deprecated constructo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

22/02/2019 13:31:20
Quote Anchor link
Ik heb wel kennis van procedural meer niet vaan OOP. Ik gebruikte een ouder script maar dit werkt niet meer in php 7. Is dit 'voor een kenner' eenvoudig aan te passen of moet ik gaan herprogrameren naar procedural.

Ik voeg het script bij. De foutmelding staat helemaal onderaan. Kan en wil iemand mij op weg helpen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
<?php
include("../include/session.php");

//include("connect.php");


class mijn_toegang{

//Variabelen voor toegangsgegevens
var $user=USER;            //Gebruikersnaam voor MySQL
var $password=PW;                //Wachtwoord
var $host=HOST;                    //Naam (IP-adres) van de computer met MySQL
var $dbname=DBF;             //Naam van de database
//Overige variabelen

var $db_verbinding=false;                 //Resultaat van verbinding
var $sql_result=false;                    //Resultaat van uitvoeren SQL-opdracht

//Constructor definiëren

function mijn_toegang(){
   //Functie verbinden wordt uitgevoerd bij aanroepen klasse
     $this->verbinden();
}


//Als verbinding niet bestaat,
//verbinding opzetten en gegevensbase als standaard definiëren

function verbinden(){
if ($this->db_verbinding==false){
   $this->db_verbinding = @mysql_connect($this->host, $this->user, $this->password);
   if(empty($this->db_verbinding)){
      $this->fout("Bij opzetten verbinding");
   }

   $keuze = @mysql_select_db($this->dbname, $this->db_verbinding);
   if(empty ($keuze)){
      $this->fout("Bij selecteren van DB");
   }

   return $this->db_verbinding;
}
}


//Geef foutmelding weer en sluit script af
function fout($foutpunt){
    echo $foutpunt . " is een fout opgetreden!<br>";
        echo mysql_error() . "<br>";     //beschrijving fout
        echo mysql_errno();                 //foutnummer
        echo "</body></html>";            //html-tags sluiten
        exit;
}



//SQL-opdracht uitvoeren
function sql_opdracht ($sql){
$this->sql_result = @mysql_query($sql, $this->db_verbinding);
if (empty($this->sql_result)){
     $this->fout("Bij verzenden query");
}

return $this->sql_result;
}


//Als al eerder een SQL-opdracht is uitgevoerd,
//wordt hier de array met de records weergegeven

function sql_gegevens(){
if(!empty($this->sql_result)){
        $sql_array=@mysql_fetch_array($this->sql_result);
        return $sql_array;
}
else{
        $this->fout("Bij het weergeven van de records");
}
}

    
    
    
//Query in tabelvorm weergeven met prijzen
function sql_in_tabel($sql, $tab_titel="", $prijs1=" ", $prijs2=" "){
//Alleen uitvoeren als query is doorgegeven
if(!empty($sql)){
   //Kop weergeven indien aanwezig
   if(!empty($tab_titel)){
       echo "<br><b><font size=\"+2\" color=\"#999999\">";
           echo htmlentities($tab_titel);
           echo "</font></b><br>\n";
   }

   //ZFunctie sql_opdracht aanroepen om SQL-opdracht uit te voeren
   $this->sql_opdracht($sql);
   echo "<table border=\"0\"><tr>";
   $aant_kolommen=mysql_num_fields($this->sql_result);
   $aant_rijen=mysql_num_rows($this->sql_result);
   //kolomkoppen
   for($kolom=0; $kolom<$aant_kolommen; $kolom++){
      echo "<th bgcolor=\"#BBBBBB\">&nbsp;";
          echo mysql_field_name($this->sql_result, $kolom);
          echo "&nbsp;</font></th>";
   }

   echo "</tr>\n";
   //Rijen vullen
   while($rij=$this->sql_gegevens()){
      echo"<tr bgcolor=\"#DDDDDD\">";
          for($kolom=0; $kolom<$aant_kolommen; $kolom++){
                $field_name=mysql_field_name($this->sql_result, $kolom);
        if($field_name==$prijs1 OR $field_name==$prijs2){
            $format_euro=$this->format_euro($rij[$kolom]);
            echo "<td align=\"right\">&nbsp;". $format_euro . "&nbsp;</td>";
        }
else{
            echo "<td>&nbsp;". ($rij[$kolom]) . "&nbsp;</td>";
        }
          }

          echo "</tr>\n";
   }

echo "</table>";
}
}



//Eerste waarde van een resultaat-array van een query in kolom weergeven
function sql_in_kolom($sql, $tab_titel="", $prijs1=" ", $prijs2=" "){
if(!empty($sql)){
  //Eventueel kop overnemen
  if(!empty($tab_titel)){
    echo "<br><b><font size=\"+2\" color=\"#999999\">";
        echo htmlentities($tab_titel);
        echo "</font></b><br>\n";
  }

