$_Get

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »
Thijs Nuis

Thijs Nuis

12/11/2020 06:46:11
Quote Anchor link
Hallo zou iemand kunnen uitleggen hoe ik $_GET moet toevoegen aan de site? Ik hoorde namelijk dat dat makkelijker is dan hoef je niet steeds de script de CTRL + C en CTRL + V te gebruiken

Ik hoop van jullie te horen en goede uitleg te krijgen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 03:45:01
 
Jan R

Jan R

12/11/2020 08:02:16
Quote Anchor link
$_GET is gewoon een globale array variable waarin de parameters zitten van de url welke is megegeevn in de adresbar;
vb: www.domain.tld/pagina.php?p1=x&p2=b
dus www.domain.tld is jouw website.
pagina.php is het lopende script
vanaf het vraagteken beginnen de meegegeven parameters deze worden gescheiden door &
in het voorbeeld heb je dus parameter p1 en p2 met respectievelijke waarden a en b
in jouw script roep je deze dan aan als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $gezamelijkeparamters
= $_GET['p1'] . $_GET['p2']; //opm: stom voorbeeldje :) Je doet natuurlijk iets interessanter
?>


Dit heeft niets te maken met ctrl-c /ctrl-v.

Jan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/11/2020 09:57:26
Quote Anchor link
Even een aanvulling:

Ik had van Thijs (die ik ken) begrepen dat hij een script had om verschillende treinsoorten op te halen.
Dit script kopieerde hij voor elke treinsoort naar een eigen directory. Nu wil hij dit blijkbaar terugbrengen naar één script om elke treinsoort op te halen via $_GET.

Toevoeging op 12/11/2020 17:41:15:

Even een stukje voorbeeld wat je wilt bereiken.
In dit geval gebruik ik de procedurele notatie van MySQLi, en geen PDO.
De connectie bevindt zich in $conn, en die moet je zelf even aanmaken.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
// controleer of de GET-waarde (dus: ?treinsoort=...) bestaat.
if(isset($_GET['treinsoort'])) {
    // er is een waarde via $_GET ingevoerd.
    // Dit is de plek waar je dit gaat afhandelen voor de meegestuurde GET-waarde....

    // we gaan aan de database vragen of hij de treintype kan ophalen.

    $result = mysqli_query($conn,"SELECT * FROM treintypes WHERE type = '".mysqli_real_escape_string($conn,$_GET['treinsoort'])."'");
    
    // en kijken of die in de database bestaat.
    if(mysqli_num_rows($result)>0) {
        // We hebben het treintype gevonden in de database ('meer dan 0' vergelijking)
        $data = mysqli_fetch_assoc($result);
        // We maken er een array van, zodat we dit in PHP kunnen gebruiken.
        echo "Dit is de treintype van: ".$data['naam'].", met als beschrijving: ".$data['beschrijving'];
    }
else {
        // Uh oh, dit treintype is niet gevonden in de database.
        echo "Dit treintype bestaat niet!";
    }

}
else {
    // er is geen waarde meegegeven. Hier kan je bijvoorbeeld een lijst genereren met alle bestaande treintypes.
    // We halen alle treintypes op...

    $result = mysqli_query($conn,"SELECT * FROM treintypes");
    
    // voor het gemak maken we een lijstje, met while() lopen we alle items door....
    echo "<ul>";
    while ($data = mysqli_fetch_assoc($result)) {
        echo "<li>".$data['naam']."</li>";
    }

    echo "</ul>";
}

?>
Gewijzigd op 12/11/2020 19:26:26 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2020 18:55:25
Quote Anchor link
In de mysqli-functions komt eerst $conn en daarna de rest.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/11/2020 19:26:58
Quote Anchor link
Oh ja :-P
Dat soort vergissingen krijg je als je normaal enkel maar object-oriënted werkt.
Gewijzigd op 12/11/2020 19:27:20 door - Ariën -
 
Thijs Nuis

Thijs Nuis

12/11/2020 22:51:33
Quote Anchor link
beste heren. Bedankt voor de info. Ik heb de phpcontectie in een bestand staan met daar bij ook de lay-out.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/11/2020 22:54:14
Quote Anchor link
Ik hoop dat je zo verder kan komen. En geef anders hier maar een gil ;-)
Gewijzigd op 12/11/2020 22:54:28 door - Ariën -
 
Thijs Nuis

Thijs Nuis

13/11/2020 06:23:14
Quote Anchor link
beste heren.

