$i uit for loop gebruiken als variabele...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Tommy

Tommy

10/04/2006 11:46:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik zit opnieuw met een probleem. Kan dit wel? of heb ik gewoon een syntax fout gemaakt?
(Het gaat em over regel 12 waar ik $i gebruik...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

// definiëren van de arrays in een array

$user_db = array( "id_1" => array( 'naam' => 'thomas' , 'gegevens' => 'man' , 'leeftijd' => '18' ),
                  "id_2" => array( 'naam' => 'david' , 'gegevens' => 'man' , 'leeftijd' => '80' ),
                  "id_3" => array( 'naam' => 'vincent' , 'gegevens' => 'man' , 'leeftijd' => '3.5' ),
                  "id_4" => array( 'naam' => 'veronique' , 'gegevens' => 'vrouw' , 'leeftijd' => '30'));

// output met while
for ($i = 1; $i <= 4; $i++) {
echo $user_db[id_$i]["naam"], "<br>", $user_db[id_$i]["gegevens"], "<br>", $user_db[id_$i]["leeftijd"], "<br><br>"; //thomas
}
?>


Vriendelijke Groeten,
Thomas Verbeke
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tommy
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 10:16:07
 

10/04/2006 11:50:00
Quote Anchor link
Nee zo kan dat niet.

Je kan wel de variabele variabelen maken. Bas heeft hier voor een tutorial geschreven. Even zoeken dus
 
Tommy

Tommy

10/04/2006 11:56:00
Quote Anchor link
ok, eff zoeken...
 
Alfred -

Alfred -

10/04/2006 11:57:00
Quote Anchor link
Beetje logisch nadenken, en je verzint zelf wel dat $user_db['id_' . $i] zal werken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

// definiëren van de arrays in een array

$user_db = array( "id_1" => array( 'naam' => 'thomas' , 'gegevens' => 'man' , 'leeftijd' => '18' ),
                  "id_2" => array( 'naam' => 'david' , 'gegevens' => 'man' , 'leeftijd' => '80' ),
                  "id_3" => array( 'naam' => 'vincent' , 'gegevens' => 'man' , 'leeftijd' => '3.5' ),
                  "id_4" => array( 'naam' => 'veronique' , 'gegevens' => 'vrouw' , 'leeftijd' => '30'));

// output met while
for ($i = 1; $i <= 4; $i++) {
echo $user_db['id_' . $i]["naam"], "<br>", $user_db['id_' . $i]["gegevens"], "<br>", $user_db['id_' . $i]["leeftijd"], "<br><br>"; //thomas
}
?>
 
Tommy

Tommy

10/04/2006 12:02:00
Quote Anchor link
volgens mij heeft Mardek echter gelijk, ik krijg weer een errormelding, en kan dit niet, nu eff die tut bekijken..

is toch dit he

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/225/410/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tommy
 

10/04/2006 12:05:00
Quote Anchor link
Rafael biedt je wel een oplossing aan.

Vergt enige aanpassing maar is m.i. mooier dan het gebruik van variabele variabelen.

Ik heb je alleen verwezen naar de tut om te laten zien dat het kan maar ik beveel het niet aan.
sorry bas ;)
 
Tommy

Tommy

10/04/2006 12:10:00
Quote Anchor link
ok ik ga et eff bekijken , srry rafael...
 

10/04/2006 12:12:00
Quote Anchor link
rafael zit nu huilend onder zijn stoel :) of kan hij wel tegen een stootje. Maar toch netjes: dat sorry
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Alfred -

Alfred -

10/04/2006 12:14:00
Quote Anchor link
Soms vraag ik me af of jullie reacties van andere leden wel lezen... Bij m'n post, zit je code bijgevoegd, aangepast, en werkend... En nog er over kijken... Maar goed :)
 

10/04/2006 12:17:00
Quote Anchor link
posts van rafael gaan altijd via de luxaflex class. :) Maar ik heb je reactie en script wel gelezen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Tommy

Tommy

10/04/2006 12:18:00
Quote Anchor link
en ik had je post heus ook wel gelezen maar ik kwam toen (en nog altijd) uit op een syntax error en d8 dus, dit klopt niet :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tommy
 
Alfred -

Alfred -

10/04/2006 12:21:00
Quote Anchor link
@Mardek, Luxaflex class ken ik niet :)

@Tommy, euhm, werkend, en een syntax error? Hoe doe je zoiets? :^)
 
Tommy

Tommy

10/04/2006 12:23:00
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE, expecting ']' in C:\Program Files\xampp\htdocs\php-stuff.net\Unnamed Site 1\arrays.php on line 87

zo doe ik dat :p (en dat 'werkend' was sarcame, nu ja mijn humor ligt laag, ik weet het)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tommy
 
Alfred -

Alfred -

10/04/2006 12:24:00
Quote Anchor link
Lijn 86, 87, en 88 ff plakken zou handig zijn ;)
 
Tommy

Tommy

10/04/2006 12:26:00
Quote Anchor link
laat maar, :p
ik was gemist in mijn file op mijn localhost, hij toonde een ander script waar ik mee bezig was :p

bedankt voor alles maar heb je ergens een handleiding staan die jouw code verantwoord, dan leer ik ook bij ;)
 
Alfred -

Alfred -

10/04/2006 12:27:00
Quote Anchor link
Geen idee waar dat geschreven staat, was gewoon een logische redenering :)
 
Tommy

Tommy

10/04/2006 12:29:00
Quote Anchor link
jammer dan: :p
heb net een nieuwe php-handleiding en het staat er niet in :p nu ja misschien zie ik het gewoon niet staan :)
 
Tommy

Tommy

10/04/2006 12:37:00
Quote Anchor link
heeft het gebruik van . een naam? ik heb dat al veel zien staan maar ik zou graag weten wanneer ik het kan gebruiken en hoe?
 
Alfred -

Alfred -

10/04/2006 12:41:00
Quote Anchor link
Je koppelt er dingen mee aan elkaar...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$var1
= 'blub';
$var2 = 'nemo';
$zin1 = 'Mijn var1: ' . $var1;
$zin2 = $var2 . ' zei ' . $var1;
$vars = $var1 . $var2;
# Enz.. :)
?>
 
Zim Zim

Zim Zim

10/04/2006 12:44:00
Quote Anchor link
jij bedoelt van die punten na een test zoals:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'blaat geeft: '. $blaat;
?>


(sommige mensen (ikke vroeger) doen gewoon zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'blaat geeft: $blaat';
?>

maar dat heb ik hier geleerd dat dat niet mooi is.

En om gelijk terug te komenop dat verhaal van jou Tommy: je bedoelde na die 'text'. die punt? Ik kweet niet hoe het heet, maar het moet als je na een letterlijke output (om het zo te zeggen) en als je erachter nog iets wil zeggen.
 
Alfred -

Alfred -

10/04/2006 12:50:00
Quote Anchor link
Zim:
(sommige mensen (ikke vroeger) doen gewoon zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'blaat geeft: $blaat';
?>

maar dat heb ik hier geleerd dat dat niet mooi is.


*Beep* :) Je deed het met dubbele quotes, anders kreeg je dit als output:
> blaat geeft: $blaat
En dat wou je niet hoor ;)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.