dicht timmeren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/02/2012 09:53:54
Quote Anchor link
Ik vraag me af in hoeverre jullie de invoer van parameters controleren / dicht timmeren.

Stel je hebt een functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
public function setPath($key, $path) {
  // hier komt wat code
}
?>


Nu moeten zowel $key als $path een string bevatten. Deze functie wordt uitsluitend gebruikt door de programmeur. Mensen van buitenaf kunnen deze functie niet aanroepen (bijvoorbeeld d.m.v. een formulier).

Nu vraag ik me af of ik moet controleren of zowel $key als $path een string zijn. Of gaat dat te ver? Anders moet je namelijk bij heel veel functies dit soort controles uitvoeren. Enerzijds veel controle structuren / overhead en extra code, anderzijds. De input klopt wel altijd.

Graag jullie meningen!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:59:06
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 10:09:09
Quote Anchor link
Ik doe dat altijd, ik gebruik voor al mijn properties typecasting:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
public function setPath( $key, $path )
{

  $key = (string) $key;
  $path = (string) $path;
  // of als je ze ergens in gebruikt of opslaat in een property dan
  // gebruik ik daar typecasting

}
?>

Behalve natuurlijk als ik ze in een PHP functie gooi en zeker weet dat die altijd een string returned.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/02/2012 10:29:42
Quote Anchor link
Maar Wouter, dat is niet helemaal wat ik bedoel. Ik bedoel echt een controle in de zin van... "hé, $path moet een string zijn en jij geeft een boolean op!".

Ik wil niet (zoals in jouw voorbeeld) dat een boolean wordt geconverteerd naar een string "1".

Mijn vraag is dus echt of je dit moet doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
public function setPath($key, $path) {
  if (!is_string($key) || !is_string($path)) {
    // Bericht tonen dat $key en $path een string moeten zijn.
  }
}

?>


Mijn vraag is of je dit soort controles moet inbouwen. Wel gebruiksvriendelijk, maar het betekent ook een hoop extra code en dus meer werk.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/02/2012 10:56:16
Quote Anchor link
Wat ik belangrijker vind, is dat je de parameters en return goed documenteert.

Vertel de programmeur wat de functie doet, wat elke parameter is, ... en daar ga je uiteraard vertellen wat het type is.

En denk ook eens na wat je zou doen indien iets gebeurt wat je niet verwacht.
Wat zou je effectief doen binnen die if() ?

Een return false terug geven, gebeurt wel vaker.
Maar een echo $error ...
Tja, wat heb je daar echt aan?
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 11:01:42
Quote Anchor link
@Kris, ik denk dat Ozzie een Exception gaat throwen in de if.

Maar inderdaad, die controlles lijken mij onnodig. In elk geval wel voor types. Andere dingen zou je natuurlijk wel kunnen checken, of het bepaalde waardes bevat en wel is wat je verwacht. En een array controleren is ook nog handig, maar of iets een bool, string of int is zou ik niet controleren.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/02/2012 11:02:12
Quote Anchor link
Ik ben zelf niet zo van het "lange" documenteren eerlijk gezegd. Ik geef altijd alleen aan wat de functie doet.

In die if zou ik een exception willen gooien die een bericht toont dat de variabele van het verkeerde type is.

(hoe geef jij aan wat voor type de parameter moet zijn?)

Toevoeging op 29/02/2012 11:02:48:

Wouter J op 29/02/2012 11:01:42:
@Kris, ik denk dat Ozzie een Exception gaat throwen in de if.

correct ;)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/02/2012 11:46:34
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 29/02/2012 11:02:12:
(hoe geef jij aan wat voor type de parameter moet zijn?)


Een voorbeeld, dit staat (als user commentaar) op php.net, bij strpos()

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

/**
 *  This function implements all the strn*pos functions, which return the $nth occurrence of $needle
 *  in $haystack, or false if it doesn't exist / when illegal parameters have been supplied.
 *
 *  @param  string  $haystack       the string to search in.
 *  @param  MIXED   $needle         the string or the ASCII value of the character to search for.
 *  @param  integer $nth            the number of the occurrence to look for.
 *  @param  integer $offset         the position in $haystack to start looking for $needle.
 *  @param  bool    $insensitive    should the function be case insensitive?
 *  @param  bool    $reverse        should the function work its way backwards in the haystack?
 *  @return MIXED   integer         either the position of the $nth occurrence of $needle in $haystack,
 *               or boolean         false if it can't be found.
 */

function strnripos_generic( $haystack, $needle, $nth, $offset, $insensitive, $reverse )
{

    //  If needle is not a string, it is converted to an integer and applied as the ordinal value of a character.
...
?>


Er zijn nog andere coding standards voor commentaar, maar deze stijl is wel gebruikelijk.

