Directory Traversal probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »
Cocotj bos

cocotj bos

05/05/2022 16:30:32
Quote Anchor link
Hoi!,

Ik ben bezig met een klein nieuw projectje waar ik een week geleden aan begonnen ben.
Het is cloudsoftware voor op het web geprogrammeerd in PHP. En ik ben dus bezig met de File Manager.
Iedere user krijgt een specifiek mapje op de cloud. Dat is de bedoeling, maar het is niet de bedoeling
dat ze verder uit hun eigen mapje om zo helemaal door het systeem heen te snuffelen. Ik heb al geprobeerd
om realpath() functie te gebruiken, maar hij gaat nogsteeds het user mapje uit. Heel irritant dus. Hier
de code van hoe het er nu uitziet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
$root_path
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/cloudsoftware/users/tim/";
$realbase = realpath($root_path);

function
test()
{

  GLOBAL $realbase;

  if(isset($_GET['p']))
  {

    $_SESSION['dir'] = $_GET['p'];
    echo "<script>window.location = '?';</script>";
  }

  if(empty($_SESSION['dir']))
  {

    $realbase = str_replace('\\', '/', $realbase);
  }
else {
    $realbase = $_SESSION['dir'];
  }


  $exp = explode("/", $realbase);
  foreach($exp as $x=>$dirx)
  {

    if(empty($dirx))
    {

      continue;
    }

    $do = "<a href='?p='>";
    for($i=0;$i<=$x;$i++)
    {

      $do .= $exp[$i]."/";
    }

    $do .= "$dirx</a></li>\n";
  }

  chdir($realbase);


}


test();
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
function get_root_dir()
{

  // include dir
  GLOBAL $realbase;

  $folder_list = "";
  $file_list  = "";

  $files = scandir($realbase);
  foreach($files as $file)
  {

    if(($file != '.'))
    {

      if(is_dir($realbase.'/'.$file))
      {

        $folder_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-folder' style='color:  #2dacff; font-size: 25px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>ddd</td>
        </tr>"
;

        if(empty(is_dir($realbase.'/'.$file)))
        {

          echo 'go back';
        }
      }
elseif(is_file($realbase.'/'.$file)) {
        $file_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-file' style='color: #2dacff; font-size: 27px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>Delete</td>
        </tr>"
;
      }
    }
  }


  print $folder_list;
  print $file_list;
}


// declare function
get_root_dir();
?>


Heeft iemand een idee wat ik hier precies fout doe? Kan het even niet zo 1..2...3 zien :P

Gr Cocotj
Gewijzigd op 05/05/2022 18:23:40 door Cocotj bos
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:28:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/05/2022 17:53:02
Quote Anchor link
Kan je jouw code tussen code-tags plaatsen? Zie ook de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 05/05/2022 17:53:35 door - Ariën -
 
Cocotj bos

cocotj bos

05/05/2022 18:08:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 05/05/2022 17:53:02:
Kan je jouw code tussen code-tags plaatsen? Zie ook de Veelgestelde Vragen.


Hier tussen code tags:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
$root_path
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/cloudsoftware/users/tim/";
$realbase = realpath($root_path);

function
test()
{

  GLOBAL $realbase;

  if(isset($_GET['p']))
  {

    $_SESSION['dir'] = $_GET['p'];
    echo "<script>window.location = '?';</script>";
  }

  if(empty($_SESSION['dir']))
  {

    $realbase = str_replace('\\', '/', $realbase);
  }
else {
    $realbase = $_SESSION['dir'];
  }


  $exp = explode("/", $realbase);
  foreach($exp as $x=>$dirx)
  {

    if(empty($dirx))
    {

      continue;
    }

    $do = "<a href='?p='>";
    for($i=0;$i<=$x;$i++)
    {

      $do .= $exp[$i]."/";
    }

    $do .= "$dirx</a></li>\n";
  }

  chdir($realbase);


}


test();
?>


dit zorgt ervoor dat er een sessie word aangemaakt als je in je File Manager zit,
En dat je beweegbaar door de bestanden heen kan. Maar je kan dus ook uit je usermap en dat is niet de bedoeling.

Hier een stuk code van hoe de bestanden worden gelist:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
function get_root_dir()
{

  // include dir
  GLOBAL $realbase;

  $folder_list = "";
  $file_list  = "";

  $files = scandir($realbase);
  foreach($files as $file)
  {

    if(($file != '.'))
    {

      if(is_dir($realbase.'/'.$file))
      {

        $folder_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-folder' style='color:  #2dacff; font-size: 25px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>ddd</td>
        </tr>"
;

        if(empty(is_dir($realbase.'/'.$file)))
        {

          echo 'go back';
        }
      }
elseif(is_file($realbase.'/'.$file)) {
        $file_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-file' style='color: #2dacff; font-size: 27px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>Delete</td>
        </tr>"
;
      }
    }
  }


  print $folder_list;
  print $file_list;
}


// declare function
get_root_dir();
?>
Gewijzigd op 05/05/2022 18:09:19 door cocotj bos
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/05/2022 12:21:00
Quote Anchor link
Je gebruikt wel '.' voor de huidige directory maar controleert niet op '..' voor een bovenliggende directory. Dat laatste maakt path traversal mogelijk, bijvoorbeeld ook met '../' in de vorm '/foo/../bar/' ergens tussenin.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.