Div meerekken als tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roel -

Roel -

07/04/2011 21:57:14
Quote Anchor link
Hoi hoi!

Ik heb nu op m'n website een tabel als formulier, maar ik weet dat dit niet klopt. Ik heb voor deze manier gekozen omdat alles zo netjes uitgelijnd wordt onder elkaar.

Kan het op een andere manier met div's die meerekt als een tabel?

Thanks!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:16:03
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

07/04/2011 22:03:26
Quote Anchor link
Maak gewoon een div als rand van tabel. (width: 100%)
en dan left div: (width: 40%)
en dan right div: (width: 60%)


Is maar een voorbeeld?
 
Roel -

Roel -

07/04/2011 22:06:20
Quote Anchor link
Ik weet niet of je snapt wat ik bedoel. Ik bedoel dat ik met div's dit kan namaken:
http://www.rpgtopten.nl/mijn-account

Maar ik weet niet of jij dat ook bedoelt, want als dat wel zo is weet ik niet of dat werkt.

Edit: dit is wat je bedoelt ja, foutje. Verkeerd gelezen.

Toevoeging op 07/04/2011 22:26:18:

Dat is het dus niet. Ik wil echt alles netjes uitgelijnd hebben. Het leek op het begin goed te gaan, maar als er dan een hoger veld komt gaat het fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<style type="text/css">
.formulier {
        border: 1px solid silver;
        padding: 5px;
        display: table;
}

.beschrijving {
        float: left;
        padding: 5px;
}

.element {
        padding: 5px;
}
</style>

<div class="formulier">
        <div class="beschrijving">
                <div class="element">Beschrijving:</div>
                <div class="element">URL:</div>
                <div class="element">Uitleg:</div>
                <div class="element">Kies:</div>
        </div>
        <div class="beschrijving">
                <div class="element"><input type="text" /></div>
                <div class="element"><input type="text" /></div>
                <div class="element"><textarea rows="6" cols="37"></textarea></div>
                <div class="element"><input type="text" /></div>
        </div>
</div>


Hoe kan ik dit oplossen?
Gewijzigd op 07/04/2011 22:07:54 door Roel -
 
Wouter J

Wouter J

07/04/2011 22:36:32
Quote Anchor link
Dit is een verkeerde opbouw in HTML. Beschrijving enzo moet in een label tag. En die moet je dan float: left; meegeven en stijlen. De HTML code is dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<div id="inlogForm">
  <form>
    <label for="naam">Naam: </label><input type="text" id="naam" name="naam">
    <label for="email">Email: </label><input type="text" id="email" name="email">
  </form>
</div>
 
Roel -

Roel -

07/04/2011 22:38:03
Quote Anchor link
Bedankt, maar wat is daar de CSS code van?
Sorry hoor, maar m'n CSS kant zuigt echt.

Ik heb wel een idee van wat je bedoelt.
 
Wouter J

Wouter J

08/04/2011 09:05:25
Quote Anchor link
Je zou de CSS bijv. zo kunnen maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
 <head>
  <title>Titel</title>
   <style type="text/css">
   body
   {
     background: #aaa;
     margin: 1em;
     font-family: 'Verdana', Arial, sans-serif;
   }
   #inlogForm
   {
     width: 300px;
     border: 1px solid #777;
     padding: 5px;
     background: #ddd;
   }
   label
   {
     display: block;
     float: left;
     width: 30%;
   }
   input[type=text], input[type=email], textarea
   {
     width: 70%;
   }
   input[type=submit]
   {
     width: 70%;
     margin-left: 30%;
   }
   form *
   {
     font-family: 'Verdana', Arial, sans-serif;
   }
   textarea
   {
     font-size: 12px;
     height: 100px;
   }
   </style>
 </head>
 <body>
  <div id="inlogForm">
   <form>
     <label for="naam">Naam: </label><input type="text" id="naam" name="naam">
     <label for="email">Email: </label><input type="text" id="email" name="email">
     <label for="bericht">Bericht: </label><textarea id="bericht" name="bericht"></textarea>
     <input type="submit" value="Verzenden">
   </form>
  </div>
 </body>
</html>
Gewijzigd op 08/04/2011 09:05:39 door Wouter J
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.