div - id - class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Lennart

Lennart

22/03/2008 21:20:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben een website aan het maken wat volkome uit div zal gaan bestaan met css. Nu loop ik als beginnen in het div gebeuren tegen een probleem bij me nieuwssysteem. Ik lees alles van me nieuwssysteem uit een database en echo dat in html. Niks bijzonders dus. Alleen de kenners van div en css zullen me probleem nu wel zien aankomen. Elk nieuwsitem dat word weergegeven krijgt de zelfde class/id mee dus alle items komen over elkaar. Ik probeer dus nu voor elkaar te krijgen dat hij als het ware afstand van een object gaat nemen dus als 2 items met de zelfde class/id op een pagina zitten dat die afstand van elkaar houden. Iemand een idee/oplossing voor mijn probleem?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:42:12
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 21:38:00
Quote Anchor link
Kwestie van wat margin aan die betreffende divs meegeven?
 
Ferdi R

Ferdi R

22/03/2008 21:39:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je even het stukje code zal moeten plaatsen.
En hoe wil je de div's hebben onder elkaar of naast elkaar?

Misschien weet ik het al.
Geef jouw div eens een height.
Of staat dat al in de div?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ferdi R
 
Lennart

Lennart

23/03/2008 08:49:00
Quote Anchor link
Ja de divs hebben al een heigt mee gekregen alleen die tellen vanaf de bovenkant van de pagina dus dan krijg je dat ze dus over elkaar heen komen.

de code:

<div id="tekst">
<img src="http://www.zoei.nl/images/nieuws/marisa_miller.jpg" title="Rapper Lil' Wayne wordt geraakt door een fles op het podium" alt="Rapper Lil' Wayne wordt geraakt door een fles op het podium" align="left" />
Ik weet niet wat Lil' Wayne hier aan het doen is op het podium,
maar volgens mij vraagt ie er om. Een beetje stoer rondlopen en niet rappen. Boontje komt om zijn loontje...
Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje...
Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje...
Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje...<br />
</div>

<div id="tekst">
<img src="http://www.zoei.nl/images/nieuws/marisa_miller.jpg" title="Rapper Lil' Wayne wordt geraakt door een fles op het podium" alt="Rapper Lil' Wayne wordt geraakt door een fles op het podium" align="left" />
loontje... Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje... Boontje komt om zijn loontje...<br />
</div>

dit hierboven moeten 2 nieuwsberichten voorstellen. Deze komen nou over elkaar heen te vallen wat opzich nog best logisch is. Alleen ik heb website's gezien die ook op deze manier werken en daar werkt het wel.

de css:

#tekst {
position: absolute;
top: 48px;
bottom:10;
left: 181px;
padding-top: 20px;
margin: 0px 10px 0px 50px;
width:600;
}

Door het vele klote is het een beetje rommelig geworden mijn excuus daarvoor. Google kon me alleen opweg helpen met css en div maar echt duidelijk antwoord hoe ik die berichten niet over elkaar heen laat vallen en toch maar 1 id/class gebruikt kon ik niet vinden. Hopelijk weten jullie een oplossing.
 
Jelmer -

Jelmer -

23/03/2008 09:34:00
Quote Anchor link
Geen position:absolute gebruiken.

Verder mag een id maar 1 keer in de pagina voorkomen, een id is uniek op een pagina. Dus je kan er beter een klasse van maken.
 
Lennart

Lennart

23/03/2008 11:59:00
Quote Anchor link
ik heb als voorbeeld het nieuwssysteem van http://www.zoei.nl gebruikt.
als je daar in de bron kijkt zie je dat het zelfde id voor elk nieuwsitem opnieuw word gebruikt. Vandaar dat er wat verwariing ontstaat plus als je een nieuws item toevoegt moet er in je css ook weer een id toegevoegt worden dat lijkt me ook niet handig.

edit:

ik heb het deels werkent door absolute in css te veranderen in position: relative; met 1 id voor 2 nieuwsberichten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lennart
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/03/2008 12:04:00
Quote Anchor link
Quote:
bottom:10;
width:600;


Waar zijn je eenheden?

Quote:
Geen position:absolute gebruiken.


Dat zal zorgen dat ze niet allemaal op top: 48px; komen te staan ;).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.