Ik heb die code gebruikt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

include 'functions.php';
// controleer of de GET-waarde (dus: ?treinsoort=...) bestaat.
if(isset($_GET['treinsoort'])) {
    // er is een waarde via $_GET ingevoerd.
    // Dit is de plek waar je dit gaat afhandelen voor de meegestuurde GET-waarde....

    // we gaan aan de database vragen of hij de treintype kan ophalen.

    $result = mysqli_query($conn,"SELECT * FROM treinsoort WHERE type = '".mysqli_real_escape_string($conn,$_GET['treinsoort'])."ddar");
    
    // en kijken of die in de database bestaat.
    if(mysqli_num_rows($result)>0) {
        // We hebben het treintype gevonden in de database ('meer dan 0' vergelijking)
        $data = mysqli_fetch_assoc($result);
        // We maken er een array van, zodat we dit in PHP kunnen gebruiken.
        echo "Dit is de treintype van: ".$data['ddar'].", met als beschrijving: ".$data['beschrijving'];
    }
else {
        // Uh oh, dit treintype is niet gevonden in de database.
        echo "Dit treintype bestaat niet!";
    }

}
else {
    // er is geen waarde meegegeven. Hier kan je bijvoorbeeld een lijst genereren met alle bestaande treintypes.
    // We halen alle treintypes op...

    $result = mysqli_query($conn,"SELECT * FROM treinsoort");
    // voor het gemak maken we een lijstje, met while() lopen we alle items door....
    echo "<ul>";
    while ($data = mysqli_fetch_assoc($result)) {
        echo "<li>".$data['naam']."</li>";
    }

    echo "</ul>";
}

?>


<?=template_header('transport-Forum')?>


<?=template_footer()?>
<script>
function openNav() {
  document.getElementById("mySidenav").style.width = "250px";
}

function closeNav() {
  document.getElementById("mySidenav").style.width = "0";
}
</script>

Script is voor het menu

En krijg deze melding

Notice: Undefined variable: conn in /var/www/vhosts/transport-forum.com/nl.transport-forum.com/ns/treinstellen/ddar/index.php on line 29

Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in /var/www/vhosts/transport-forum.com/nl.transport-forum.com/ns/treinstellen/ddar/index.php on line 29


Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /var/www/vhosts/transport-forum.com/nl.transport-forum.com/ns/treinstellen/ddar/index.php on line 32
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2020 08:11:51
Quote Anchor link
$conn is blijkbaar onbekend.

Er is dan geen connectie met de database.
Gewijzigd op 13/11/2020 08:12:59 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/11/2020 10:03:13
Quote Anchor link
En ik weet niet of je het al door hebt, maar je plaatst het nog steeds in een aparte directory. Dat is juist niet meer nodig! ;-)

Dit zou prima in /treinstellen/index.php passen.
Daarnaast zou je jouw output, en dus je HTML, IN je script moeten verwerken. Het is dus niet de bedoeling om dit script erboven te plaatsen.

Lees de gele commentaren anders nog eens om je wegwijs te maken.
Gewijzigd op 13/11/2020 10:22:41 door - Ariën -
 
Thijs Nuis

Thijs Nuis

13/11/2020 15:47:09
Quote Anchor link
Nee Arien dat had ik niet door :P. Ik was even op bezoek vandaag. Zou er nu even na kijken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/11/2020 15:53:52
Quote Anchor link
Mooi. :-)
Als alles goed is, dan moet je uiteindelijk via bijv. /treinstellen/index.php?treinsoort=icm (of nog beter: /treinstellen/?treinsoort=icm) alle data van de ICM-soort zien.

De header van de template hoort bovenaan die code te staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=template_header('transport-Forum')?>

Maar je moet er wel zelf zorg voor dragen dat de HTML-opbouw klopt.
Gewijzigd op 13/11/2020 15:54:35 door - Ariën -
 
Thijs Nuis

Thijs Nuis

14/11/2020 06:14:53
Quote Anchor link
Ik ga na het weekend weer verder ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2020 09:41:34
Quote Anchor link
En is het nog gelukt?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.