Design Patterns

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Leander ---

Leander ---

24/03/2011 12:04:45
Quote Anchor link
Ik ben bezig om grip te krijgen op Design Patterns. Het lukt niet helemaal, dus vandaar dat ik hier op PHPHulp even een topic aan heb gemaakt. Om het voor me zelf duidelijk te maken, heb ik eerst een kleine omschrijving gemaakt van hoe het Decorator pattern werkt (daar ben ik op dit moment mee bezig).

Quote:
Het decorator patroon is een ontwerppatroon dat gebruikt wordt om functionaliteiten toe te voegen aan objecten. Dit is beter uit te leggen aan de hand van een UML diagram.

Afbeelding

AbcComponent is in dit geval de abstracte klasse die er voor zorgt dat iedereen die deze klasse extends, de functie Operation() moet implementeren. ComponentA en AbcDecorator extenden de hoofdklasse, AbcComponent, om invulling te geven in dit functie.

AbcDecorator heeft dat weer 2 subklasses onder zich die zorgen voor een extra stukje functionaliteit. Het kan zo zijn dat in het ene geval de klasse DecoratorA gebruikt wordt, en in het andere geval DecoratorB. Dit zorgt er dus voor dat er in beide gevallen er iets anders getoond/gedaan wordt.


Zit ik een beetje op de goede weg, of ben ik nog te oppervlakkig bezig? Ik ben al een hele tijd aan het zoeken en uitspitten, maar ik krijg de link niet helemaal goed.

(Waarom Decorator? Dat is nodig voor wat ik wil gaan maken (ja onderzocht)).

Ik ben ook nog bezig met Abstract Factory. Is het mogelijk om die te combineren met het Decorator pattern (en dat weer gecombineerd met het MVC model?)
Gewijzigd op 24/03/2011 12:05:44 door Leander ---
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:49:02
 
Remco nvt

Remco nvt

24/03/2011 13:35:37
Quote Anchor link
Goed boek: http://my.safaribooksonline.com/book/software-engineering-and-development/patterns/0596007124

en dan in hoofdstuk 3 wordt decerator uitgelegd ;)
 
Leander ---

Leander ---

25/03/2011 13:23:25
Quote Anchor link
Bedankt, maar ik heb al een soortgelijk boek tot m'n beschikking. Ik wou alleen even peilen of ik een beetje op de goede weg zat en het decorator pattern begrijp.

Zit ik dus een beetje op de goede weg? Of begrijp ik het hele patroon verkeerd?
Gewijzigd op 25/03/2011 13:23:45 door Leander ---
 
Remco nvt

Remco nvt

25/03/2011 14:19:57
Quote Anchor link
Je bent op de goede weg :) De UML klopt.
Heb even wat PHP toegevoegd voor een uitwerking ;)

index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
include ('Beverage.class.php');
$drink = new Expresso();
$drink = new Mocha($drink);
$drink = new Sugar($drink);
echo 'Beschrijving : ' . $drink->getDescription();
echo '<br>';
echo 'Euro : '. $drink->cost();
echo '<br><br>';
$drink = new Expresso();
echo 'Beschrijving : ' . $drink->getDescription();
echo '<br>';
echo 'Euro : '. $drink->cost();
?>


Beverage.class.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php

abstract class Beverage {

    public $description = 'unknown';

    public function getDescription() {
        return $this->description;
    }


    public abstract function cost();
}


abstract class CondimentDecorator extends Beverage {
    public function getDescription() {
        parent::getDescription();
    }
}


class Expresso extends Beverage {

    public function  __construct() {
        $this->description = 'Expresso';
    }


    public function cost() {
        return 2;
    }
}


class Mocha extends CondimentDecorator {
    private $beverage;

    public function  __construct(Beverage $b) {
        $this->beverage = $b;
    }


    public function  getDescription() {
        return $this->beverage->getDescription() . ', Mocha';
    }


    public function cost() {
        return $this->beverage->cost() + 0.10;
    }
}


class Sugar extends CondimentDecorator {
    private $beverage;

    public function  __construct(Beverage $b) {
        $this->beverage = $b;
    }


    public function  getDescription() {
        return $this->beverage->getDescription() . ', Sugar';
    }


    public function cost() {
        return $this->beverage->cost() + 0.70;
    }
}

?>


Uitwerking:
Quote:
Beschrijving : Expresso, Mocha, Sugar
Euro : 2.8

Beschrijving : Expresso
Euro : 2


Had geen zin om alle classes in aparte bestanden te zetten ;)
Gewijzigd op 25/03/2011 14:21:38 door Remco nvt
 
Pim -

Pim -

25/03/2011 17:37:42
Quote Anchor link
eSpresso? ;)
Je kan CondimentDecorator ook nog een constructor geven.

Heb je hier toevallig nog een leuk voorbeeld 'in real life' van?
 
Remco nvt

Remco nvt

25/03/2011 19:06:57
Quote Anchor link
mmmh, dat is een slordigheidje inderdaad die typefout.

Je kan denken aan een kassa systeem om inderdaad toevoegingen.
De JAVA I/O stream implementation is een decorator pattern.
Of het gebruiken voor je gegevens aan te passen. Dus je string o.i.d.
 
Leander ---

Leander ---

27/03/2011 18:48:58
Quote Anchor link
De UML is trouwens niet van mij, ik gebruikte hem enkel om te kijken of ik het Decorator patroon een beetje snapte.

Voor de rest, bedankt van je PHP voorbeeld code. Helpt zeker wel om het beter te begrijpen. Ik zal het even goed gaan bestuderen.
 
Anny php

anny php

28/04/2011 12:21:34
Quote Anchor link
Bedankt voor het delen van de mooie tutorial.
Sommige gratis php design patterns scripts die je kunt bekijken op de pagina:
http://www.phpkode.com/scripts/category/php-design-patterns/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.