$_get probleem..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny A-noniem

Danny A-noniem

30/12/2013 10:27:22
Quote Anchor link
hallo

ik heb het volgende probleempje..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$prof=$_GET['prof'];
if($prof == ''){$prof = $_SESSION['gebruikersnaam'];};



de bedoeling is dat wanneer men de eerste keer deze link krijgt dat de
$prof de waarde krijgt van de gebruiker.
echter bij de eerste keer inloggen heeft deze geen waarde, en geef de volgende foutmelding:

Notice: Undefined index: prof in F:\xampp\htdocs\chatsysteem\miniprofiel.php on line 2

(lokaal systeem)

begrijpelijk, omdat men dan nog niet "langs" de nodige scripts is gelopen.
Nu is de bedoeling dat wanneer de $_get['prof'] leeg is deze de waarde krijgt van de huidige gebruiker,
de waarde daarvan is te vinden in de sessie.
Echter hoe krijg ik dit voor elkaar dat wanneer de $get leeg is dat deze dan de waarde van de sessie krijgt van de gebruikersnaam?

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is.
Gewijzigd op 30/12/2013 10:34:42 door Danny A-noniem
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:47:26
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/12/2013 10:29:16
Quote Anchor link
Het begin van je titel is wat onzinnig.

Al eens gekeken naar isset?
 
Wouter J

Wouter J

30/12/2013 10:31:15
Quote Anchor link
Tevens ben je nu nutteloos variabelen aan het kopiëren...
Gewijzigd op 30/12/2013 10:37:59 door Wouter J
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

30/12/2013 10:35:52
Quote Anchor link
sorry alweer tijdje geleden,..
isset? ga ik nu eens na kijken dankje.

@wouter, sorry aangepast
 
- SanThe -

- SanThe -

30/12/2013 10:43:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$prof
= isset($_SESSION['gebruikersnaam']) ? $_SESSION['gebruikersnaam'] : (isset($_GET['prof']) ? $_GET['prof'] : 'Anoniem');
?>
 
Danny A-noniem

Danny A-noniem

30/12/2013 10:53:16
Quote Anchor link
tnx isset does the job...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.