dicht timmeren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

Niels K

Niels K

01/03/2012 10:15:35
Quote Anchor link
Allright! :-)

Je weet wie het zegt he ;-) Beter dan dat iemand het zegt met zun volle verstand.
Gewijzigd op 01/03/2012 10:15:59 door Niels K
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:36:53
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/03/2012 10:23:27
Quote Anchor link
Hehe... dat is waar, en ach van een kieviet kan ik het wel hebben :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/03/2012 22:15:40
Quote Anchor link
Nu heb ik toch nog even een leuke vraag. Ik ben bezig met een database class die de PDO class extend. Ik wil gebruik maken van method chaining.

$rows = $database->select('veld')->from('tabel');

Nu wil ik per pdo driver een class maken (ik noem 'm even "class X") die gebruik maakt van een aantal aparte "basis classes" voor iedere functie (select, insert, update, delete).

Oké, so far so good...

Nu wil ik in "class X" een magische __call functie gebruiken die op basis van de aangeroepen functie een van de "basis classes" aanroept.

$rows = $database->select()->... roept de basis class "PDO_Select" aan
$database->delete{}->... roept de basis class "PDO_Delete" aan
enz.

Nu mijn vraag:

Als ik een niet bestaande functie aanroep:

$database->bestaatniet()

Dan wordt via mijn autoload functie een niet bestaande class aangeroepen, namelijk "PDO_Bestaatniet". Mijn autoload functie gooit dan een exception die keurig meldt dat de class "PDO_Bestaatniet" niet bestaat.

Stel nu dat je als programmeur een typefoutje maakt:

$database->duhliet()->...

Dan krijg je een melding dat de class "PDO_Duhliet" niet bestaat. Echter, het zou gebruikersvriendelijker zijn om een "relevante" foutmelding te tonen, bijvoorbeeld:

De door u aangeroepen database actie "duhliet" bestaat niet.

Nu kan ik dit wél voor elkaar krijgen door eerst te controleren via file_exist of de class (het bestand) bestaat.

Dit houdt alleen wel in dat bij iedere database actie die ik doe een file_exist controle moet worden gedaan om te controleren of het een geldige functie betreft.

De afweging is nu dus:

1) Als de functie niet bestaat wordt een foutmelding getoond dat de class niet bestaat. Deze oplossing is niet zo heel gebruiksvriendelijk omdat de foutmelding niet echt heel duidelijk is.

2) Als de functie niet bestaat, wordt er keurig een foutmelding getoond die meldt dat de betreffende database functie niet bestaat. Helemaal top, super gebruiksvriendelijk! ...alleen bij iedere database actie die wordt uitgevoerd moet wel even een file_exist worden uitgevoerd.

Welke van deze 2 opties heeft jullie vooorkeur?
 
Niels K

Niels K

03/03/2012 11:30:31
Quote Anchor link
Hoi Ozzie,

Ik denk dat je heel even de mist in gaat met je denkwijze. Waarom voor elke actie een nieuwe class? Ik weet niet hoeveel methode PDO heeft maar zal toch wel richting de 50 gaan.. Is dat geen overkill? ;-)

Probeer eens gebruik te maken van het Adapter pattern?

Voorbeeld: (heel summier)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

abstract Db_Adapter_Abstract {}

?>


Bovenstaande is de normale 'abstract' class van de database handler. Je kan dan verschillende Adapters hebben.

- PDO
- Mysqli
- Oracle
- Db2
- Sqlsrv

Zijn er vast nog wel meer te vinden, maar het gaat even om het idee. Stel we willen als adapter class Mysqli:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

class Db_Adapter_Mysqli extends Db_Adapter_Abstract {}

?>


En wat als we nu PDO willen doen? Voor PDO heb je toch ook verschillende Adapters? Jep, dat klopt. Geen enkel probleem. We maken weer een abstracte class

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

abstract class Db_Adapter_Pdo_Abstract extends Db_Adapter_Abstract {}

?>


Als we dan een PDO Mysql adapter willen gebruiken doe je dat als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

class Db_Adapter_Pdo_Mysql extends Db_Adapter_Pdo_Abstract {}

?>


Snap je de werking van mijn opzet? Snap je wat een abstracte class doet en kan? Als je deze structuur gebruikt houd je, je nog netjes aan het Adapter pattern ook. Tenminste dat denk ik ;-)

De aanvulling van de methodes moet je even zelf verzinnen. Is gelijk een mooie oefening om het een beetje onder de knie te krijgen.

Het gaat mij namelijk om de denkwijze die jij op dit moment hebt. Het is ansich begrijpelijk dat je zo denkt, maar dat betekend niet dat het ook daadwerkelijk allemaal klopt.

Wanneer je dit helemaal snapt en (goed) geïmplementeerd hebt kunnen we eens gaan kijken naar het verder bouwen van je ORM.

Succes ;-)
 
Wouter J

Wouter J

03/03/2012 11:48:55
Quote Anchor link
Niels, voor de CRUD (creating, reading, updating, deleting) is het toch wel beter om verschillende klasse te maken? Of is dat ook niet correct, dan moet ik mijn AR aanpassen...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/03/2012 14:36:26
Quote Anchor link
Niels, dankjewel voor je uitleg. Dat klinkt allemaal best ingewikkeld wat je zegt...

