dicht timmeren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

Niels K

Niels K

01/03/2012 10:15:35
Quote Anchor link
Allright! :-)

Je weet wie het zegt he ;-) Beter dan dat iemand het zegt met zun volle verstand.
Gewijzigd op 01/03/2012 10:15:59 door Niels K
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:57:43
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/03/2012 10:23:27
Quote Anchor link
Hehe... dat is waar, en ach van een kieviet kan ik het wel hebben :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/03/2012 22:15:40
Quote Anchor link
Nu heb ik toch nog even een leuke vraag. Ik ben bezig met een database class die de PDO class extend. Ik wil gebruik maken van method chaining.

$rows = $database->select('veld')->from('tabel');

Nu wil ik per pdo driver een class maken (ik noem 'm even "class X") die gebruik maakt van een aantal aparte "basis classes" voor iedere functie (select, insert, update, delete).

Oké, so far so good...

Nu wil ik in "class X" een magische __call functie gebruiken die op basis van de aangeroepen functie een van de "basis classes" aanroept.

$rows = $database->select()->... roept de basis class "PDO_Select" aan
$database->delete{}->... roept de basis class "PDO_Delete" aan
enz.

Nu mijn vraag:

Als ik een niet bestaande functie aanroep:

$database->bestaatniet()

Dan wordt via mijn autoload functie een niet bestaande class aangeroepen, namelijk "PDO_Bestaatniet". Mijn autoload functie gooit dan een exception die keurig meldt dat de class "PDO_Bestaatniet" niet bestaat.

Stel nu dat je als programmeur een typefoutje maakt:

$database->duhliet()->...

Dan krijg je een melding dat de class "PDO_Duhliet" niet bestaat. Echter, het zou gebruikersvriendelijker zijn om een "relevante" foutmelding te tonen, bijvoorbeeld:

De door u aangeroepen database actie "duhliet" bestaat niet.

Nu kan ik dit wél voor elkaar krijgen door eerst te controleren via file_exist of de class (het bestand) bestaat.

Dit houdt alleen wel in dat bij iedere database actie die ik doe een file_exist controle moet worden gedaan om te controleren of het een geldige functie betreft.

De afweging is nu dus:

1) Als de functie niet bestaat wordt een foutmelding getoond dat de class niet bestaat. Deze oplossing is niet zo heel gebruiksvriendelijk omdat de foutmelding niet echt heel duidelijk is.

2) Als de functie niet bestaat, wordt er keurig een foutmelding getoond die meldt dat de betreffende database functie niet bestaat. Helemaal top, super gebruiksvriendelijk! ...alleen bij iedere database actie die wordt uitgevoerd moet wel even een file_exist worden uitgevoerd.

Welke van deze 2 opties heeft jullie vooorkeur?
 
Niels K

Niels K

03/03/2012 11:30:31
Quote Anchor link
Hoi Ozzie,

Ik denk dat je heel even de mist in gaat met je denkwijze. Waarom voor elke actie een nieuwe class? Ik weet niet hoeveel methode PDO heeft maar zal toch wel richting de 50 gaan.. Is dat geen overkill? ;-)

Probeer eens gebruik te maken van het Adapter pattern?

Voorbeeld: (heel summier)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

abstract Db_Adapter_Abstract {}

?>


Bovenstaande is de normale 'abstract' class van de database handler. Je kan dan verschillende Adapters hebben.

- PDO
- Mysqli
- Oracle
- Db2
- Sqlsrv

Zijn er vast nog wel meer te vinden, maar het gaat even om het idee. Stel we willen als adapter class Mysqli:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

class Db_Adapter_Mysqli extends Db_Adapter_Abstract {}

?>


En wat als we nu PDO willen doen? Voor PDO heb je toch ook verschillende Adapters? Jep, dat klopt. Geen enkel probleem. We maken weer een abstracte class

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

abstract class Db_Adapter_Pdo_Abstract extends Db_Adapter_Abstract {}

?>


Als we dan een PDO Mysql adapter willen gebruiken doe je dat als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

class Db_Adapter_Pdo_Mysql extends Db_Adapter_Pdo_Abstract {}

?>


Snap je de werking van mijn opzet? Snap je wat een abstracte class doet en kan? Als je deze structuur gebruikt houd je, je nog netjes aan het Adapter pattern ook. Tenminste dat denk ik ;-)

De aanvulling van de methodes moet je even zelf verzinnen. Is gelijk een mooie oefening om het een beetje onder de knie te krijgen.

Het gaat mij namelijk om de denkwijze die jij op dit moment hebt. Het is ansich begrijpelijk dat je zo denkt, maar dat betekend niet dat het ook daadwerkelijk allemaal klopt.

Wanneer je dit helemaal snapt en (goed) geïmplementeerd hebt kunnen we eens gaan kijken naar het verder bouwen van je ORM.

Succes ;-)
 
Wouter J

Wouter J

03/03/2012 11:48:55
Quote Anchor link
Niels, voor de CRUD (creating, reading, updating, deleting) is het toch wel beter om verschillende klasse te maken? Of is dat ook niet correct, dan moet ik mijn AR aanpassen...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/03/2012 14:36:26
Quote Anchor link
Niels, dankjewel voor je uitleg. Dat klinkt allemaal best ingewikkeld wat je zegt...

