$_Get

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »
Thijs Nuis

Thijs Nuis

12/11/2020 06:46:11
Quote Anchor link
Hallo zou iemand kunnen uitleggen hoe ik $_GET moet toevoegen aan de site? Ik hoorde namelijk dat dat makkelijker is dan hoef je niet steeds de script de CTRL + C en CTRL + V te gebruiken

Ik hoop van jullie te horen en goede uitleg te krijgen
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:36:21
 
Jan R

Jan R

12/11/2020 08:02:16
Quote Anchor link
$_GET is gewoon een globale array variable waarin de parameters zitten van de url welke is megegeevn in de adresbar;
vb: www.domain.tld/pagina.php?p1=x&p2=b
dus www.domain.tld is jouw website.
pagina.php is het lopende script
vanaf het vraagteken beginnen de meegegeven parameters deze worden gescheiden door &
in het voorbeeld heb je dus parameter p1 en p2 met respectievelijke waarden a en b
in jouw script roep je deze dan aan als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $gezamelijkeparamters
= $_GET['p1'] . $_GET['p2']; //opm: stom voorbeeldje :) Je doet natuurlijk iets interessanter
?>


Dit heeft niets te maken met ctrl-c /ctrl-v.

Jan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/11/2020 09:57:26
Quote Anchor link
Even een aanvulling:

Ik had van Thijs (die ik ken) begrepen dat hij een script had om verschillende treinsoorten op te halen.
Dit script kopieerde hij voor elke treinsoort naar een eigen directory. Nu wil hij dit blijkbaar terugbrengen naar één script om elke treinsoort op te halen via $_GET.

Toevoeging op 12/11/2020 17:41:15:

Even een stukje voorbeeld wat je wilt bereiken.
In dit geval gebruik ik de procedurele notatie van MySQLi, en geen PDO.
De connectie bevindt zich in $conn, en die moet je zelf even aanmaken.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
// controleer of de GET-waarde (dus: ?treinsoort=...) bestaat.
if(isset($_GET['treinsoort'])) {
    // er is een waarde via $_GET ingevoerd.
    // Dit is de plek waar je dit gaat afhandelen voor de meegestuurde GET-waarde....

    // we gaan aan de database vragen of hij de treintype kan ophalen.

    $result = mysqli_query($conn,"SELECT * FROM treintypes WHERE type = '".mysqli_real_escape_string($conn,$_GET['treinsoort'])."'");
    
    // en kijken of die in de database bestaat.
    if(mysqli_num_rows($result)>0) {
        // We hebben het treintype gevonden in de database ('meer dan 0' vergelijking)
        $data = mysqli_fetch_assoc($result);
        // We maken er een array van, zodat we dit in PHP kunnen gebruiken.
        echo "Dit is de treintype van: ".$data['naam'].", met als beschrijving: ".$data['beschrijving'];
    }
else {
        // Uh oh, dit treintype is niet gevonden in de database.
        echo "Dit treintype bestaat niet!";
    }

}
else {
    // er is geen waarde meegegeven. Hier kan je bijvoorbeeld een lijst genereren met alle bestaande treintypes.
    // We halen alle treintypes op...

    $result = mysqli_query($conn,"SELECT * FROM treintypes");
    
    // voor het gemak maken we een lijstje, met while() lopen we alle items door....
    echo "<ul>";
    while ($data = mysqli_fetch_assoc($result)) {
        echo "<li>".$data['naam']."</li>";
    }

    echo "</ul>";
}

?>
Gewijzigd op 12/11/2020 19:26:26 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2020 18:55:25
Quote Anchor link
In de mysqli-functions komt eerst $conn en daarna de rest.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/11/2020 19:26:58
Quote Anchor link
Oh ja :-P
Dat soort vergissingen krijg je als je normaal enkel maar object-oriënted werkt.
Gewijzigd op 12/11/2020 19:27:20 door - Ariën -
 
Thijs Nuis

Thijs Nuis

12/11/2020 22:51:33
Quote Anchor link
beste heren. Bedankt voor de info. Ik heb de phpcontectie in een bestand staan met daar bij ook de lay-out.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/11/2020 22:54:14
Quote Anchor link
Ik hoop dat je zo verder kan komen. En geef anders hier maar een gil ;-)
Gewijzigd op 12/11/2020 22:54:28 door - Ariën -
 
Thijs Nuis

Thijs Nuis

13/11/2020 06:23:14
Quote Anchor link
beste heren.

