$_GET beveiligen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »
Daan s

Daan s

17/10/2011 13:08:49
Quote Anchor link
Hi allemaal,

Ik ben momenteel met de beveiliging bezig van m'n site.
Maar ik heb even gekeken of ik mijn eigen site kon hacken, en dit was helaas mogelijk.
De pagina haalt gehele pagina's van een mysql server af, Met bijvoorbeeld deze link om op een gebruikerspagina te komen; usr/?ID=2 <Ga ik nog veranderen.
De functie GET is dus niet veilig, hij kan bijna alles van de mysql server af halen,

Dus mijn vraag was; hoe voorkom ik dit.



Maar deze code gebruik ik;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
//

include 'config.php';
    // MYSQL CONNECTIE
mysql_connect("$host", "$mysqlusername", "$mysqlpassword") or die(mysql_error());
mysql_select_db("$DB") or die(mysql_error());


// GET DATA FROM MYSQL TABLE
  

$result = mysql_query("SELECT * FROM $IDtable where ID =".$_GET['ID']."")
or die(mysql_error());  




// Print
while($row = mysql_fetch_array( $result )) {
    // Print out the contents of each row into a table
    echo "<tr><td>";
    echo $row['Source'];
 
}


echo "</table>";

?>
Gewijzigd op 17/10/2011 13:09:33 door Daan s
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 05:50:49
 
- SanThe -

- SanThe -

17/10/2011 13:55:39
Quote Anchor link
De GET-waarde direct in de query zetten geeft een sql-injection lek. Beveilig dit met mysql_real_escape_string().
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

17/10/2011 13:59:17
Quote Anchor link
zitten de gebruikers pagina's achter een login of achter wat anders ?
 
Daan s

Daan s

17/10/2011 14:00:01
Quote Anchor link
Ja komt er wel 8ter

Toevoeging op 17/10/2011 14:00:55:

Het wordt een gebruikers pagina, geselecteerd op id/naam,
Maar ik heb het een paar keer geprobeerd met de mysql_real_escape_string(). maar dan krijg ik een lege pagina.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/10/2011 14:30:32
Quote Anchor link
Dan doe je iets verkeerd.

Hoe implementeer je het?
 
Daan s

Daan s

17/10/2011 14:37:05
Quote Anchor link
Volgens mij had ik de code ongeveer zo;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
//

include 'config.php';
    // MYSQL CONNECTIE
mysql_connect("$host", "$mysqlusername", "$mysqlpassword") or die(mysql_error());
mysql_select_db("$DB") or die(mysql_error());


// GET DATA FROM MYSQL TABLE
  
$secure = $_GET['ID'];
$secure = mysql_real_escape_string($secure);



$result = mysql_query("SELECT * FROM $IDtable where ID =$secure")
or die(mysql_error());  




// Print
while($row = mysql_fetch_array( $result )) {
    // Print out the contents of each row into a table
    echo "<tr><td>";
    echo $row['Source'];
 
}


echo "</table>";

?>
 
L D

L D

17/10/2011 14:57:55
Quote Anchor link
probeer altijd quotes te gebruiken tussen waardens zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT * FROM $IDtable where ID = '$secure'"
Gewijzigd op 17/10/2011 14:58:25 door L D
 
Daan s

Daan s

17/10/2011 15:11:39
Quote Anchor link
Eindelijk hij werk op deze code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
//

include 'config.php';
    // MYSQL CONNECTIE
mysql_connect("$host", "$mysqlusername", "$mysqlpassword") or die(mysql_error());
mysql_select_db("$DB") or die(mysql_error());


// GET DATA FROM MYSQL TABLE
  
$secure = $_GET['ID'];
$secure = mysql_real_escape_string($secure);



$result = mysql_query("SELECT * FROM $IDtable where ID ='$secure'")
or die(mysql_error());  




// Print
while($row = mysql_fetch_array( $result )) {
    // Print out the contents of each row into a table
    echo "<tr><td>";
    echo $row['Source'];
 
}


echo "</table>";

?>

Tanx
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/10/2011 18:00:52
Quote Anchor link
Waarom controleer je niet of de waarde bij ID een getal is?
mysql_connect --> volgens mij kunnen al die variabelen buiten "
Waarom maak je $secure aan?
Meende gelezen te hebben dat variabelen buiten " zouden moeten.
Waar is een nette manier van foutafhandeling?
mysql_fetch_array --> doorgaans volstaat mysql_fetch_assoc.
Gebruik geen * maar benoem het veld wat je wilt opvragen.
$IDtable ; is het verstandig om een tabel aan een variabele toe te kennen?
 
Bartje Jansen

Bartje Jansen

17/10/2011 19:16:19
Quote Anchor link
Laurens dragicevic op 17/10/2011 14:57:55:
probeer altijd quotes te gebruiken tussen waardens zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT * FROM $IDtable where ID = '$secure'"

Zonder quotes zou de query nog steeds zo lek als een mandje zijn! Het is verplicht om quotes te gebruiken wanneer je met mysql_real_escape_string() de input wilt beveiligen. Deze functie pakt quotes en slashes aan, al het andere wordt niets mee gedaan.

$_GET['id'] = 1

$_GET['id'] = 1 or true

Geen enkele quote en komt keurig door mysql_real_escape_string() heen zonder enige aanpassing. Resultaat: De query vindt alle records en niet slechts één record.

Gebruik dus _ALTIJD_ quotes of gebruik prepared statements, die zijn nog het veiligst en meest gebruikt om SQL injection tegen te gaan. MySQL ondersteunt dit helaas alleen met de mysqli-functies en het kost je een hoop extra code. Met PostgreSQL gaat dit véél eenvoudiger, het is daardoor eenvoudiger om veilig met een database te werken wanneer je PostgreSQL gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$connectie
= pg_connect('jouw connectiegegevens');
$result = pg_query_params(
  $connectie,
  'SELECT * FROM tabelnaam WHERE id = $1 AND wachtwoord = $2', // query met placeholder
  array($_GET['id'], $_POST['wachtwoord']) // alle input in één array
);
// fetchen en de rest van je code
?>
 
Daan s

Daan s

18/10/2011 16:45:02
Quote Anchor link
Maar is deze code dan wel goed beveiligd?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
//

include 'config.php';
    // MYSQL CONNECTIE
mysql_connect("$host", "$mysqlusername", "$mysqlpassword") or die(mysql_error());
mysql_select_db("$DB") or die(mysql_error());


// GET DATA FROM MYSQL TABLE
  
$secure = $_GET['ID'];
$secure = mysql_real_escape_string($secure);



$result = mysql_query("SELECT * FROM $IDtable where ID ='$secure'")
or die(mysql_error());  




// Print
while($row = mysql_fetch_array( $result )) {
    // Print out the contents of each row into a table
    echo "<tr><td>";
    echo $row['Source'];
 
}


echo "</table>";
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2011 17:09:23
Quote Anchor link
- Values in je query tussen single-quotes
- Variabelen buiten quotes
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.