Directory uitlezen php5 ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sietsko Bos

Sietsko Bos

03/11/2014 15:44:44
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nieuw hier en ben benieuwd als iemand me kan helpen.
Ik gebruikte altijd het volgende in php om het aantal bestanden in een directory op te vragen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

while (false !== ($file = readdir($dir))) { if (!in_array($file, array('.', '..') and !is_dir($file))) $count++; }

?>


Nu probeer ik dit ook in php5 en krijg een warning:

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, boolean given in xxxx

Ik weet niet of het komt van php5 of dat het altijd zo is geweest en ik de foutmeldingen had uitstaan.

Het vreemde is dat het resultaat van de $count wel klopt.
Iemand enig idee hoe ik dit moet aanpassen?

Sietsko
Gewijzigd op 03/11/2014 15:50:30 door Sietsko Bos
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:58:32
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2014 15:48:47
Quote Anchor link
Je mist een ) bij in_array().
 
Ivo P

Ivo P

03/11/2014 15:53:02
 
Wouter J

Wouter J

03/11/2014 15:54:56
Quote Anchor link
"php" en "php5" zijn trouwens hetzelfde.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

03/11/2014 15:58:41
Quote Anchor link
Dankje - SanThe - probleem opgelost
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.