div in div in php blok

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rob Cnossen

Rob Cnossen

23/08/2013 12:41:20
Quote Anchor link
Hallo,
ik probeer om een deel van een php blok te stylen met css maar het wil niet lukken.
Het gaat om de tekst bij een foto, deze wil ik verplaatsen en een andere kleur geven maar ik kan op de een of andere manier dat gedeelte niet bereiken.
Het gaat om de div id="tekst" binnen de div id="albums".

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<div id="wrap">
<?php
$albums
= $albums->get_albums();
?>

<div id="imagebar">
<?php
if (empty($albums)) {
    echo '<p>Je hebt nog geen album</p>';
}
else {
    foreach ($albums as $album) {
?>
<div id="albums">
<div id="tekst">
<?php
 echo'<a href="view_album.php?album_id=', $album['id'],'">',$album['name'], '</a>';
?>
</div><?php        
        echo'<a href="view_album.php?album_id=', $album["id"],'"><img src="uploads/thumbs/', $album["id"], '/', $album["imagename"],'" title="" /></a>';
    }
}

?>

</div>
</div>
</div>

Ik krijg geen foutmeldingen maar er gebeurd ook niets met de div id="tekst".

Kan iemand mij hiermee helpen?

Bedankt...
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:06:43
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/08/2013 12:47:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
#tekst {
   background-color:blue;
}
#tekst a {
   background-color:green;
}
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/08/2013 12:57:15
Quote Anchor link
Je foreach geeft meerdere div'jes met dezelfde id. Een id moet echter uniek zijn. Gebruik daarom class in HTML en de class selector in CSS:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
.tekst {
   background-color: blue;
}
.tekst a {
   background-color: green;
}
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/08/2013 13:03:27
Quote Anchor link
ja natuurlijk, nooit die foreach gezien. iedere id attribuut (id="????") mag over de hele HTML pagina slechts één keer voorkomen. Om meerder elementen hetzelfde te stylen gebruik je het attribuut class (class="????").
 
Rob Cnossen

Rob Cnossen

23/08/2013 13:28:47
Quote Anchor link
Dank jullie wel, het werkt beide. Stom, nooit gedacht aan die a erbij.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.