Mijn bedoeling was om te doen wat Wouter zegt. Dus een aparte (pdo) class voor select, update, insert en delete. Uitsluitend voor die acties wil ik een aparte class maken. Dat zijn er dus 4. Per class krijg je dan weer specifieke functies die bij een select/delete/update/insert query horen. Is dat niet goed dan?

Toevoeging op 03/03/2012 15:28:39:

Oh ja, voordeel als je die 4 losse classes gebruikt... ik kan alleen de functies aanspreken die bij een select/update/insert/delete query horen omdat alleen deie functies in de class aanwezig zijn.

Ik kan dus niet per ongeluk zoiets doen als

$rows = $database->select()->from()->delete()->where();

Aangezien de functie delete() in de select class niet bestaat kan ik deze dus ook nooit aanroepen. Dat lijkt me toch ook wel een voordeel van het gebruik van losse classes.
 
Wouter J

Wouter J

03/03/2012 16:46:04
Quote Anchor link
Niels, ik dacht aan zoiets, is dit dan fout? (alleen even voor de read gedeelte gedaan)
Afbeelding

Het lijkt me ook een stuk beter OO, omdat je zo de taken van read, create, update en delete verdeelt over verschillende klasse.
Gewijzigd op 03/03/2012 16:47:05 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2012 10:12:21
Quote Anchor link
Is het een goede gewoonte om variabelen te typecasten?

Stel dat je een functie setString($string) hebt, die alleen door programmeurs wordt gebruikt. Moet je er dan vanuit gaan dat de programmeur zo slim is dat ie inderdaad een string invoert, of moet je de invoer toch typecasten naar een string?

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
public function setString($string) {
  $this->string = (string) $string;
}
  
?>


Is dit een goede gewoonte of is het overkill?

Of moet je het nog verder doortrekken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
public function setString($string) {
  if (!is_string($string)) {
    // throw Exception
  }
  $this->string = $string;
}
  
?>
 
Wouter J

Wouter J

06/03/2012 14:01:44
Quote Anchor link
Ik gebruik altijd typecasten, ik wil zeker weten dat er in de variabele zit wat ik verwacht. Ik vind het een goede gewoonte.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2012 14:17:39
Quote Anchor link
Oké, top. Dat ga ik mezelf ook maar eens aanwennen :) Denk dat het geen verkeerde gewoonte is.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

06/03/2012 16:33:23
Quote Anchor link
Of je doet dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
function setString(string $string)
 
Wouter J

Wouter J

06/03/2012 16:37:07
Quote Anchor link
@Jacco, helaas kan dat niet in PHP :(
 
Eddy E

Eddy E

06/03/2012 16:46:51
Quote Anchor link
Dit wel (lekker onzinnig, maar het werkt)

$string = trim($string." ");
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2012 18:12:16
Quote Anchor link
@Eddy... dat is inderdaad behoorlijk onzinnig ;)
 
Wouter J

Wouter J

06/03/2012 18:13:37
Quote Anchor link
Of je doet gewoon dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$str
= ''.$myStr;
?>


Dit is geen typecasten, maar type juggling.
Gewijzigd op 06/03/2012 18:13:54 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2012 18:16:13
Quote Anchor link
Dan liever dit toch?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$string
= (string) $string;
?>
 
Niels K

Niels K

06/03/2012 18:29:50
Quote Anchor link
Olá,

Excuses voor de laatste reactie, dit topic was me heel even ontschoten.
Wouter, naar mijn mening heb jij het bij het rechte eind. Je zou voor de grap eens moeten kijken naar Zend_Db en naar Zend_Db_Table. Dat vind ik persoonlijk een geweldige oplossing.

@Ozzie,

Ik cast nooit wat ;-) Of iig bijna nooit.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2012 18:33:36
Quote Anchor link
@Niels... waarom niet? Is op zich toch wel een goede / nette gewoonte?

(ik deed het voorheen ook niet...)
 
Niels K

Niels K

06/03/2012 18:35:33
Quote Anchor link
Elke keer een var naar een array of string casten? Nee, lijkt mij niet de bedoeling. Typehinting gebruik ik dan weer wel (heel veel) ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 08:50:08
Quote Anchor link
Ben ik weer even. Toch nog even een vraag... ik heb namelijk het gevoel dat ik misschien teveel aan het "dicht timmeren" ben.

Voorbeeld:

Ik kan via een select functie gegevens opvragen uit de database.

$row = $database->select('veld1', 'veld2')->from(...)->where(...)

Wat ik nu doe, is controleren of ieder veld in de select functie een string is. Zo niet dan gooi ik een Exception. Datzelfde doe ik bijvoorbeeld ook voor de from. Is de opgegeven tabel naam een string? Nee? Dan gooi ik een Exception.

Ik zou ook de veldnamen in de select functie kunnen typecasten naar strings, maar als iemand dan true (een boolean) als veldnaam zou invoeren, dan zou dit worden omgezet naar een "1" en dan krijg je wellicht onverwachte resultaten terug. Vandaar dat ik dus controleer of de veldnaam een string is.

Ander voorbeeld:

Een functie om een bericht op het scherm te tonen. De parameter $exit geeft aan of het script na het tonen van het bericht moet stoppen (die). Ik controleer in de functie of de parameter $exit wel een boolean is. Zo niet, dan gooi ik een Exception.

Wat vinden jullie? Hoe ver moet ik gaan? Want om nu in iedere functie te gaan controleren of de verwachte invoer een string is... tja, ik weet het niet :-s

Graag advies!
Gewijzigd op 14/03/2012 08:51:21 door Ozzie PHP
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.