$_POST alle velden mee pakken, ook lege

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christian Snijders

Christian Snijders

15/11/2022 22:20:24
Quote Anchor link
Beste PHPhulp lid,

Aangezien ik meerdere fields heb en ik eigenlijk alle wijzigingen wil opsommen heb ik et volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_POST)){
foreach ($_POST as $key => $value) {
    echo "Field ".htmlspecialchars($key)." is ".htmlspecialchars($value)."";
}
}

?>

Bovenstaande code laat alle "niet lege" name en value zien, als ik hem dus uncheck en post komt hij niet in het lijstje voor.

In het voorbeeld hieronder laat hij dus zien als ik field1 inschakel en field 2 uitschakel:

field field1 is Y

Wat ontbreekt is:

Field field2 is ""

Voorbeeld van de checkboxen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form method='post' action='_self'>
<input type='checkbox' name='field1' value='Y' />
<input type='checkbox' name='field2' value='Y' checked/>
<input type='submit' value='opslaan' name='opslaan' />
</form>


Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik ook de unchecked boxen in dat overzicht krijg?
Ik heb me al een ongeluk lopen zoeken op php.net maar kan het niet vinden.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:55:08
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2022 22:27:05
Quote Anchor link
Kan je daar geen 'hidden' veldtype van maken?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

15/11/2022 22:28:22
Quote Anchor link
Hier voorbeeld
https://www.trickspanda.com/set-value-unchecked-checkbox/

Toevoeging op 15/11/2022 22:47:01:

Aanvullend.
Je post controleren op de aanwezigheid van de velden.
Zit het veld er niet bij dan 0 (nul).
 
Christian Snijders

Christian Snijders

15/11/2022 23:07:22
Quote Anchor link
@Adoptive Solution

Dus als ik bijvoorbeeld field1 uitvink zou hij het veld met field1 hidden verzenden?
Dat zal ik dan moeten proberen :-)

Edit:

Volgens mij is het inderdaad op die manier gelukt, thanks!
Gewijzigd op 15/11/2022 23:09:54 door Christian Snijders
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.