Dit in een array gieten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Darkwing Duck

Darkwing Duck

21/08/2007 22:48:00
Quote Anchor link
Hallo, ik heb een bestand texts.txt dat er zo uitziet:

furni_birdie_name=Pop-up ei
modtool_banuser=Ban
furni_bed_trad_desc=Dubbel kans op zoete dromen
ph_tickets_have2=tickets.

Nu zou ik dat graag kunnen omzetten naar een PHP array (via PHP dus) die er zo uitziet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$texts
= Array();
$texts['furni_birdie_name'] = "Pop-up ei";
$texts['modtool_banuser'] = "Ban";
$texts['furni_bed_trad_desc'] = "Dubbel kans op zoete dromen";
$texts['ph_tickets_have2'] = "tickets.";
?>


Ook zou ik voor een waarde aan de array wordt toegekend die eerst aanpassen, ik bedoel dus bepaalde tekens of zinnen kunnen vervangen door andere. Zoals "kaas" door "pinda" of een " door een '. Dit zou later nog aanpasbaar moeten zijn...
Dat doe ik zo hé?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_GET
['iets'] = str_replace ('"', "", $_GET['iets']);
?>


Nu is de vraag: hoe moet dit, hoe kan ik dit maken, als het zelfs mogelijk is?

Dank bij voorbaat!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:06:41
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/08/2007 22:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $array
= file ('texts.txt');
    $array2 = array ();
    foreach ($array as $key => $value) {
        $array2[$key] = $value;
    }

?>
 
Darkwing Duck

Darkwing Duck

21/08/2007 22:53:00
Quote Anchor link
Werkt dat ook met een URL op afstand? Zoals www.google.be/texts.txt bijvoorbeeld?
 
Jelmer -

Jelmer -

21/08/2007 22:55:00
Quote Anchor link
Misschien heb je iets aan de functie parse_ini_file
 
Darkwing Duck

Darkwing Duck

21/08/2007 23:06:00
Quote Anchor link
parse_ini_file werkt er niet mee, en met de oplossing van Jan Koehoorn krijg ik dit:

$texts['0'] = "Pop-up ei";
$texts['1'] = "Ban";
(..)
 
Mark L

Mark L

21/08/2007 23:45:00
Quote Anchor link
eehm.. kan je dit tekst bestand niet eerst exploden op \n (of \r\n of wat dan een enter is)

en dat je dan alles doorloopt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$text
= file ('texts.txt'); // Of hoe je dit ook ophaalt (gejat van Jan, dank hiervoor!)
$array = explode('\n', $text); // Ik weet niet of file() al meteen een array hiervan maakt.
$array2 = array();
foreach ($array as $value) {
$explode = explode('=', $value);
$array2[$explode[0]] = $explode[1];
}


/* Dit stukje code is mede mogelijk gemaakt door Jan Koehoorn */
?>


Ik weet niet hoe je de data krijgt met file() dus het kan zijn dat er dingen bij/weg moeten...

Dit stukje code is niet getest en dus op eigen risico!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/08/2007 00:16:00
Quote Anchor link
Darkwing Duck schreef op 21.08.2007 23:06:
en met de oplossing van Jan Koehoorn krijg ik dit:

Klopt, er zat een foutje in. Probeer zo eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $array
= file ('texts.txt');
    $array2 = array ();
    foreach ($array as $value) {
        list ($key, $val) = explode ('=', $value);
        $array2[$key] = $val;
    }

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.