Direct optellen bij aanpassen tekst veld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Herman Buurlage

Herman Buurlage

30/10/2008 17:30:00
Quote Anchor link
Ik zou het volgende willen:

invoerveld 1 waarde 25
invoerveld 2 waarde 25

uitkomst 50

Nu kan ik dit maken met een refresh en er komt een waarde 50 uit. Nu zou ik dus graag willen dat wanneer je van invoerveld 1 26 maakt de uitkomst meteen 51 wordt, zonder refresh van de pagina.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:11:12
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

30/10/2008 17:32:00
Quote Anchor link
Kijk naar Ajax. Zeker icm een Framework is dit niet zo lastig.
 
Herman Buurlage

Herman Buurlage

30/10/2008 17:38:00
Quote Anchor link
Ik zou graag meer informatie willen ik weet niet van de programmeer taal ajax en framework,

Heb wel redelijk verstand van PHP
 
Reforced

Reforced

30/10/2008 17:56:00
Quote Anchor link
Javascript?

Redelijk makkelijk te doen, dmv een onchange of onclick o.i.d.
Zie ook:
http://www.sitemasters.be/?pagina=tutorials/tutorials&cat=3&id=286

Of voor uitgebreide newbie handleidng (:-P) YouTube:
http://nl.youtube.com/watch?v=DW_XOviJ85w
(voor deel 1 zie http://nl.youtube.com/watch?v=2t3ZysHg3Cc )

Groet!

P.S.
10% van alle internetters heeft geen javascript; voor zulke gebruikers zul je dan nog dmv PHP een reload functie moeten inbouwen als 'Herbereken' (zul je vast wel in diverse webshops zo zien). Let ook op dat de variabele in stap 2 ofzo van je webshop gecontroleerd word en dus dat er niet blind op javascript vertrouwd worden (dmv $_post 'total' ofzo <zou overigens ook wel heel dom zijn dit zo te doen ivm veiligheid>)

Groet2!
 
Herman Buurlage

Herman Buurlage

30/10/2008 19:16:00
Quote Anchor link
Dat werkt toch alleen met refresh, (java) dat is nou juist niet de bedoeling.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/10/2008 19:47:00
Quote Anchor link
@ Herman: java != JavaScript, en JavaScript hoeft helemaal niet met een refresh te werken.
 
Herman Buurlage

Herman Buurlage

31/10/2008 19:15:00
Quote Anchor link
<script type="text/javascript">
function test()
{
getal1= (document.javascript.huurprijs);

document.write(getal1);

}
</script>

<form method='POST' action='index.php?url=kamertoevoegen.php&email=$email' ENCTYPE='multipart/form-data' name='javascript'>

Huurprijs:&euro;<input type='text' name='huurprijs' onchange='test()' >
</form>

Ik heb nu dit, ik kom er nog niet uit ik krjig undefined terug?

Wat kan ik hier aan doen
 
Tim

Tim

31/10/2008 19:25:00
Quote Anchor link
Probeer dit eens:

<script type="text/javascript">
function test() {

var getal1 = ( document.javascript.huurprijs.value - 0 );
var getal2 = ( document.javascript.huurprijs2.value - 0 );


document.getElementById('uitkomst').innerHTML = getal1 + getal2;

}
</script>

<form method='post' name='javascript'>

Huurprijs:&euro;<input type='text' name='huurprijs' onchange='test()' >
Huurprijs 2:&euro;<input type='text' name='huurprijs2' onchange='test()' >
<div id="uitkomst">&nbsp;</div>
</form>


Het maakt getal1 en getal2 integer om mee te rekenen, en geeft de uitkomst terug naar de div "uitkomst", zodat het zonder refresh ernaast komt te staan.
 
Rens nvt

Rens nvt

31/10/2008 21:50:00
Quote Anchor link
Citroen schreef op 30.10.2008 17:32:
Kijk naar Ajax.


Ik heb de laatste tijd al meerdere keren AJAX gebruikt zien worden qua benaming i.p.v. Javascript. Om even de terminologie scherp te houden: het betreft hier gewoon javascript, AJAX is slechts een techniek: http://nl.wikipedia.org/wiki/Asynchronous_JavaScript_and_XML
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/10/2008 23:42:00
Quote Anchor link
Een voorbeeld met Mootools:

optellen in JavaScript
 
Herman Buurlage

Herman Buurlage

31/10/2008 23:56:00
Quote Anchor link
Benankt voor de reacties,

Maar via het bovenstaande script krijg ik Nan terug alsof de variabele leeg is (dit denk ik omdat via document.write(getal3) ook NaN terug krijg.

Wie kan mij helpen!

Ben er bijna.........
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/11/2008 00:24:00
Quote Anchor link
Als je het precies zo doet als in mijn scriptvoorbeeld, zul je zien dat daar een check op zit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (!isNaN (tot)) {
 
Herman Buurlage

Herman Buurlage

01/11/2008 00:43:00
Quote Anchor link
Sorry,

Ik heb nu dit

<script type="text/javascript">
function test() {

var getal1 = (document.javascript.huurprijs)
var getal2 = (document.javascript.huurprijs2)



var totaal = (eval( getal1 + getal2));


document.getElementById('uitkomst').innerHTML =(totaal);

}
</script>
<tr>
<td class='table-tekst'>Huurprijs:</td><td colspan='3' class='table-tekst'>&euro;<input type='text' name='huurprijs' onchange='test()'></td>
</tr>

<tr>
<td class='table-tekst'>Gas/water/Elektra:</td><td colspan='3' class='table-tekst'>&euro;<input type='text' name='huurprijs2' onchange='test()'>
<div id="uitkomst">&nbsp;</div>
</td>
</tr>

Wat kan ik veranderen zodat de NaN een getal word !!!!!
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

01/11/2008 20:56:00
Quote Anchor link
var getal1 = Number(document.javascript.huurprijs);
var getal2 = Number(document.javascript.huurprijs2);
 
Herman Buurlage

Herman Buurlage

02/11/2008 12:20:00
Quote Anchor link
Ehm?

Ook gebrobeerd maar werkt ook niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.