$n in vervangen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

05/01/2012 12:02:21
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

Ik heb kort geleden een ubb-functie geschreven. Alles werkt, behalve de Color.
Ik weet dt je iets tussen haakjes kan zetten, en dat hij m dan terugzet als $n
Alleen heb ik een keuze tussen een paar kleuren, en keuzes moeten ook tussen haakjes.
Wat is hier de oplossing van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$text
= preg_replace("/^(.*)\[color=(red|blue|green|yellow|orange|pink|purple|black|white)\](.*)\[\/color\](.*)$/s", "$1<font color=\"$2\">$3</font>$4", $text, 1);
?>


(Ik weet dat hij er maar 1 vervangt, dit heeft een rede. hij vervangt gewoon alles.)

Het probleem, hij herkent en vervang de ubb niet.


Alvast bedankt.
Gewijzigd op 05/01/2012 12:03:58 door Maestro Roboroads
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:21:20
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

05/01/2012 12:13:09
Quote Anchor link
Probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$text
= preg_replace("/\[color=(shizzle)\](.+?)\[\/color\]/is", '<font color="\1">\2</font>', $text);

?>


Toch wil ik er bij vermelden dat de font-tag oud is, en dat je beter de span-tag met een class kunt gebruiken.
Gewijzigd op 05/01/2012 13:08:13 door Jacco Brandt
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

05/01/2012 12:19:33
Quote Anchor link
Haalt niks uit. Dat word voor alle kleuren een preg_replace schrijven denk ik.. Beste oplossing?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2012 12:20:29
Quote Anchor link
Jacco Brandt op 05/01/2012 12:13:09:
Probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$text
= preg_replace("/\[color=(shizzle)\](.+?)\[\/color\]/is", '<font color="\1">\2</color>', $text);

?>


Toch wil ik er bij vermelden dat de font-tag oud is, en dat je beter de span-tag met een class kunt gebruiken.

Een color-tag in HTML?
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

05/01/2012 12:21:08
Quote Anchor link
Colortag? is dat HTML5?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2012 12:26:52
Quote Anchor link
Maestro Roboroads op 05/01/2012 12:21:08:
Colortag? is dat HTML5?

Staat.....**piedeliediediedie****
............ niet op de kaart:
http://www.w3schools.com/html5/html5_reference.asp

Afbeelding
Afbeelding
Gewijzigd op 05/01/2012 12:28:04 door - Ariën -
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

05/01/2012 12:28:41
Quote Anchor link
Aaahh jammer, nouwja, daar gaat mn nieuwe koelkast :(

Backontopic;
Ik heb besloten voor elke kleur een apparte regel te schijven. als het niet in 1 regel wil met $n references.. x)
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2012 12:46:12
Quote Anchor link
Maestro Roboroads op 05/01/2012 12:02:21:
Ik weet dat hij er maar 1 vervangt, dit heeft een rede. hij vervangt gewoon alles.


Deze snap ik niet.
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

05/01/2012 12:55:39
Quote Anchor link
- SanThe - op 05/01/2012 12:46:12:
Maestro Roboroads op 05/01/2012 12:02:21:
Ik weet dat hij er maar 1 vervangt, dit heeft een rede. hij vervangt gewoon alles.


Deze snap ik niet.


Zit nog een script omheen, waaronder een while loop waarin nog andere dingen gebeuren.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

05/01/2012 13:08:39
Quote Anchor link
Zoo, wat een ophef zeg.

@meastro, kun je niet wat meer code geven(wat komt erin/wat gaat eruit)?

Heb je trouwens shizzle wel vervangen door al je kleurtjes, gescheden door een | ?
Gewijzigd op 05/01/2012 13:09:22 door Jacco Brandt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.