Ik heb die code gebruikt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

include 'functions.php';
// controleer of de GET-waarde (dus: ?treinsoort=...) bestaat.
if(isset($_GET['treinsoort'])) {
    // er is een waarde via $_GET ingevoerd.
    // Dit is de plek waar je dit gaat afhandelen voor de meegestuurde GET-waarde....

    // we gaan aan de database vragen of hij de treintype kan ophalen.

    $result = mysqli_query($conn,"SELECT * FROM treinsoort WHERE type = '".mysqli_real_escape_string($conn,$_GET['treinsoort'])."ddar");
    
    // en kijken of die in de database bestaat.
    if(mysqli_num_rows($result)>0) {
        // We hebben het treintype gevonden in de database ('meer dan 0' vergelijking)
        $data = mysqli_fetch_assoc($result);
        // We maken er een array van, zodat we dit in PHP kunnen gebruiken.
        echo "Dit is de treintype van: ".$data['ddar'].", met als beschrijving: ".$data['beschrijving'];
    }
else {
        // Uh oh, dit treintype is niet gevonden in de database.
        echo "Dit treintype bestaat niet!";
    }

}
else {
    // er is geen waarde meegegeven. Hier kan je bijvoorbeeld een lijst genereren met alle bestaande treintypes.
    // We halen alle treintypes op...

    $result = mysqli_query($conn,"SELECT * FROM treinsoort");
    // voor het gemak maken we een lijstje, met while() lopen we alle items door....
    echo "<ul>";
    while ($data = mysqli_fetch_assoc($result)) {
        echo "<li>".$data['naam']."</li>";
    }

    echo "</ul>";
}

?>


<?=template_header('transport-Forum')?>


<?=template_footer()?>
<script>
function openNav() {
  document.getElementById("mySidenav").style.width = "250px";
}

function closeNav() {
  document.getElementById("mySidenav").style.width = "0";
}
</script>

Script is voor het menu

En krijg deze melding

Notice: Undefined variable: conn in /var/www/vhosts/transport-forum.com/nl.transport-forum.com/ns/treinstellen/ddar/index.php on line 29

Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in /var/www/vhosts/transport-forum.com/nl.transport-forum.com/ns/treinstellen/ddar/index.php on line 29


Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /var/www/vhosts/transport-forum.com/nl.transport-forum.com/ns/treinstellen/ddar/index.php on line 32
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2020 08:11:51
Quote Anchor link
$conn is blijkbaar onbekend.

Er is dan geen connectie met de database.
Gewijzigd op 13/11/2020 08:12:59 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/11/2020 10:03:13
Quote Anchor link
En ik weet niet of je het al door hebt, maar je plaatst het nog steeds in een aparte directory. Dat is juist niet meer nodig! ;-)

Dit zou prima in /treinstellen/index.php passen.
Daarnaast zou je jouw output, en dus je HTML, IN je script moeten verwerken. Het is dus niet de bedoeling om dit script erboven te plaatsen.

Lees de gele commentaren anders nog eens om je wegwijs te maken.
Gewijzigd op 13/11/2020 10:22:41 door - Ariën -
 
Thijs Nuis

Thijs Nuis

13/11/2020 15:47:09
Quote Anchor link
Nee Arien dat had ik niet door :P. Ik was even op bezoek vandaag. Zou er nu even na kijken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/11/2020 15:53:52
Quote Anchor link
Mooi. :-)
Als alles goed is, dan moet je uiteindelijk via bijv. /treinstellen/index.php?treinsoort=icm (of nog beter: /treinstellen/?treinsoort=icm) alle data van de ICM-soort zien.

De header van de template hoort bovenaan die code te staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=template_header('transport-Forum')?>

Maar je moet er wel zelf zorg voor dragen dat de HTML-opbouw klopt.
Gewijzigd op 13/11/2020 15:54:35 door - Ariën -
 
Thijs Nuis

Thijs Nuis

14/11/2020 06:14:53
Quote Anchor link
Ik ga na het weekend weer verder ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2020 09:41:34
Quote Anchor link
En is het nog gelukt?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.