d/m/Y in form als Y-m-d in database plaatsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Seb wd

seb wd

07/02/2007 19:14:00
Quote Anchor link
Hello all,

Ik heb even een vraag: ik heb een datepicker die de europese datum plaatst. Dus is de form staat dan bv. 01/01/2007 (is dus d/m/Y). Maar de datum moet in de database in het veld datum en deze is als DATE geselecteerd. Het moet dus omgetoverd worden naar 2007-01-01 (dus Y-m-d). Weet iemand hoe ik dat om kan zetten?

Thnx,

Seb.
P.S.: het makkelijkste is natuurlijk om in de form Y-m-d te zetten, maar ik wil dit het liefst niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:49:14
 
Harmen

Harmen

07/02/2007 19:20:00
Quote Anchor link
zie dit artikel:
http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=1&id=24399

ik weet niet als je dit zomaar mag jatten van Jan, maar ik denk wel dat het een goed plan is om óf met select-fields te gaan werken, óf met een javascript kalendertje in de vorm van een popupje.. (ik zoek even naar een voorbeeld)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

07/02/2007 19:20:00
Quote Anchor link
en waarom wil je dat niet dan?
 
Seb wd

seb wd

07/02/2007 19:32:00
Quote Anchor link
Als je voor standaard datumweergave kiest, dan heb je 2007/01/01, maar dit wekt vaak voor de leek verwarring op. Het mooiste is om de europese weergave te gebruiken. Daarom het liefst deze keus. Alleen weet ik niet hoe ik dus de europese weergave in de form in de standaard datumweergave in de database plaats.
Je moet dus een opdracht geven bij begint deze dan met $datum = ........
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

07/02/2007 19:32:00
Quote Anchor link
Nou, gewoon exploden en in een database zetten? Of nog eenvoudiger, de functie aanpassen zodat het standaard er al netjes in database-formaat uit komt rollen.
 
Seb wd

seb wd

07/02/2007 19:37:00
Quote Anchor link
Sorry, maar ik ben (helaas) geen pro. Kun je wellicht een voorbeeld geven?
 
K i p

K i p

07/02/2007 20:44:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
    function een_to_ander ($datum_eur)
    {

        $delen = explode ("/" , $datum_eur);
        $dag = $delen[0];    //deze 3 hernoemingen
        $maand = $delen[1]; //zijn alleen voor de
        $jaar = $delen[2];     //duidelijkheid
        
        //nu doen we het dus zo:

        $datum_db = $jaar . '-' . $maand . '-' . $dag;
        
        //het kan ook in één keer zo:
        $datum_db = $delen[2] . '-' . $delen[1] . '-' . $delen[0];
        return $datum_db;
    }

    $datum = '03/01/2007'; //3 jan 2007
    $datum = een_to_ander ($datum);
    echo $datum; //2007-01-03
?>
 
Frank -

Frank -

08/02/2007 19:57:00
Quote Anchor link
Tip: Voordat je de boel in MySQL gaat wegschrijven, nog wel even met de functie checkdate() controleren of de datum ook een geldige datum is. MySQL heeft namelijk geen enkele moeite met 31 februari, volgens MySQL is dat gewoon een geldige datum: 2007-02-31 wordt dan 2007-03-03. Dit kan voor rare/vervelende verrassingen zorgen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.