$_Get

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »
Thijs Nuis

Thijs Nuis

12/11/2020 06:46:11
Quote Anchor link
Hallo zou iemand kunnen uitleggen hoe ik $_GET moet toevoegen aan de site? Ik hoorde namelijk dat dat makkelijker is dan hoef je niet steeds de script de CTRL + C en CTRL + V te gebruiken

Ik hoop van jullie te horen en goede uitleg te krijgen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:13:27
 
Jan R

Jan R

12/11/2020 08:02:16
Quote Anchor link
$_GET is gewoon een globale array variable waarin de parameters zitten van de url welke is megegeevn in de adresbar;
vb: www.domain.tld/pagina.php?p1=x&p2=b
dus www.domain.tld is jouw website.
pagina.php is het lopende script
vanaf het vraagteken beginnen de meegegeven parameters deze worden gescheiden door &
in het voorbeeld heb je dus parameter p1 en p2 met respectievelijke waarden a en b
in jouw script roep je deze dan aan als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $gezamelijkeparamters
= $_GET['p1'] . $_GET['p2']; //opm: stom voorbeeldje :) Je doet natuurlijk iets interessanter
?>


Dit heeft niets te maken met ctrl-c /ctrl-v.

Jan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/11/2020 09:57:26
Quote Anchor link
Even een aanvulling:

Ik had van Thijs (die ik ken) begrepen dat hij een script had om verschillende treinsoorten op te halen.
Dit script kopieerde hij voor elke treinsoort naar een eigen directory. Nu wil hij dit blijkbaar terugbrengen naar één script om elke treinsoort op te halen via $_GET.

Toevoeging op 12/11/2020 17:41:15:

Even een stukje voorbeeld wat je wilt bereiken.
In dit geval gebruik ik de procedurele notatie van MySQLi, en geen PDO.
De connectie bevindt zich in $conn, en die moet je zelf even aanmaken.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
// controleer of de GET-waarde (dus: ?treinsoort=...) bestaat.
if(isset($_GET['treinsoort'])) {
    // er is een waarde via $_GET ingevoerd.
    // Dit is de plek waar je dit gaat afhandelen voor de meegestuurde GET-waarde....

    // we gaan aan de database vragen of hij de treintype kan ophalen.

    $result = mysqli_query($conn,"SELECT * FROM treintypes WHERE type = '".mysqli_real_escape_string($conn,$_GET['treinsoort'])."'");
    
    // en kijken of die in de database bestaat.
    if(mysqli_num_rows($result)>0) {
        // We hebben het treintype gevonden in de database ('meer dan 0' vergelijking)
        $data = mysqli_fetch_assoc($result);
        // We maken er een array van, zodat we dit in PHP kunnen gebruiken.
        echo "Dit is de treintype van: ".$data['naam'].", met als beschrijving: ".$data['beschrijving'];
    }
else {
        // Uh oh, dit treintype is niet gevonden in de database.
        echo "Dit treintype bestaat niet!";
    }

}
else {
    // er is geen waarde meegegeven. Hier kan je bijvoorbeeld een lijst genereren met alle bestaande treintypes.
    // We halen alle treintypes op...

    $result = mysqli_query($conn,"SELECT * FROM treintypes");
    
    // voor het gemak maken we een lijstje, met while() lopen we alle items door....
    echo "<ul>";
    while ($data = mysqli_fetch_assoc($result)) {
        echo "<li>".$data['naam']."</li>";
    }

    echo "</ul>";
}

?>
Gewijzigd op 12/11/2020 19:26:26 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2020 18:55:25
Quote Anchor link
In de mysqli-functions komt eerst $conn en daarna de rest.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/11/2020 19:26:58
Quote Anchor link
Oh ja :-P
Dat soort vergissingen krijg je als je normaal enkel maar object-oriënted werkt.
Gewijzigd op 12/11/2020 19:27:20 door - Ariën -
 
Thijs Nuis

Thijs Nuis

12/11/2020 22:51:33
Quote Anchor link
beste heren. Bedankt voor de info. Ik heb de phpcontectie in een bestand staan met daar bij ook de lay-out.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/11/2020 22:54:14
Quote Anchor link
Ik hoop dat je zo verder kan komen. En geef anders hier maar een gil ;-)
Gewijzigd op 12/11/2020 22:54:28 door - Ariën -
 
Thijs Nuis

Thijs Nuis

13/11/2020 06:23:14
Quote Anchor link
beste heren.

