dicht timmeren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

Niels K

Niels K

14/03/2012 21:12:59
Quote Anchor link
Hoi Ozzie,

Nee dit moet je zien als een echt fout van een programmeur. Laat die programmeur maar zijn kop stoten. Zo blijf je bezig he ;-)

Kijk maar eens naar Zend_Db_Select.

Niels
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:52:45
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 21:16:03
Quote Anchor link
Hey Niels,

Thanks voor je reactie. Ik heb nu wel een handige class met functies met makkelijke foutafvanging als er een verkeerd type wordt ingegeven. Ik zal het niet overal implementeren maar alleen op die plekken waar het echt verkeerd kan gaan. Als iets nu per se een string moet zijn, hoef ik alleen maar te zeggen ErrorIf::notString($string); dus dat is wel handig :)
 
Niels K

Niels K

14/03/2012 21:16:43
Quote Anchor link
Dan is het nog steeds overbodig ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 21:17:55
Quote Anchor link
hoe bedoel je niels?

Toevoeging op 14/03/2012 21:18:24:

ik wil voorkomen dat bijv. iemand true als parameter geeft... en dat dit resulteert in 1.
 
Niels K

Niels K

14/03/2012 21:20:42
Quote Anchor link
Dat die controles overbodig zijn ;-) Net iets te veel van het goede zeg maar.

Tja, wanneer iemand dat doet is dat toch zijn eigen schuld? Bij sommige situaties is het wenselijk, maar bij deze situatie zou ik het persoonlijk niet doen. Maar goed, de keus is aan jouw natuurlijk ;-)
 
Eddy E

Eddy E

14/03/2012 21:23:16
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/03/2012 21:17:55:
hoe bedoel je niels?

Toevoeging op 14/03/2012 21:18:24:

ik wil voorkomen dat bijv. iemand true als parameter geeft... en dat dit resulteert in 1.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($this === $that)


Moet echt identiek zijn.
false !== 0 maar false == 0
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 21:24:58
Quote Anchor link
Thanks Niels... maar kun je mij dan uitleggen wanneer je het wel moet doen en wanneer niet?

Stel iemand vraag iets op uit een array. De key moet een string zijn, maar de verstrooide programmeur voert een boolean in. De kans bestaat dan dat hij key 1 van de array terugkrijgt. Natuurlijk is dat een stomme fout van de programmeur, maar je kan dit soort fouten wel afvangen.

Wanneer moet je nou eigenlijk fouten afvangen en wanneer niet? Is er een soort van "stelregel" aan de hand waarvan ik kan bepalen wat ik moet doen?
 
Crispijn -

Crispijn -

14/03/2012 21:49:55
Quote Anchor link
Ik ben heel lang niet actief geweest op phphulp maar ik lees soms wel even mee met onderwerpen die me interesseren. Nu ben ik ook veel met Zend bezig in mijn vrije tijd en ik vraag mijzelf soms de zelfde dingen af als Ozzie.

Naarmate ik verder ben, de deadline in zicht komt ga ik sneller programmeren en dan kom je al snel op de werkwijze van Niels. Als ik iets 'onverwachts' terug krijg dan echo of print_r ik het om te kijken wat het exact is. Als programmeur moet je wel een beetje de vaardigheid hebben om de plekken waar dingen gebeuren die je niet verwacht te onderzoeken met dit soort kleine acties.

Aan de kant van een gebruiker (informeren bij fouten), basis voor een nieuw Framework of applicatie of andere vergelijkbare dingen voor een groter publiek ga je er wellicht (voor de eindgebruiker zeker, in formulieren e.d.) wel anders mee om. Ik kan me voorstellen dat het sterk afhangt van de doelgroep en de wijze waarop met je applicatie wordt omgegaan.

Ik zal dit topic in de gaten houden, ik ben wel nieuwsgierig naar dit soort discussies die mijn kennis en kunnen verbeteren!

Fijne avond mannen!
 
Niels K

Niels K

14/03/2012 21:52:14
Quote Anchor link
Heren,

Ik zal morgen(middag) even wat uitgebreider reageren aangezien ik nu geen tijd meer heb.

Niels
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 21:55:09
Quote Anchor link
Zolang kan ik niet wachten Niels!!!!

(Crispijn, leuk dat je meeleest en bedankt voor je reactie).

Teveel dicht timmeren is niet goed, maar fouten afvangen voelt ook wel lekker. Soms doe ik per ongeluk zelf iets verkeerd en als je dan een nette foutmelding krijgt die precies zegt wat er misgaat is dat ook wel lekker. Maar... waar trek je de grens?
 
Crispijn -

Crispijn -

14/03/2012 21:58:39
Quote Anchor link
Elke keus heeft een financiële consequentie. In dit licht zou ik zeggen: waar jij sneller van wordt, maar waar je applicatie wat betreft veiligheid niks op in kan boeten.

Echt inhoudelijk is deze onderbouwing niet maar het is wel een belangrijke die wellicht uiteindelijk je uurloon kan bepalen...

Ik ben ook wel benieuwd naar de reactie van Niels!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 22:05:27
Quote Anchor link
Een voorbeeldje... bepaalde bestanden vam mijn cms staan in een map op het privé deel van de server. In de index.php file moet ik het pad naar deze map aangeven. Nu wil ik bijvoorbeeld voorkomen dat iemand in dat pad per ongeluk een dubbele slash zet en het pad moet eindigen op een slash. Nu kan ik dit als opmerking erbij schrijven en hopen dat het goed gaat, maar ik kan het ook controleren. Maar de moeilijkheid vind ik, wat moet je wel controleren en wat niet? Ik vind dat zo'n pad gewoon goed moet zijn anders worden er onderwater in alle paden dubbele slashes gebruikt. Dit zal wel werken, maar het is niet netjes. De andere kant van het verhaal is dat je nu wel iedere keer dat de pagina wordt aangeroepen een extra controle uitvoert. En dat zijn van die lastige dingen waar ik af en toe tegenaan loop.
 
