Div moet onderaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »
Hipska BE

Hipska BE

31/03/2008 11:04:00
Quote Anchor link
Ik heb een probleempje met mijn <div class="footer">

Als de inhoud van de pagina korter is dan de hoogte van de browser, dan zou die footer onderaan de browser moeten plakken.

Dit was volgens mij te doen met bottom: 0p; en position: absolute;
Maar hier had ik het probleem als de tekst langer werd dan de hoogte van de browser, dan kwam die footer over de tekst van de inhoud te staan.

Dit laatste wil ik natuurlijk niet.

Hier voorbeeldje met mijn HTML en CSS: http://beta.yargo.eu:8080/
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:24:52
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

31/03/2008 11:10:00
Quote Anchor link
Iets met

.footer>body {
blabla
}

Sorry, meer weet ik ook niet..
 
Hipska BE

Hipska BE

31/03/2008 11:14:00
Quote Anchor link
ehm, ja heb je ook iets nuttigs te melden?

Het is dus de bedoeling dat die footer onderaan het scherm plakt net als de header het doet bovenaan..
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/03/2008 11:15:00
 
Hipska BE

Hipska BE

31/03/2008 11:18:00
Quote Anchor link
ja bedankt, ik kijk even..

Edit:
Dit is dezelfde oplossing zoals ik ze overal vindt, maar die heeft dus de vreemde neiging als de tekst langer wordt, dat dan die footer boven de tekst gaat zweven. Dit wil ik dus niet.


Edit:
Vreemd, net even getest op die site van Jan, daar doet ie het niet :-S
Wat doe ik dan verkeerd?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Patrick Niezen

Patrick Niezen

31/03/2008 12:26:00
Quote Anchor link
Hey,

Lastige situatie, ik heb dat ooit eens een keer opgelost met Javascript. Ik had dynamisch de hoogte van de content-container omhoog gekrikt bij initialisatie en resizing. Stukje voorbeeld code, ik hoop dat je er iets mee kan, als ik dit zo terug zie denk ik... naja :P ik vind Javascript geen mooie oplossing but it did the trick!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
function changeContentHeight() {
    var pageHeight = 0;
    
    if(self.innerWidth) {
        pageHeight = self.innerHeight;
    } else if(document.documentElement && document.documentElement.clientHeight) {
        pageHeight = document.documentElement.clientHeight;
    } else if(document.body) {
        pageHeight = document.body.clientHeight;
    } else return;
    
    var contentHeight = pageHeight - (document.getElementById('header').offsetHeight + document.getElementById('hoofdmenu').offsetHeight + document.getElementById('footer').offsetHeight);
    document.getElementById('content').style.minHeight = contentHeight + 'px';
    
    // Check what browser
    var details = navigator.userAgent;
    if(details.indexOf("MSIE") != -1) {
        var IE = details.substring(details.indexOf("MSIE") + 5, details.indexOf("MSIE") + 6);
        if(IE == "6")
            document.getElementById('content').style.height = contentHeight + 'px';
    }
}


Deze functie koppelde ik dus aan het document ready event en resize event.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/03/2008 12:41:00
Quote Anchor link
Quote:
Wat doe ik dan verkeerd?
Jan geeft zijn wrapper nog een padding-bottom van 32px mee. De footer schuift dus wel over die div heen, maar nooit over de tekst in die div ;-)

@Patrick: zoals je zelf al zegt, een javascript oplossing is niet echt wat je wilt. Dat kan immers ook uitgeschakeld zijn en dan zit je weer met hetzelfde probleem...
 
Hipska BE

Hipska BE

31/03/2008 12:52:00
Quote Anchor link
dus als ik het goed begrijp, moet ik in de div van de content een padding-bottom instellen die evenveel is als de hoogte van de footer div?

Dit lijkt me ook redelijk onhandig, daar je ook niet altijd de hoogte daarvan kan weten.

Overigens lijkt me margin-bottom wel juister als je met borders e.d. werkt.
 
Stijn

Stijn

31/03/2008 12:59:00
Quote Anchor link
Ik heb zelf ook op een website een footer die automatisch naar beneden schiet netjes onder de content maakt niet uit hoe lang die is.