Ik heb die code gebruikt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

include 'functions.php';
// controleer of de GET-waarde (dus: ?treinsoort=...) bestaat.
if(isset($_GET['treinsoort'])) {
    // er is een waarde via $_GET ingevoerd.
    // Dit is de plek waar je dit gaat afhandelen voor de meegestuurde GET-waarde....

    // we gaan aan de database vragen of hij de treintype kan ophalen.

    $result = mysqli_query($conn,"SELECT * FROM treinsoort WHERE type = '".mysqli_real_escape_string($conn,$_GET['treinsoort'])."ddar");
    
    // en kijken of die in de database bestaat.
    if(mysqli_num_rows($result)>0) {
        // We hebben het treintype gevonden in de database ('meer dan 0' vergelijking)
        $data = mysqli_fetch_assoc($result);
        // We maken er een array van, zodat we dit in PHP kunnen gebruiken.
        echo "Dit is de treintype van: ".$data['ddar'].", met als beschrijving: ".$data['beschrijving'];
    }
else {
        // Uh oh, dit treintype is niet gevonden in de database.
        echo "Dit treintype bestaat niet!";
    }

}
else {
    // er is geen waarde meegegeven. Hier kan je bijvoorbeeld een lijst genereren met alle bestaande treintypes.
    // We halen alle treintypes op...

    $result = mysqli_query($conn,"SELECT * FROM treinsoort");
    // voor het gemak maken we een lijstje, met while() lopen we alle items door....
    echo "<ul>";
    while ($data = mysqli_fetch_assoc($result)) {
        echo "<li>".$data['naam']."</li>";
    }

    echo "</ul>";
}

?>


<?=template_header('transport-Forum')?>


<?=template_footer()?>
<script>
function openNav() {
  document.getElementById("mySidenav").style.width = "250px";
}

function closeNav() {
  document.getElementById("mySidenav").style.width = "0";
}
</script>

Script is voor het menu

En krijg deze melding

Notice: Undefined variable: conn in /var/www/vhosts/transport-forum.com/nl.transport-forum.com/ns/treinstellen/ddar/index.php on line 29

Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in /var/www/vhosts/transport-forum.com/nl.transport-forum.com/ns/treinstellen/ddar/index.php on line 29


Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /var/www/vhosts/transport-forum.com/nl.transport-forum.com/ns/treinstellen/ddar/index.php on line 32
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2020 08:11:51
Quote Anchor link
$conn is blijkbaar onbekend.

Er is dan geen connectie met de database.
Gewijzigd op 13/11/2020 08:12:59 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/11/2020 10:03:13
Quote Anchor link
En ik weet niet of je het al door hebt, maar je plaatst het nog steeds in een aparte directory. Dat is juist niet meer nodig! ;-)

Dit zou prima in /treinstellen/index.php passen.
Daarnaast zou je jouw output, en dus je HTML, IN je script moeten verwerken. Het is dus niet de bedoeling om dit script erboven te plaatsen.

Lees de gele commentaren anders nog eens om je wegwijs te maken.
Gewijzigd op 13/11/2020 10:22:41 door - Ariën -
 
Thijs Nuis

Thijs Nuis

13/11/2020 15:47:09
Quote Anchor link
Nee Arien dat had ik niet door :P. Ik was even op bezoek vandaag. Zou er nu even na kijken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/11/2020 15:53:52
Quote Anchor link
Mooi. :-)
Als alles goed is, dan moet je uiteindelijk via bijv. /treinstellen/index.php?treinsoort=icm (of nog beter: /treinstellen/?treinsoort=icm) alle data van de ICM-soort zien.

De header van de template hoort bovenaan die code te staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=template_header('transport-Forum')?>

Maar je moet er wel zelf zorg voor dragen dat de HTML-opbouw klopt.
Gewijzigd op 13/11/2020 15:54:35 door - Ariën -
 
Thijs Nuis

Thijs Nuis

14/11/2020 06:14:53
Quote Anchor link
Ik ga na het weekend weer verder ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2020 09:41:34
Quote Anchor link
En is het nog gelukt?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.