$_POST controleren met naam uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim S

Tim S

17/10/2012 20:32:35
Quote Anchor link
Hallo,

Ik haal een formulier uit een database en nu wil ik de velden controleren alleen de naam van het veld komt ook uit de database.

Als ik het bijvoorbeeld zo uit de database haal:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query
= mysql_query("SELECT formNAME,formID FROM form ORDER BY formID");

while($option = mysql_fetch_assoc ($query)) {
  echo '<option value="'.$option['formID'].'">'.$option['formNAME'].'</option>';
}

?>


Hoe kan ik het formulier dan controleren dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if(isset($_POST['formID']) && !empty($_POST['formID'])){
                                $form = mysql_real_escape_string($_POST['formID']);
                            }

Werkt niet...

Weet iemand hoe dit moet??
Gewijzigd op 17/10/2012 20:33:58 door Tim S
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:50:29
 
Eddy E

Eddy E

17/10/2012 22:03:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$where
[] = "formNAME != ''"; // bijvoorbeeld
if(isset($_POST['formID']) && !empty($_POST['formID']))
{

   $where[] = "formID = ".mysql_real_escape_string($_POST['formID']);
   }



$query = mysql_query("
SELECT formNAME, formID
FROM form
WHERE "
.implode($where, "AND ")."
ORDER BY formID DESC
"
);

while($option = mysql_fetch_assoc ($query)) {
  echo '<option value="'.$option['formID'].'">'.$option['formNAME'].'</option>';
}

?>


Wellicht heb ik de implode() verkeerd staan, maar 't valt te proberen. Zo niet: even omdraaien ;).
Inspringen moet je zelf even doen, dat gaat hier niet makkelijk op de laptop.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/10/2012 22:08:27
Quote Anchor link
met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$result
= mysql_query('select * from table');
while ($info = mysql_fetch_field($result))
   echo $info->name;

?>
 
Tim S

Tim S

17/10/2012 23:02:35
Quote Anchor link
@eddy

Ik heb je code even uitgeprobeerd maar krijg hem zo snel niet aan de praat. Ik snap niet helemaal wat er gebeurd bij $where...??

@frank

Ik heb jou code ook even geprobeerd, maar ik krijg bij echo $info->name; alleen te zien "formID". Volgens mij moet ik juist de het id hebben en niet de kolom. Wat zou ik kunnen doen met $info->name;??

In ieder geval bedankt voor de reacties!
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/10/2012 23:45:09
Quote Anchor link
Met mysql_fetch_field krijg je inderdaad de naam van de kolom. Ik dacht dat je dat nodig had?
 
Tim S

Tim S

17/10/2012 23:59:47
Quote Anchor link
Het probleem is dat ik niet precies weet wat ik nodig heb, het is de eerste keer dat ik zoiets probeer te doen.

Maar als ik jou code neem wat moet ik dan doen bij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(isset($_POST['formID'])
?>


Bij ['formID'] moet ik dus de value van het option field hebben wat in mijn formulier staat.

Als ik jou code neem krijg ik volgens mij alleen de kolomnaam en niet de inhoud...?
Gewijzigd op 18/10/2012 00:00:31 door Tim S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.