aar ;-) Dank voor je oplettendheid.
 
G P

G P

05/05/2012 13:29:47
Quote Anchor link
Het gaat hier niet om een select maar om delete
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
DELETE FROM `tabel` WHERE `array1`='value1' AND `array2`='value2' AND `array3`='value3' AND.... LIMIT 1

Mijn vraag kan dit ook?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
DELETE FROM `tabel` (`array1`, `array2`, `array3`) VALUES ('value1', 'value2', 'value3') LIMIT 1

Of dit?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
DELETE FROM `tabel` WHERE `array1`='value1', `array2`='value2', `array3`='value3' LIMIT 1
 
Erwin H

Erwin H

05/05/2012 13:39:25
Quote Anchor link
Gunther Peeters op 05/05/2012 13:29:47:
Mijn vraag kan dit ook?

Nee.
Gunther Peeters op 05/05/2012 13:29:47:
Of dit?

Nee.

Maar wat let je om het gewoon eens in te kloppen en te proberen?
 
G P

G P

05/05/2012 13:51:04
Quote Anchor link
Bedankt voor het antwoord.
Erwin H op 05/05/2012 13:39:25:
Maar wat let je om het gewoon eens in te kloppen en te proberen?
Waarom moeilijk als het gemakkelijk ook gaat? :)
Op deze manier kunnen anderen er ook wijzer op worden, als ik het zelf zou proberen weet alleen ik het.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.