Aad B

Aad B

14/03/2012 22:05:31
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/03/2012 21:55:09:
Zolang kan ik niet wachten Niels!!!!
Deadline om vanavond nog eea gereed te hebben?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 22:06:51
Quote Anchor link
Aad B op 14/03/2012 22:05:31:
Ozzie PHP op 14/03/2012 21:55:09:
Zolang kan ik niet wachten Niels!!!!
Deadline om vanavond nog eea gereed te hebben?

Nee... maar ik ben er nu mee bezig :)
En als het ijzer heet is...
 
Crispijn -

Crispijn -

14/03/2012 22:15:15
Quote Anchor link
Dat wat jij bedoeld is enkel van belang voor een programmeur. Die moet voldoende hebben aan de melding dat de bestanden waar naar verwezen wordt niet gevonden worden. Dat gaat mij dus echt véél te ver.

Je zit dus goed met je overweging als je het mij vraagt!
 
Wouter J

Wouter J

14/03/2012 22:51:41
Quote Anchor link
Naar mijn mening is dit het dicht timmeren van elk gaatje waar lucht door komt van een huis (om even terug te komen op de topic titel). Als je bezig bent en staat binnenin en buiten is het -20 °C dan denk ik eerst, há wat ben ik goed bezig.
Maar opgegeven moment merk je dat je jezelf helemaal klem werkt en je opgesloten zit in je huis.

Nee, fouten die een developer maakt moeten gewoon de standaard foutmelding krijgen en geen eentje van jou. Een developer is als het goed is gewent aan de standaard PHP errors en zal misschien niks kunnen met jou errors.
Controle hebben over variabele en weten wat er in zit is goed, maar je kunt ook veel en veel te ver gaan met controleren.
Gewijzigd op 14/03/2012 22:53:47 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/03/2012 22:54:37
Quote Anchor link
Oké, thanks Wouter. Dan ga ik m'n beveiliging maar wat "afzwakken" :)
 
Crispijn -

Crispijn -

14/03/2012 23:18:38
Quote Anchor link
Let hier ook op het nuance verschil. Dichttimmeren heeft wat mij betreft met veiligheid te maken, waar jij nu mee bezig bent is gebruiksvriendelijkheid. Geef je de gebruiker altijd voldoende handvatten om verder te kunnen komen? Dan is het goed. Laat hem in ieder geval nooit frustreren op je applicatie.
 
Niels K

Niels K

15/03/2012 14:36:26
Quote Anchor link
Wouter dankjewel voor je bericht. Nu hoef ik het niet meer te plaatsen ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/03/2012 09:30:46
Quote Anchor link
Goedemorgen mensen, gisteren stelde ik een vraag over een Registry key en nu loop ik tegen een vergelijkbaar "probleem" aan in m'n Session class en ik denk dat ik het op nog wel meer plekken ga tegenkomen. Vandaar dat ik m'n dichttimmeren topic weer even van stal haal.

De vraag is als volgt:

Als je een key ophaalt, uit de registry, uit een session, uit de GET of POST waarden, uit je configuratie bestand... of waar dan ook uit... moet je er dan vanuit gaan dat op het moment dat je die key ophaalt dat die key dan ook daadwerkelijk bestaat? Kun je die verantwoordelijkheid bij een programmeur neerleggen?

Stel we hebben een configuratiebestand waar we iets uit willen halen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$config
= Registry::get('config');
$waarde = $config->waarde;
?>


Als we niet controleren of de config key bestaat zou de __get() functie er als volgt uit zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
public function __get($key) {
  return $this->config[$key];    
}

?>


Mocht de $key nu niet bestaan, dan zal dit resulteren in een php warning, of (als de warnings uit staan) de code zal niet werken.

Een alternatief is: controleren of de key bestaat en een foutmelding geven als dit niet zo is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
public function __get($key) {
  if (isset($this->config[$key]) || array_key_exists($this->config[$key]))
    return $this->config[$key];    
  }
else {
    // toon een errormelding en stop het script.    
}
?>


Maar wat nu als de programmeur niet zeker weet of de key in de registry staat, bijvoorbeeld omdat een User pas in de registry wordt gezet als hij succesvol is ingelogd? Dan moeten we dus een exists() functie maken die controleert of de key bestaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$config
= Registry::get('config');
if ($config->exists) {
  $waarde = $config->waarde;
}
else {
  echo 'de key bestaat niet.';
}

?>


Het bovenstaande lijkt heel mooi, maar er wordt nu 2x gecontroleerd of de key bestaat.

Is het gerechtvaardigd om de controle niet in de __get() functie te stoppen en altijd direct het resultaat terug te geven? En als onduidelijk is of de key wel of niet bestaat dat in die gevallen de exists functie wordt gebruikt? Is dat een verantwoordelijkheid die je bij de programmeur kunt neerleggen? Dat als de programmeur dan een verkeerde key ingeeft... pech gehad, er komt een foutmelding en de applicatie loopt vast?

Van de ene kant zou je kunnen zeggen dat het niet heel gebruiksvriendelijk is (ten opzichte van de programmeur), maar het scheelt wel een aantal controles dus het komt ten goede aan de performance van de applicatie. Maar de vraag is dus of je die verantwoordelijkheid bij een programmeur kunt neerleggen.
Gewijzigd op 19/03/2012 09:34:11 door Ozzie PHP
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.