deprecated constructo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

22/02/2019 13:31:20
Quote Anchor link
Ik heb wel kennis van procedural meer niet vaan OOP. Ik gebruikte een ouder script maar dit werkt niet meer in php 7. Is dit 'voor een kenner' eenvoudig aan te passen of moet ik gaan herprogrameren naar procedural.

Ik voeg het script bij. De foutmelding staat helemaal onderaan. Kan en wil iemand mij op weg helpen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
<?php
include("../include/session.php");

//include("connect.php");


class mijn_toegang{

//Variabelen voor toegangsgegevens
var $user=USER;            //Gebruikersnaam voor MySQL
var $password=PW;                //Wachtwoord
var $host=HOST;                    //Naam (IP-adres) van de computer met MySQL
var $dbname=DBF;             //Naam van de database
//Overige variabelen

var $db_verbinding=false;                 //Resultaat van verbinding
var $sql_result=false;                    //Resultaat van uitvoeren SQL-opdracht

//Constructor definiëren

function mijn_toegang(){
   //Functie verbinden wordt uitgevoerd bij aanroepen klasse
     $this->verbinden();
}


//Als verbinding niet bestaat,
//verbinding opzetten en gegevensbase als standaard definiëren

function verbinden(){
if ($this->db_verbinding==false){
   $this->db_verbinding = @mysql_connect($this->host, $this->user, $this->password);
   if(empty($this->db_verbinding)){
      $this->fout("Bij opzetten verbinding");
   }

   $keuze = @mysql_select_db($this->dbname, $this->db_verbinding);
   if(empty ($keuze)){
      $this->fout("Bij selecteren van DB");
   }

   return $this->db_verbinding;
}
}


//Geef foutmelding weer en sluit script af
function fout($foutpunt){
    echo $foutpunt . " is een fout opgetreden!<br>";
        echo mysql_error() . "<br>";     //beschrijving fout
        echo mysql_errno();                 //foutnummer
        echo "</body></html>";            //html-tags sluiten
        exit;
}



//SQL-opdracht uitvoeren
function sql_opdracht ($sql){
$this->sql_result = @mysql_query($sql, $this->db_verbinding);
if (empty($this->sql_result)){
     $this->fout("Bij verzenden query");
}

return $this->sql_result;
}


//Als al eerder een SQL-opdracht is uitgevoerd,
//wordt hier de array met de records weergegeven

function sql_gegevens(){
if(!empty($this->sql_result)){
        $sql_array=@mysql_fetch_array($this->sql_result);
        return $sql_array;
}
else{
        $this->fout("Bij het weergeven van de records");
}
}

    
    
    
//Query in tabelvorm weergeven met prijzen
function sql_in_tabel($sql, $tab_titel="", $prijs1=" ", $prijs2=" "){
//Alleen uitvoeren als query is doorgegeven
if(!empty($sql)){
   //Kop weergeven indien aanwezig
   if(!empty($tab_titel)){
       echo "<br><b><font size=\"+2\" color=\"#999999\">";
           echo htmlentities($tab_titel);
           echo "</font></b><br>\n";
   }

   //ZFunctie sql_opdracht aanroepen om SQL-opdracht uit te voeren
   $this->sql_opdracht($sql);
   echo "<table border=\"0\"><tr>";
   $aant_kolommen=mysql_num_fields($this->sql_result);
   $aant_rijen=mysql_num_rows($this->sql_result);
   //kolomkoppen
   for($kolom=0; $kolom<$aant_kolommen; $kolom++){
      echo "<th bgcolor=\"#BBBBBB\">&nbsp;";
          echo mysql_field_name($this->sql_result, $kolom);
          echo "&nbsp;</font></th>";
   }

   echo "</tr>\n";
   //Rijen vullen
   while($rij=$this->sql_gegevens()){
      echo"<tr bgcolor=\"#DDDDDD\">";
          for($kolom=0; $kolom<$aant_kolommen; $kolom++){
                $field_name=mysql_field_name($this->sql_result, $kolom);
        if($field_name==$prijs1 OR $field_name==$prijs2){
            $format_euro=$this->format_euro($rij[$kolom]);
            echo "<td align=\"right\">&nbsp;". $format_euro . "&nbsp;</td>";
        }
else{
            echo "<td>&nbsp;". ($rij[$kolom]) . "&nbsp;</td>";
        }
          }

          echo "</tr>\n";
   }

echo "</table>";
}
}



//Eerste waarde van een resultaat-array van een query in kolom weergeven
function sql_in_kolom($sql, $tab_titel="", $prijs1=" ", $prijs2=" "){
if(!empty($sql)){
  //Eventueel kop overnemen
  if(!empty($tab_titel)){
    echo "<br><b><font size=\"+2\" color=\"#999999\">";
        echo htmlentities($tab_titel);
        echo "</font></b><br>\n";
  }