  //Functie sql_opdracht aanroepen om SQL-opdracht uit te voeren
  $this->sql_opdracht($sql);
  $recordset=$this->sql_gegevens();
  echo "<table border=\"0\"><tr>";
  $aant_rijen=mysql_num_fields($this->sql_result);
  //Rijen vullen
  for($rij=0; $rij<$aant_rijen; $rij++){
    //alleen weergeven als element in veld staat
    if(!empty($recordset[$rij])){
      $field_name=mysql_field_name($this->sql_result, $rij);
      echo "<tr bgcolor=\"#DDDDDD\" align=\"left\">";
      echo "<td bgcolor=\"#BBBBBB\"><b>\n";
      echo $field_name;
      echo "</b></td>";
      if($field_name==$prijs1 OR $field_name==$prijs2){
        $format_euro=$this->format_euro($recordset[$rij]);
        echo "<td>&nbsp;". $format_euro . "&nbsp;</td>";
      }
else{
        echo "<td>&nbsp;". $recordset[$rij] . "&nbsp;</td>";
      }
  
      echo "</td></tr>\n";
    }
  }

  echo "</table>\n";
}
}


function
format_euro($bedrag){
  if(isset($bedrag)){
    $euro=number_format($bedrag,2,',','.') ." EUR";
  }

  return $euro;
}
    
}

$db=new mijn_toegang();
?>




Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; mijn_toegang has a deprecated constructor in /volume1/web/raavk_com/app_statistiek/mijn_toegang.inc.php on line 7 Call Stack: 0.0001 363024 1. {main}() /volume1/web/raavk_com/app_statistiek/overzicht.php:0
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:23:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/02/2019 13:38:20
Quote Anchor link
Je kan geen constructor meer gebruiken met dezelfde naam van de class op lijn 19.
Deze heet nu logischerwijs __construct(....) { ..... }

http://php.net/manual/en/language.oop5.decon.php

Mysql_*****() functies zijn trouwens ook al uit. Pas deze aan naar MySQLi of PDO.
Gewijzigd op 22/02/2019 15:57:31 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/02/2019 16:42:27
Quote Anchor link
Wat @Ariën zegt, en tevens:

class mijn_toegang
Zou dat niet beter class MijnDatabase kunnen heten?

var $user=USER;
var $password=PW;
var $host=HOST;
var $dbname=DBF;
Geef deze mee als argumenten aan de constructor. Het heeft geen enkele zin om deze binnen een object bij te houden.

function mijn_toegang
Komt te vervallen ten faveure van __construct(), hier zou je parameters aan mee kunnen geven.

function verbinden()
De inhoud van deze functie kun je overzetten naar __construct(). Als het ook de bedoeling is om min of meer af te dwingen om via een object van deze klasse te communiceren met je database is het misschien beter om $db_verbinding gewoon intern op te slaan, en deze verder niet vrij toegankelijk te maken.
Bij het maken van de verbinding zou je ook nog andere opties mee kunnen geven zoals een poortnummer en, nog veel belangrijker, een character encoding.

function fout($foutpunt)
Op het moment dat er iets onverwachts gebeurt is het niet de taak van de database om deze fouten dan en daar af te handelen. Dit zou een ander proces verder op moeten pikken. Dit bijvoorbeeld omdat een fout op de ontwikkelomgeving waarschijnlijk een andere afhandeling heeft als op de productieomgeving. Dit kun je dan op een andere plek programmeren en besluiten wat je doet op grond van de omgeving waar deze code in uitgevoerd wordt. Voor dit alles zou je exceptions moeten throwen en (ergens anders) moeten catchen.

function sql_opdracht ($sql)
Weet niet of empty echt een goede controle is. Een query is wel echt altijd fout als er false wordt geretourneerd. Je zou dus eigenlijk expliciet op deze waarde moeten controleren, en op dat moment een exception moeten throwen.

function sql_gegevens()
Dit klint als een hele omslachtige manier om een record op te halen. Ook bevat fetch_array() veel dubbele informatie (zowel onder numerieke alsook associatieve indexen?). fetch_assoc() lijkt mij een betere default, of je geeft een parameter mee waarmee je kunt kiezen hoe informatie geretourneerd dient te worden.

function sql_in_tabel($sql, $tab_titel="", $prijs1=" ", $prijs2=" ")
Dit betreft opmaak van een (specifiek) resultaat, dit hoort niet thuis in deze klasse.

function sql_in_kolom($sql, $tab_titel="", $prijs1=" ", $prijs2=" ")
idem dito

function format_euro($bedrag)
Dit is een formatteringsfunctie, deze losse flodder hoort ook niet thuis in deze klasse.
Gewijzigd op 22/02/2019 16:42:42 door Thomas van den Heuvel
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

27/02/2019 16:02:31
Quote Anchor link
Bedankt voor de informatie. Het gaat nu wel lukken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.