Distinct Query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »
Wim

Wim

14/02/2007 14:12:00
Quote Anchor link
Ik heb de volgende query:
SELECT DISTINCT(persnr), werknr, SUM(o100) as o100, SUM(o125) as o125, SUM(o150) as o150, SUM(o200) as o200, SUM(tvt) as tvt, SUM(vrij) as vrij, SUM(bijz_verlof) as bijz_verlof, SUM(ziekte) as ziekte, lc_bv FROM uren WHERE MONTH(uren.datum)='$_POST[maand]' AND YEAR(uren.datum)='$_POST[jaar]' GROUP BY werknr ORDER BY persnr,datum;

Op zich werkte deze query prima, echter, door een aanpassing moet ik hem wijzigen, maar ik krijg het niet voor elkaar om hem correct te wijzigen.
Eenvoudig gezegd, maar niet mogelijk, zou ik eigenlijk een distinct(persnr,lc_bv) moeten doen, maar distinct accepteert maar 1 veld.

Met de query, krijg ik per persnr de verschillende totalen van de andere velden. Echter, door een aanpassing moet ik nu de verschillende totalen van de andere velden per persnr hebben en dan ook nog eens per lc_bv.

Het is wat moeilijk uitleggen, maar hopelijk begrijpt iemand wat ik bedoel. :P
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:01:08
 
Marvin S

Marvin S

14/02/2007 15:05:00
Quote Anchor link
een subquery maken
kzal ff probere te puzzelen
 
Marvin S

Marvin S

14/02/2007 15:16:00
Quote Anchor link
hoe moet ik me dit voor gaan stellen?
is lc_bv een getal of??
geef de opbouw van je tabel is..
misschien is er iets veel makkelijkers
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

14/02/2007 15:28:00
Quote Anchor link
SUM(o100) as o100 dat is natuurlijk niet zo handig doe dan iets als

totaal_o100
 
Wim

Wim

14/02/2007 15:33:00
Quote Anchor link
@Marvin
lc_bv is een getal idd.
Dit is de tabel:

CREATE TABLE `uren` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`werknr` varchar(50) NOT NULL,
`persnr` varchar(5) NOT NULL,
`afd` varchar(50) NOT NULL,
`afd_chef` varchar(50) NOT NULL,
`hgr_ldng_gev` varchar(50) default NULL,
`peno` varchar(50) default NULL,
`sal_adm` varchar(50) default NULL,
`datum` date NOT NULL,
`o100` char(4) default NULL,
`o125` char(4) default NULL,
`o150` char(4) default NULL,
`o200` char(4) default NULL,
`tvt` char(4) default NULL,
`vrij` char(4) default NULL,
`bijz_verlof` char(4) default NULL,
`lc_bv` char(6) default NULL,
`ziekte` char(4) default NULL,
`reden` varchar(25) default NULL,
`akkoordwg` char(10) default NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3549 ;


@Klaasjan Boven
Klopt, maar eerst moet het maar eens werken, daarna ga ik het beter maken. :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/02/2007 16:00:00
Quote Anchor link
Als ik deze tabel zo zie, denk ik dat je eerst maar eens moet beginnen met normaliseren en je datamodel opnieuw opbouwen...

`werknr` varchar(50) NOT NULL,
`persnr` varchar(5) NOT NULL,
`afd` varchar(50) NOT NULL,
`afd_chef` varchar(50) NOT NULL,
`hgr_ldng_gev` varchar(50) default NULL,
`peno` varchar(50) default NULL,
`sal_adm` varchar(50) default NULL,

Deze gegevens bijvoorbeeld hoor je al in (een) aparte tabel(len) op te slaan. En daarbij kun je ook altijd aannemen dat zodra jij kolommen gaat nummeren (o110, 0125, 0150, 0200) je datamodel niet juist is.

Quote:
Klopt, maar eerst moet het maar eens werken, daarna ga ik het beter maken. :)
Precies verkeerd gedacht dus. Als jij met een verkeerd datamodel aan de gang gaat, moet je dat nu veranderen. Je gaat namelijk gegarandeerd op problemen stuiten als je hiermee verder blijft werken!
 
Wim

Wim

14/02/2007 16:07:00
Quote Anchor link
Ik weet dat het datamodel niet helemaal top is. Maar ik heb qua tijd niet de mogelijkheid dat nog aan te passen.

De velden die je noemt bevatten een id naar een aparte tabel. (in eerste instantie niet, vandaar dat er bijv. nog varchar(50) staat.