Hoe ik dit doe is het volgende. Ik maak een Div om de div van de content en footer heen. Deze geef ik verder geen waardes mee.

Dan zeg ik min-height: 300px ofzo en voor IE if FF ik weet het zo niet meer is het:
* html{
height:300px;
}
Dan zeg je bij de div footer margin-top: 10px; zodat hij altijd netjes 10px onder de content komt en klaar.

Let wel even op dat je nog ff mischien met position:absolute; moet werken.

dit is allemaal uit mijn hoofd kan zo niet bij mijn code hoe ik het precies heb gedaan!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/03/2008 13:00:00
Quote Anchor link
Doordat je voor je footer position:absolute gebruikt tov de container waar hij in staat, kun je niet voorkomen dat andere divs in die container achter je footer schuiven.

De truc is dan dus om inderdaad je content div net zoveel padding aan de onderkant te geven als je footer hoog is, op die manier zal nooit de content zelf achter de footer schuiven.
 
Hipska BE

Hipska BE

31/03/2008 13:33:00
Quote Anchor link
Maar die redenering klopt toch niet echt he.

Je kan toch moeilijk weten hoe hoog een footer div zal zijn?
Let op de hoeveelheid text erin, dit kan je zelf wel wat beperken, maar wat je niet kan beperken is de lettergroote, iedere user kan in zijn browser gewenste lettergrootte kiezen.

Zo kan een footerDiv bij iedereen andere grootte hebben.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/03/2008 13:38:00
Quote Anchor link
Een footer met dynamische hoogte is niet echt gebruikelijk, de content van een footer is normaal gesproken namelijk weinig dynamisch. In dit geval zul je dus inderdaad een vaste hoogte voor je footer moeten gebruiken.

Dat men de lettergrootte kan aanpassen is inderdaad wel een punt, maar of je daar nu rekening mee moet houden bij het dynamisch maken van je website? Dan kun je alle onderdelen wel dynamisch gaan maken en dat is lijkt me ook niet echt wenselijk. Een overflow:hidden lijkt me een betere oplossing.
 
Hipska BE

Hipska BE

11/06/2008 09:30:00
Quote Anchor link
Ok, even een oud topic oprakelen.
Ik heb het op een beetje andere manier opgelost.

Die footer div heb ik hetzelfde eruit laten zien als die content en sidebar div's, zodat als de content niet het volledige scherm inneemt, je een gewone footer ziet met alle kanten een rand. Is de content langer, dan zie je de footer div onderaan plakken net als de header bovenaan plakt ;-)

Kan iemand dit testen in IE of hij het daar ook doet? (zelfde url)
Klik op hide div om een kleinere content te hebben.

Het mooiste resultaat heb je nu in Safari, ondersteuning voor firefox en IE komt later nog, maar ik wou nu even weten of die fix het deed in IE...
 
Leon Kunst

Leon Kunst

11/06/2008 09:35:00
Quote Anchor link
hmm, in IE blijven btw alle divjes een groene achtergrondkleur houwe...

verder blijft zowel in opera als in IE, die footer gewoon onder de rest van de divjes. tis niet zo dat ie dus altijd op de bodem hangt...

ook nie als ik de div inklap
 
Hipska BE

Hipska BE

11/06/2008 09:43:00
Quote Anchor link
ik zei toch niet dat ie moet onderaan hangen...

neem eens firefox of safari en je merkt wat ik bedoel.

Edit:
Kan je mij anders screenshot leveren van de ingeklapte div? Dan kan ik zelf wel oordelen of het volgens mij ok is ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Leon Kunst

Leon Kunst

11/06/2008 09:45:00
Quote Anchor link
mja als firefox het goed weergeeft, dan doet IE 7 en opera dat ook.. dus ziet er verder goed uit:)
 
Hipska BE

Hipska BE

11/06/2008 10:06:00
Quote Anchor link
Lol ik zie net dat FF hem niet doet zoals ik wou :p

Ik kijk wel nog even hoe ik het oplos. Alvast bedankt ondertussen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.