Trouwens ...
Goede naamgeving helpt ook heel erg.
De namen $needle en $haystack gebruiken telkens je iets zoekt/detecteert in een groter geheel, is ook een goed idee
Gewijzigd op 29/02/2012 11:51:11 door Kris Peeters
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 11:49:37
 
Roel -

Roel -

29/02/2012 11:51:14
Quote Anchor link
Kris, ik bedacht me net: hoe noem je een sql resource als je type?
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 11:58:33
Quote Anchor link
@Roel, een resource. Alle resources zijn resources, een overzicht van alle resources in Core PHP: resource
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/02/2012 12:05:03
Quote Anchor link
Je kan altijd inspiratie halen uit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
gettype($res)
?>


(geeft dus inderdaad "resource")
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/02/2012 12:06:07
Quote Anchor link
Oké, thanks.

Als iets een array moet zijn of een object van een bepaalde instantie, zetten jullie dat dan wel bij de parameters of zet je dat allemaal in het commentaar? Bijv.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
public function(array $array, MyInstance $my_instance) {

}

?>
 
Roel -

Roel -

29/02/2012 12:06:28
Quote Anchor link
Thx, dat moest ik weten. Terug naar het onderwerp!
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 12:25:14
Quote Anchor link
@Ozzie, een array zet ik er wel altijd bij de parameters. Dat omdat strings/ints/bools en arrays totaal verschillen. Precies zoals dat ik kijk of iets een object is.

Even een voorbeeldje van hoe ik een method zou schrijven in PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
/**
 * This class is a example of PHPdoc and typing
 *
 * @author Wouter J
 * @package <Project naam>
 * @subpackage <Namespace naam>
 * @license Creative Commons 0.0
 */

class Example
{
  /**
   * All values that where set in this object
   *
   * @var array
   */

  protected $items = array();

  /**
   * Add an item to the object
   *
   * @param string $key The key of the item
   * @param mixed $value The value of the items
   */

  public function setItem( $key, $value )
  {

    $this->items[$key] = $value;
  }


  /**
   * Add multiple items to the object
   *
   * @param array $items All items with Array key represents the name and the array value the value
   */

  public function setItems( array $items )
  {

    foreach( $items as $key => $value )
    {

      $this->items[$key] = $value;
    }
  }
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/02/2012 12:28:50
Quote Anchor link
Thanks Wouter. Waarom zet je voor iedere parameter @param?
Waarom bijv. niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
/**
   * Add multiple items to the object
   *
   * $items = array All items with Array key represents ...
   */

?>
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 12:32:13
Quote Anchor link
@Ozzie, dat is de PHPdoc syntax, een standaard die in heel PHP wordt gebruikt. Je zou het bijv. ook nog verder kunnen uitbereiden en dan gebruik je ook andere PHPdoc tags:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
/**
 * Some function who does something
 *
 * @access protected
 */

protected function some()
{

  // do something
}

/**
 * This function does something with the values and return them
 *
 * @param string $prefix The prefix, default is null
 * @return array $items The items
 */

public function doSomething( $prefix = null )
{

  // ...

  return $items;
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/02/2012 12:36:11
Quote Anchor link
Oké, thanks. Ik vind het maar onoverzichtelijk... meer commentaar dan code :D
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 12:41:19
Quote Anchor link
Dat komt omdat de functies nu nog heel klein zijn. Bij getters en setters zou ik het ook niet gebruiken, was slechts een voorbeeld. Maar bij grotere functies is het zeker handig om snel een overzicht te krijgen van wat er in komt, wat er uit en wat er mee gebeurd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/02/2012 12:56:03
Quote Anchor link
Hmmm, oké... maar even terugkomend op mijn vraag. Goed documenteren dus, en parameters niet controleren op type, met uitzondering van array en instances? Is dat een terechte conclusie?
 
Niels K

Niels K

01/03/2012 10:11:00
Quote Anchor link
Quote:
met uitzondering van array en instances?

Ik neem aan dat je weet dat je die gewoon voor de var kan zetten?

Example:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

class Dier {

    public function addOzzie(Aap $ozzie, array $items) {}
}


?>


Wanneer Ozzie nu geen instance van 'Aap' ( :-) ) is, wordt er een exceptie gethrowd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/03/2012 10:14:38
Quote Anchor link
Euh jaa, dat is ook precies wat ik bedoelde... lees nog maar een keer ;)

Enne.. bedankt dat je me vergelijkt met een aap he! ;)
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.