Mijn bedoeling was om te doen wat Wouter zegt. Dus een aparte (pdo) class voor select, update, insert en delete. Uitsluitend voor die acties wil ik een aparte class maken. Dat zijn er dus 4. Per class krijg je dan weer specifieke functies die bij een select/delete/update/insert query horen. Is dat niet goed dan?

Toevoeging op 03/03/2012 15:28:39:

Oh ja, voordeel als je die 4 losse classes gebruikt... ik kan alleen de functies aanspreken die bij een select/update/insert/delete query horen omdat alleen deie functies in de class aanwezig zijn.

Ik kan dus niet per ongeluk zoiets doen als

$rows = $database->select()->from()->delete()->where();

Aangezien de functie delete() in de select class niet bestaat kan ik deze dus ook nooit aanroepen. Dat lijkt me toch ook wel een voordeel van het gebruik van losse classes.
 
Wouter J

Wouter J

03/03/2012 16:46:04
Quote Anchor link
Niels, ik dacht aan zoiets, is dit dan fout? (alleen even voor de read gedeelte gedaan)
Afbeelding

Het lijkt me ook een stuk beter OO, omdat je zo de taken van read, create, update en delete verdeelt over verschillende klasse.
Gewijzigd op 03/03/2012 16:47:05 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2012 10:12:21
Quote Anchor link
Is het een goede gewoonte om variabelen te typecasten?

Stel dat je een functie setString($string) hebt, die alleen door programmeurs wordt gebruikt. Moet je er dan vanuit gaan dat de programmeur zo slim is dat ie inderdaad een string invoert, of moet je de invoer toch typecasten naar een string?

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
public function setString($string) {
  $this->string = (string) $string;
}
  
?>


Is dit een goede gewoonte of is het overkill?

Of moet je het nog verder doortrekken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
public function setString($string) {
  if (!is_string($string)) {
    // throw Exception
  }
  $this->string = $string;
}
  
?>
 
Wouter J

Wouter J

06/03/2012 14:01:44
Quote Anchor link
Ik gebruik altijd typecasten, ik wil zeker weten dat er in de variabele zit wat ik verwacht. Ik vind het een goede gewoonte.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2012 14:17:39
Quote Anchor link
Oké, top. Dat ga ik mezelf ook maar eens aanwennen :) Denk dat het geen verkeerde gewoonte is.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

06/03/2012 16:33:23
Quote Anchor link
Of je doet dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
function setString(string $string)
 
Wouter J

Wouter J

06/03/2012 16:37:07
Quote Anchor link
@Jacco, helaas kan dat niet in PHP :(
 
Eddy E

Eddy E

06/03/2012 16:46:51
Quote Anchor link
Dit wel (lekker onzinnig, maar het werkt)

$string = trim($string." ");
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2012 18:12:16
Quote Anchor link
@Eddy... dat is inderdaad behoorlijk onzinnig ;)
 
Wouter J

Wouter J

06/03/2012 18:13:37
Quote Anchor link
Of je doet gewoon dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$str
= ''.$myStr;
?>


Dit is geen typecasten, maar type juggling.
Gewijzigd op 06/03/2012 18:13:54 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2012 18:16:13
Quote Anchor link
Dan liever dit toch?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$string
= (string) $string;
?>
 
Niels K

Niels K

06/03/2012 18:29:50
Quote Anchor link
Olá,

Excuses voor de laatste reactie, dit topic was me heel even ontschoten.
Wouter, naar mijn mening heb jij het bij het rechte eind. Je zou voor de grap eens moeten kijken naar Zend_Db en naar Zend_Db_Table. Dat vind ik persoonlijk een geweldige oplossing.

@Ozzie,

Ik cast nooit wat ;-) Of iig bijna nooit.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2012 18:33:36
Quote Anchor link
@Niels... waarom niet? Is op zich toch wel een goede / nette gewoonte?

(ik deed het voorheen ook niet...)
 
Niels K

Niels K

06/03/2012 18:35:33
Quote Anchor link
Elke keer een var naar een array of string casten? Nee, lijkt mij niet de bedoeling. Typehinting gebruik ik dan weer wel (heel veel) ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 08:50:08
Quote Anchor link
Ben ik weer even. Toch nog even een vraag... ik heb namelijk het gevoel dat ik misschien teveel aan het "dicht timmeren" ben.

Voorbeeld:

Ik kan via een select functie gegevens opvragen uit de database.

$row = $database->select('veld1', 'veld2')->from(...)->where(...)

Wat ik nu doe, is controleren of ieder veld in de select functie een string is. Zo niet dan gooi ik een Exception. Datzelfde doe ik bijvoorbeeld ook voor de from. Is de opgegeven tabel naam een string? Nee? Dan gooi ik een Exception.

Ik zou ook de veldnamen in de select functie kunnen typecasten naar strings, maar als iemand dan true (een boolean) als veldnaam zou invoeren, dan zou dit worden omgezet naar een "1" en dan krijg je wellicht onverwachte resultaten terug. Vandaar dat ik dus controleer of de veldnaam een string is.

Ander voorbeeld:

Een functie om een bericht op het scherm te tonen. De parameter $exit geeft aan of het script na het tonen van het bericht moet stoppen (die). Ik controleer in de functie of de parameter $exit wel een boolean is. Zo niet, dan gooi ik een Exception.

Wat vinden jullie? Hoe ver moet ik gaan? Want om nu in iedere functie te gaan controleren of de verwachte invoer een string is... tja, ik weet het niet :-s

Graag advies!
Gewijzigd op 14/03/2012 08:51:21 door Ozzie PHP
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.