Directory listing

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Stef Segers

Stef Segers

27/12/2007 11:22:00
Quote Anchor link
Hey allen,

Ik heb hier een script welke een lijst genereerd uit een directory met link er naar toe.
Wat ik niet voor elkaar krijg is dat ik ALLEEN de directories wil zien met links maar GEEN bestanden in de directory.

Dit omdat ik een index.php geplaatst heb waarin staat dat als met de directory wilt bekijken men meteen terug gestuurd wordt naar de home

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?
function getFiles($path) {
   //Function takes a path, and returns a numerically indexed array of associative arrays containing file information,
   //sorted by the file name (case insensitive).  If two files are identical when compared without case, they will sort
   //relative to each other in the order presented by readdir()

   $files = array();
   $fileNames = array();
   $i = 0;
  
   if (is_dir($path)) {
       if ($dh = opendir($path)) {
           while (($file = readdir($dh)) !== false) {
               if ($file == "." || $file == "..") continue;
               $fullpath = $path . "/" . $file;
               $fkey = strtolower($file);
               while (array_key_exists($fkey,$fileNames)) $fkey .= " ";
               $a = stat($fullpath);
               $files[$fkey]['size'] = $a['size'];
               if ($a['size'] == 0) $files[$fkey]['sizetext'] = "-";
               else if ($a['size'] > 1024) $files[$fkey]['sizetext'] = (ceil($a['size']/1024*100)/100) . " K";
               else if ($a['size'] > 1024*1024) $files[$fkey]['sizetext'] = (ceil($a['size']/(1024*1024)*100)/100) . " Mb";
               else $files[$fkey]['sizetext'] = $a['size'] . " bytes";
               $files[$fkey]['name'] = $file;
               $files[$fkey]['type'] = filetype($fullpath);
               $fileNames[$i++] = $fkey;
           }

           closedir($dh);
       }
else die ("Cannot open directory:  $path");
   }
else die ("Path is not a directory:  $path");
   sort($fileNames,SORT_STRING);
   $sortedFiles = array();
   $i = 0;
   foreach($fileNames as $f) $sortedFiles[$i++] = $files[$f];
  
   return $sortedFiles;
}


$files = getFiles("./fotoboeken");
foreach ($files as $file) print "<li><a href=\"./fotoboeken/$file[name]/index.html\">$file[name]</a></li>\n";
?>


Kan iemand me helpen achterhalen waar de fout in het script zit?

Stef
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:49:02
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2007 11:30:00
Quote Anchor link
oh dat kun je veel beter met een .htaccess bestand doen. In de root van je site plaats je een bestand met de naam .htaccess

Let op: dubbel c, dubbel s, puntje ervoor, geen extensie ;-)

Daarin zet je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
# eigen errordocument voor mappen waar niemand in mag
ErrorDocument 403 /forbidden.php
# alle mappen op slot zetten
Options -Indexes


In het bestand forbidden.php zet je dan in de head sectie deze meta tag:
<meta http-equiv="refresh" content="1;URL=index.php">

dan worden mensen automatisch teruggeleid naar je homepage.
Edit:
kleine aanvulling gedaan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Stef Segers

Stef Segers

27/12/2007 11:34:00
Quote Anchor link
Ik heb nu meerdere malen geprobeerd te werken met htaccess en geloof bijna alle tutorials geprobeerd maar krijg het gewoonweg niet aan de praat. Ben een IIS gebruiker vandaar dat dit nieuw is voor mij.

Ik heb de website nu ook op een andere server draaien voor test. Maar had het ook geprobeerd op de productie server maar werkte ook niet. Het heeft emt de locatie te maken volgens mij die ik niet weet te vinden.
 
Frank -

Frank -

27/12/2007 11:37:00
Quote Anchor link
Edit: --- laat maar ---

Goed lezen is kunst.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2007 11:45:00
Quote Anchor link
Het zou kunnen dat .htaccess niet met IIS samengaat. In dat geval zet je gewoon deze als index.php in elke map waar niemand in mag. Geheel veilig is het trouwens niet; als iemand rechtstreeks het goede adres van een bestand in die map intypt hebben ze hem alsnog.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=http://www.jouwsite.nl/index.php" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Forbidden</title>
</head>

<body>
</body>
</html>
 
Stef Segers

Stef Segers

27/12/2007 11:47:00
Quote Anchor link
Hey Jan,

Je hebt helemaal gelijk, maar in dit geval gaat het niet om zeer geheime info dus beveiliging is niet van mega grote orde
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2007 11:50:00
Quote Anchor link
Oke, dan zou ik gewoon de oplossing uit mijn vorige post proberen. Let even op dat je URL=http://www.jouwsite.nl/index.php aanpast naar jouw situatie.
 
Stef Segers

Stef Segers

27/12/2007 11:55:00
Quote Anchor link
Hoi Jan,

Maar dan nog leest mijn script de bestanden uit. Ik wil alleen maar de directories.
Welk stuk moet ik uit mijn script verwijderen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2007 11:59:00
Quote Anchor link
Heb je PHP5? of PHP4?
 
Stef Segers

Stef Segers

27/12/2007 12:10:00
Quote Anchor link
Hey Jan,

Volgens mij is het php4 ik weet niet wat ze op de server van de klant hebben draaien
 
Crispijn -

Crispijn -

27/12/2007 12:25:00
Quote Anchor link
Dit kan je zo achterhalen

upload even een bestandje naar je server met de volgende inhoud

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>


en benader het via de browser. Nu kan je hier achterhalen welke serverinstellingen gebruikt worden
 
Stef Segers

Stef Segers

27/12/2007 12:34:00
Quote Anchor link
PHP Version 4.4.7
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2007 12:38:00
Quote Anchor link
Oh da's jammer. PHP5 heeft veel uitgebreider mogelijkheden om directory's te doorlopen, zoals de DirectoryIterator.
Edit:
PHP4 heeft functies zoals is_file en is_dir, maar die werken niet echt betrouwbaar
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Stef Segers

Stef Segers

27/12/2007 15:32:00
Quote Anchor link
De er is geen optie om mijn script aan te passen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.