  //Functie sql_opdracht aanroepen om SQL-opdracht uit te voeren
  $this->sql_opdracht($sql);
  $recordset=$this->sql_gegevens();
  echo "<table border=\"0\"><tr>";
  $aant_rijen=mysql_num_fields($this->sql_result);
  //Rijen vullen
  for($rij=0; $rij<$aant_rijen; $rij++){
    //alleen weergeven als element in veld staat
    if(!empty($recordset[$rij])){
      $field_name=mysql_field_name($this->sql_result, $rij);
      echo "<tr bgcolor=\"#DDDDDD\" align=\"left\">";
      echo "<td bgcolor=\"#BBBBBB\"><b>\n";
      echo $field_name;
      echo "</b></td>";
      if($field_name==$prijs1 OR $field_name==$prijs2){
        $format_euro=$this->format_euro($recordset[$rij]);
        echo "<td>&nbsp;". $format_euro . "&nbsp;</td>";
      }
else{
        echo "<td>&nbsp;". $recordset[$rij] . "&nbsp;</td>";
      }
  
      echo "</td></tr>\n";
    }
  }

  echo "</table>\n";
}
}


function
format_euro($bedrag){
  if(isset($bedrag)){
    $euro=number_format($bedrag,2,',','.') ." EUR";
  }

  return $euro;
}
    
}

$db=new mijn_toegang();
?>




Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; mijn_toegang has a deprecated constructor in /volume1/web/raavk_com/app_statistiek/mijn_toegang.inc.php on line 7 Call Stack: 0.0001 363024 1. {main}() /volume1/web/raavk_com/app_statistiek/overzicht.php:0
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:41:08
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/02/2019 13:38:20
Quote Anchor link
Je kan geen constructor meer gebruiken met dezelfde naam van de class op lijn 19.
Deze heet nu logischerwijs __construct(....) { ..... }

http://php.net/manual/en/language.oop5.decon.php

Mysql_*****() functies zijn trouwens ook al uit. Pas deze aan naar MySQLi of PDO.
Gewijzigd op 22/02/2019 15:57:31 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/02/2019 16:42:27
Quote Anchor link
Wat @Ariën zegt, en tevens:

class mijn_toegang
Zou dat niet beter class MijnDatabase kunnen heten?

var $user=USER;
var $password=PW;
var $host=HOST;
var $dbname=DBF;
Geef deze mee als argumenten aan de constructor. Het heeft geen enkele zin om deze binnen een object bij te houden.

function mijn_toegang
Komt te vervallen ten faveure van __construct(), hier zou je parameters aan mee kunnen geven.

function verbinden()
De inhoud van deze functie kun je overzetten naar __construct(). Als het ook de bedoeling is om min of meer af te dwingen om via een object van deze klasse te communiceren met je database is het misschien beter om $db_verbinding gewoon intern op te slaan, en deze verder niet vrij toegankelijk te maken.
Bij het maken van de verbinding zou je ook nog andere opties mee kunnen geven zoals een poortnummer en, nog veel belangrijker, een character encoding.

function fout($foutpunt)
Op het moment dat er iets onverwachts gebeurt is het niet de taak van de database om deze fouten dan en daar af te handelen. Dit zou een ander proces verder op moeten pikken. Dit bijvoorbeeld omdat een fout op de ontwikkelomgeving waarschijnlijk een andere afhandeling heeft als op de productieomgeving. Dit kun je dan op een andere plek programmeren en besluiten wat je doet op grond van de omgeving waar deze code in uitgevoerd wordt. Voor dit alles zou je exceptions moeten throwen en (ergens anders) moeten catchen.

function sql_opdracht ($sql)
Weet niet of empty echt een goede controle is. Een query is wel echt altijd fout als er false wordt geretourneerd. Je zou dus eigenlijk expliciet op deze waarde moeten controleren, en op dat moment een exception moeten throwen.

function sql_gegevens()
Dit klint als een hele omslachtige manier om een record op te halen. Ook bevat fetch_array() veel dubbele informatie (zowel onder numerieke alsook associatieve indexen?). fetch_assoc() lijkt mij een betere default, of je geeft een parameter mee waarmee je kunt kiezen hoe informatie geretourneerd dient te worden.

function sql_in_tabel($sql, $tab_titel="", $prijs1=" ", $prijs2=" ")
Dit betreft opmaak van een (specifiek) resultaat, dit hoort niet thuis in deze klasse.

function sql_in_kolom($sql, $tab_titel="", $prijs1=" ", $prijs2=" ")
idem dito

function format_euro($bedrag)
Dit is een formatteringsfunctie, deze losse flodder hoort ook niet thuis in deze klasse.
Gewijzigd op 22/02/2019 16:42:42 door Thomas van den Heuvel
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

27/02/2019 16:02:31
Quote Anchor link
Bedankt voor de informatie. Het gaat nu wel lukken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.