div onzichtbaar als timer op nul staat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Mc music

mc music

02/02/2016 23:43:57
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een pagina oktime waar een countdowntimer staat.
Hoe kan ik ervoor zorgen als die timer op nul staat dat de info2 div op pagina bekijk onzichtbaar wordt?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<script type="text/javascript">
setInterval(function() {
$.ajax({
       type: "GET",
       url: "oktime.php>",
       success: function(data){
            $('#info').html(data);
        }
    });
},10)
</script>

<div id="info"></div>
<div id="info2">tekst</div>


Alvast bedankt voor de hulp.
Groeten,

Edit:
Code-tags om de code geplaatst.
Gewijzigd op 02/02/2016 23:47:30 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:41:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2016 23:48:11
Quote Anchor link
Wat doet die > na oktime.php? En wat is de output van oktime.php?
 
Mc music

mc music

02/02/2016 23:50:02
Quote Anchor link
Dag Ariën,

Die > is een foutje.
De output van oktime.php is 00:00:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2016 23:54:38
Quote Anchor link
Je kan dan dit doen binnen je 'succes'-statement:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if(data == '00:00:00') {
    $('#info2').css('display', 'none');
}
Gewijzigd op 02/02/2016 23:54:55 door - Ariën -
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

03/02/2016 09:45:59
Quote Anchor link
Kan je niet beter de div distroyen of leeg maken?
Weet niet welke informatie je daar in opslaat, maar anders is deze in de broncode altijd nog te lezen.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

03/02/2016 10:10:53
Quote Anchor link
Als het om de broncode gaat is hij hoe dan ook wel te lezen ongeacht wat je ermee doet in Javascript. Het voelt logischer om te doen wat Ariën doet, omdat DOM manipulaties als invoegen en verwijderen van elementen veel zwaarder is.
 
Randy vsf

Randy vsf

03/02/2016 11:51:45
Quote Anchor link
Joni Fleischer op 03/02/2016 09:45:59:
Kan je niet beter de div distroyen of leeg maken?
Weet niet welke informatie je daar in opslaat, maar anders is deze in de broncode altijd nog te lezen.


Heb je dit al eens geprobeerd dan?
 
Mc music

mc music

04/02/2016 00:03:30
Quote Anchor link
In de div staat een verzendformulier dus display none is ok.

Enig probleem ik krijg die div niet weg.
De output heb ik veranderd maar daar kan het niet aan liggen of toch?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<script src="https://code.jquery.com/jquery-1.11.3.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
setInterval(function() {
$.ajax({
       type: "GET",
       url: "oktime.php?wagen_ID=195",
       success: function(data){
    
            $('#info').html(data);
            if(data == 'einde van de timer') {
            $('#info2').css('display', 'none');
} }    
    });
},10)
</script>

    <div id="info"></div>
    <div id="info2">tekst</div>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/02/2016 00:06:38
Quote Anchor link
Heb je jQuery al gestart op het moment dat de pagina geladen is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$(document).ready(function(){
    // je code hier!
});

Trouwens, wil je het script echt elke 10 miliseconden oproepen?!?
Gewijzigd op 04/02/2016 00:07:43 door - Ariën -
 
Randy vsf

Randy vsf

04/02/2016 09:13:44
Quote Anchor link
@- Ariën -

Wat bedoel je met jquery starten? Ik doe dat nooit en het werkt ook :-)

@TS
doe eens console.log(data); en kijk of het overeen komt met het geen wat je verwacht in je script.
Gewijzigd op 04/02/2016 09:16:29 door Randy vsf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/02/2016 09:28:27
Quote Anchor link
@Randy: Zie mijn vorige post ;-). Zonder dit zijn alle jQuery-functions bij mij'undefined'.
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

04/02/2016 09:29:57
Quote Anchor link
$('#info2').hide(); werkt toch ook?
 
Randy vsf

Randy vsf

04/02/2016 09:40:50
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/02/2016 09:28:27:
@Randy: Zie mijn vorige post ;-). Zonder dit zijn alle jQuery-functions bij mij'undefined'.


Ik snap hoe je het bedoelde, daar is ook een shorthand vor trouwens, document.ready hoeft niet eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$(function() {
  // Handler for .ready() called.
});


Maar het ligt er maar net aan waar je je code plaatst. Dit is niet altijd nodig..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/02/2016 09:46:04
Quote Anchor link
Wanneer dan niet? DOM-acties die je uitvoert met jQuery, kan je alleen uitvoeren als de pagina volledig geladen is, en daar moet je dus op controleren. De shorthand kende ik overigens ook.
Gewijzigd op 04/02/2016 09:46:19 door - Ariën -
 
Randy vsf

Randy vsf

04/02/2016 10:01:51
Quote Anchor link
Werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.12.0.min.js"></script>
<script>
    $('#test').html('changed the text');
</script>

<p id="test">Blablabla</p>


Werkt wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<p id="test">Blablabla</p>

<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.12.0.min.js"></script>
<script>
    $('#test').html('changed the text');
</script>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/02/2016 10:09:33
Quote Anchor link
Ja, daar heb je gelijk in. Maar de meesten plaatsen het in de head, waar ik vaak vanuit van ga. En dan heb je die ready() functie zeker nodig.
 
Mc music

mc music

04/02/2016 20:33:32
Quote Anchor link
Daarmee dat het niet lukte :) bij mij stond het in de head heb het aangepast.

oktime.php is het script dat ik gebruik voor de countdowntimer.
Het werk niet of ik moet er alles in wissen en enkel einde van de timer in plaatsen dan doet die het wel.
Maar zonder mijn php code werkt mijn timer niet.

Zelfs enkel <p>einde van de timer</p> doet het niet of ik moet de if(data == '<p>einde van de timer</p>') zo maken en dan doet die het wel.

Maar hoe krijg ik het werkende met mijn php code erin?
 
Randy vsf

Randy vsf

04/02/2016 20:41:07
Quote Anchor link
Dat betekent dat de output van oktime.php <p>einde van de timer</p> is.
Maar waarom een countdown timer in php?
 
Mc music

mc music

04/02/2016 20:43:55
Quote Anchor link
<p>einde van de timer</p> dat staat er enkel in zonder php code. Maar heb de code nodig.
Waarom php omdat ik geen jquery kan :) en dan gaat het een stuk vlugger.
 
Randy vsf

Randy vsf

04/02/2016 20:49:08
Quote Anchor link
Wat wil je timen dan? Dit gaat je onnodig veel requests opleveren.
 
Mc music

mc music

04/02/2016 20:59:18
Quote Anchor link
De timers staan in een databank start time en stop time.
In php kan ik die countdowntimer maken enkel moet er een div weg als die timer op nul staat.
Maar als mijn php code bij de timer staat gaat die div er niet weg.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.