$hallo+random-getal

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »
Arjan W

Arjan W

01/04/2006 13:20:00
Quote Anchor link
Ik heb een msn-bot en ik wil nu dat als mensen Hallo typen dat hij niet altijd de standaard-tekst neemt. Ik heb dat nu zo gedaan:
$getal = rand(1, 3);
$hallo1 = Hoi
$hallo2 = Ej
$hallo3 = Moi

Als message zend ik nu $hallo$getal dat werkt niet hoe kan ik het klaar krijgen dat hij $hallo+RANDOM GETAL
doet?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:02:43
 
Joop

joop

01/04/2006 13:25:00
Quote Anchor link
gebruik arrays
$getal = rand(0, 2);
$hallo = array('Hoi', 'Ej', 'Moi');
echo $hallo[$getal];
 
Arjan W

Arjan W

01/04/2006 13:28:00
Quote Anchor link
Nooit aan gedacht ;) Ga het gelijk even proberen :)
 
Arjan W

Arjan W

01/04/2006 13:30:00
Quote Anchor link
Het werkt Thanks
 
Marien xD

Marien xD

01/04/2006 13:42:00
Quote Anchor link
zo werkt het ook:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$getal
= rand(1, 3);
$hallo = "hallo". $getal;
$hallo1 = "Hoi";
$hallo2 = "Ej";
$hallo3 = "Moi";

//welkom heten random:
echo $$hallo;
?>


succes ermee :)
 
Arjan W

Arjan W

01/04/2006 14:13:00
Quote Anchor link
IK ga deze denk ik gebruiken met arrays is het moeilijk extra erbij te maken ;)
 
Arjan W

Arjan W

01/04/2006 14:17:00
Quote Anchor link
Die van Marien werkt niet als ik die doe dan krijg ik gewoon hallo1 terug :S
 
Cake Masher

Cake Masher

01/04/2006 14:20:00
Quote Anchor link
ah jah.. ik heb ook een msn bot alleen..

Warning: fsockopen(): php_hostconnect: connect failed in /home/httpd/vhosts/game-clans.nl/httpdocs/MSN/p10.php on line 487

Warning: fsockopen(): unable to connect to messenger.hotmail.com:1863 in /home/httpd/vhosts/game-clans.nl/httpdocs/MSN/p10.php on line 487

regel 487:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sbconn = fsockopen("messenger.hotmail.com",1863) or die("<script language=javascript>\r\ndocument.getElementById('status').innerHTML=\"<font class=status>{$_LANG['noconnect']}</font>\";\r\n</script>");
 
Arjan W

Arjan W

01/04/2006 14:20:00
Quote Anchor link
Als ik hem zo gebruik als hij hier staat dan wil het wel maar als ik als message $$hallo doe dan doet ie het niet :S
 
Cake Masher

Cake Masher

01/04/2006 14:24:00
Quote Anchor link
Die $ in je tekst verziekt het script van je msn...
Dus het script denkt dat die $ in het script zit en niet in het bericht... Snappie?
 
Marien xD

Marien xD

01/04/2006 14:26:00
Quote Anchor link
Dan doe je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$hallo
= $$hallo;
?>


Simpel toch ;)
 
Cake Masher

Cake Masher

01/04/2006 14:28:00
Quote Anchor link
Arjan? kan jij me hier mee helpen?

$sbconn = fsockopen("messenger.hotmail.com",1863) or die("<script language=javascript>\r\ndocument.getElementById('status').innerHTML=\"<font class=status>{$_LANG['noconnect']}</font>\";\r\n</script>");


fout:


Warning: fsockopen(): php_hostconnect: connect failed in /home/httpd/vhosts/game-clans.nl/httpdocs/MSN/p10.php on line 487

Warning: fsockopen(): unable to connect to messenger.hotmail.com:1863 in /home/httpd/vhosts/game-clans.nl/httpdocs/MSN/p10.php on line 487
 
Willem vp

Willem vp

01/04/2006 15:29:00
Quote Anchor link
Arjan:
IK ga deze denk ik gebruiken met arrays is het moeilijk extra erbij te maken ;)
Huh? Met arrays is het juist veel gemakkelijker:

$hallo = array();
$hallo[] = "hoi";
$hallo[] = "moi";
$hallo[] = "yo";
$hallo[] = "hee";

en zo door tot in het oneindige ;-)

Als je op die manier $hallo hebt gevuld, kun je een random-waarde als volgt bepalen:

$rnd = rand(0, count($hallo)-1);

echo $hallo[$rnd];

Op die manier kun je begroetingen toevoegen en verwijderen zoveel je wilt, en hoef je nooit te tellen hoeveel er zijn.

Met je $hallo<num> - constructie, krijg je een probleem als je later besluit om $hallo2 weg te halen. Je moet dan $hallo3 tot en met $hallo32767 opnieuw gaan nummeren en je rand()-commando aanpassen. Dat hoeft allemaal niet als je goed met arrays omgaat.

EDIT: En uiteraard kan het nóg eenvoudiger ;-) Zet al je begroetingen in een bestand hallo.txt; 1 begroeting per regel. Lees vervolgens je bestand als volgt in een array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$hallo
= file("hallo.txt");
$numhallo = count($hallo);
$rndhallo = rand(0, $numhallo-1);
$groet = $hallo[$rndhallo];
echo $groet;
?>

Het toevoegen of verwijderen van een begroeting kun je nu doen door hallo.txt aan te passen. Omdat er geen wijzigingen in je code meer nodig zijn, hoef je niet bang te zijn voor tikfouten waardoor je script ermee stopt.
Gewijzigd op 01/04/2006 15:38:00 door Willem vp
 
Arjan W

Arjan W

01/04/2006 15:35:00
Quote Anchor link
Dan kan je gewoon de laatste weghalen en die op de 2e plek neerzetten ;)
 
Willem vp

Willem vp

01/04/2006 15:38:00
Quote Anchor link
Arjan:
Dan kan je gewoon de laatste weghalen en die op de 2e plek neerzetten ;)
Als je je begroetingen hebt gesorteerd (en gesorteerd wilt houden) wordt dat wat lastiger. Bovendien moet je dan nog steeds je rand()-commando aanpassen.
 
Arjan W

Arjan W

01/04/2006 16:37:00
Quote Anchor link
Het is inmiddels helemaal gelukt
Nu nog iets anders gebruikers typen een bericht als $msg en krijgen een bericht terug als $message
Hoe kan ik het zo maken dat als gebruikers intypen 8*8 dat hij dan dat uitrekent?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

01/04/2006 17:07:00
Quote Anchor link
preg_match (of ereg, net wat je prettiger vind) op nummers en *,+,-,/,^, en dan uitrekenen :)
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

01/04/2006 17:38:00
Quote Anchor link
Waar download je een MSN bot? (A)
 
Arjan W

Arjan W

01/04/2006 17:41:00
Quote Anchor link
Deze valt niet te downloaden
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/04/2006 17:49:00
Quote Anchor link
Arjan:
Het is inmiddels helemaal gelukt
Nu nog iets anders gebruikers typen een bericht als $msg en krijgen een bericht terug als $message
Hoe kan ik het zo maken dat als gebruikers intypen 8*8 dat hij dan dat uitrekent?


Je zou een regex kunnen maken die kijkt of een string alleen uit cijfers en operatoren bestaat.

Indien dat het geval is, kun je met eval($berichttekst) de code laten uitvoeren.
 
Arjan W

Arjan W

01/04/2006 18:01:00
Quote Anchor link
Ik weet niet wat je nou precies bedoeld ik ben eigenlijk net begonnen met php zou je iets meer hierover kunnen zeggen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.