DIV en ronde hoeken?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bassos

Bassos

04/04/2006 21:53:00
Quote Anchor link
Met tabellen weet ik hoe het werkt. Alleen ben ik sinds een paar dagen met DIV's aan de slag gegaan. Nu vraag ik me af hoe je ronde hoeken creeert als je site op gebouwd is uit DIV's? Ik heb nu een DIV die ik header genoemd heb en zeg maar 700px bij 100px groot is. Ik denk zelf het op te lossen door de header DIV onzichtbaar te maken en twee nieuwe DIV's te nesten in de header DIV (float:left en float:right) en daar de ronde hoeken in te zetten.

Is dit een oplossing of kan het op een gemakkelijkere manier??
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:41:18
 
Crispijn -

Crispijn -

04/04/2006 23:17:00
Quote Anchor link
Probeer deze tut eens. Wellicht helpt die je wat verder :)

http://kalsey.com/2003/07/rounded_corners_in_css/

succes!

Afbeelding
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Crispijn -
 
Bassos

Bassos

05/04/2006 15:09:00
Quote Anchor link
Op zich een goede Tut. maar ik kan het niet helemaal plaatsen in mijn website...

Heeft iemand nog een andere uitleg??
 
Aoi

Aoi

05/04/2006 15:11:00
Quote Anchor link
BV.
fieldset.main {
display: block;
margin: 5px;
left-margin: 200;
right-margin: 200;
padding: 10px;
-moz-border-radius: 10px;
}

in je css

op je page:
<fieldset class="main">hier je tekst
</fieldset>
 
Bassos

Bassos

05/04/2006 15:14:00
Quote Anchor link
Ik snap hem niet helemaal? Zou je het wat duidelijker kunnen uitleggen.
 
Aoi

Aoi

05/04/2006 15:16:00
Quote Anchor link
jepagina.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<style>
fieldset.main {
display: block;
margin: 5px;
left-margin: 200;
right-margin: 200;
padding: 10px;
-moz-border-radius: 10px;
}
</style>

<fieldset class="main">Nu heb je een ronde tabel hier kan je nog meer tabellen inzetten.</fieldset>

(Bron geleerd van Jelmer)
 
Bassos

Bassos

05/04/2006 15:30:00
Quote Anchor link
Ja ik zie het nu, online werkt ie wel
 
Aoi

Aoi

05/04/2006 15:32:00
Quote Anchor link
srry misschien ben ik tog een noob dat deze functie niet bedoelt is voor ronde hoeken..
want je ziet alleen ronde hoeken met mozilla in IE niet...
 
Bassos

Bassos

05/04/2006 15:36:00
Quote Anchor link
Dat zag ik net dus ook : s
 
Aoi

Aoi

05/04/2006 15:39:00
Quote Anchor link
srry mijn fout :( dan weet ik het niet..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.