Het gaat er mij nu om, om die query goed te krijgen, het datamodel aanpassen zit er qua tijd gewoon niet in. De fout daarin zit hem in het feit dat de doelstelling van het script dat ik schrijf, meermalen tussentijds is veranderd. Ondanks deze tekortkoming werkt het verder wel prima, en worden eventuele fouten wel afgevangen, mijn probleem is nu alleen nog deze query. Als ik dat klaar heb kan ik nog kijken of ik tijd heb om andere tekortkomingen aan te passen, maar dat zal lastig zijn helaas, en is niet mijn keuze. :)
 
Frank -

Frank -

14/02/2007 17:16:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik weet dat het datamodel niet helemaal top is. Maar ik heb qua tijd niet de mogelijkheid dat nog aan te passen.
Maar je hebt wel tijd om alle problemen die je nu aan het maken bent (!!!) ook op te gaan lossen?

Daarnaast krijg je de garantie dat er data-inconsistentie op gaat treden, dat gaat je nog veel meer problemen opleveren.

Het is maar waar je zin in hebt...

Nu de boel oplossen (goed datamodel maken) gaat een stuk sneller dan straks het systeem opnieuw bouwen, alle puinhopen opruimen en de data (voor zover mogelijk) opnieuw in te kloppen.
 
Wim

Wim

15/02/2007 08:51:00
Quote Anchor link
Het is jammer dat jullie reageren alsof het mijn keuze is. :)
Dit is het enige probleem waar ik tegen aanloop, en het aanpassen van een query is m.i. minder werk dat het hele datamodel en al mijn scripts aanpassen. Bovendien, wat Blanche aangeeft is dus al het geval, dus zo erg is het nu ook weer niet. Inmiddels denk ik dat ik achter de juiste query ben:

SELECT persnr, SUM(o100) as o100, SUM(o125) as o125, SUM(o150) as o150, SUM(o200) as o200, SUM(tvt) as tvt, SUM(vrij) as vrij, SUM(bijz_verlof) as bijz_verlof, SUM(ziekte) as ziekte, lc_bv FROM uren WHERE MONTH(uren.datum)='11' AND YEAR(uren.datum)='2006' GROUP BY werknr,persnr,lc_bv ORDER BY persnr,datum;

Dit geeft het resultaat waar ik naar op zoek was.

In ieder geval bedankt voor de reacties. (ik weet dat ze goed bedoeld zijn hoor!)
 
Axel de Mol

Axel de Mol

15/02/2007 10:38:00
Quote Anchor link
Wil ik toch nog even op inspringen Wim, het lijkt misschien wat makkelijker om een query snel aan te passen ipv van normalisatie toe te passen maar dat is zeker niet de slimste oplossing. Een goedwerkende database zorgt voor een goed werkend systeem. Als er geen goede database als basis ligt voor een systeem kan er veel dubbel werk gedaan worden en kom je er later pas echt achter dat het toch sneller was om een normalisatie uit te voeren.

Het is eigenlijk gewoon een stap die je meteen uit moet voeren. Een goede basis is het minste werk. Zelf heb ik dit (klik) boek en ben er best tevreden mee, helpt me in ieder geval goede databases te maken.
 
Wim

Wim

15/02/2007 12:00:00
Quote Anchor link
Hallo Alex,

dat is absoluut waar, maar het is bij mijn opdracht een beetje de soep ingelopen omdat de doelstelling en mogelijkheden van het script een aantal keren tussentijds, zonder tijdig aangeven zijn gewijzigd. We hebben nadelen/voordelen afgewogen, en uiteindelijk besloten het nu eerst zo te laten.
Dit is dus de reden waarom we kiezen voor de "oplossing" om de query aan te passen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/02/2007 12:17:00
Quote Anchor link
Oke prima, je bent er blijkbaar niet van te overtuigen dat je/jullie nu een verkeerde keuze gemaakt hebben en een weg in slaan die uiteindelijk tot onjuiste, corrupte en missende resultaten kan leiden.

Maar goed, wat ik je dan nog wel even mee wil geven voor deze query is dat je je aliassen niet slim gekozen hebt. Je gebruikt namelijk voor een alias dezelfde naam als de kolomnaam (SUM(o100) AS o100), en ook dat kan problemen op gaan leveren. Verander de alias dus bijvoorbeeld even in o100_totaal...
 
Wim

Wim

15/02/2007 13:39:00
Quote Anchor link
@Blanche

Je hebt me wel degelijk overtuigd, ik zou het liever ook anders doen, maar die tijd wordt me niet gegeven. :)

Die aliassen ga ik nog wel iets aan doen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.