$_POST & $_GET probleem?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick steenbergen

rick steenbergen

06/08/2010 20:18:11
Quote Anchor link
hallo,

Ben al een tijdje bezig wat hier mis gaat.
Ik heb een updat scriptje voor het bewerken van data in de mysql database gemaakt.
Op de een of andere manier lukt het niet om de database te updaten.
wie heeft er een suggestie, hier onder de 2 bestandjes:

Edit.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<head>
<script type="text/javascript" src="../editor/ckeditor.js"></script>
<?php
$connect
= mysql_connect("localhost","***","***");
if(!$connect)
{

die('Geen verbinding met database; ' . mysql_error());
}

mysql_select_db('music',$connect);

$id = $_GET["id"];

$result = mysql_query("SELECT * FROM Content WHERE ID = '$id'");  
 
while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
?>

</head>
<body>
<form id="form1" name="form1" method="get" action="update.php">
  <label>
  <input type="hidden" name="ID" id="ID" value="<? echo $id; ?>" />
  <br />
  <input name="titel" type="text" id="titel" value="<?    echo "".$row['Titel'].""; ?>" />
  <br />
  <br />
  <textarea name="content" id="content" cols="45" rows="5"><? echo "".$row['Content'].""; ?>
</textarea>
<script type="text/javascript">
    window.onload = function()
    {
        CKEDITOR.replace( 'content' );
    };
</script>
  </label>
  <p>
    <label>
    <input type="submit" name="button" id="button" value="Submit" />
    </label>
  </p>
</form>
</body>
<? } ?>

Update.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$connect
= mysql_connect("localhost","***","****");
if(!$connect)
{

die('Geen verbinding met database; ' . mysql_error());
}

mysql_select_db('music',$connect);

mysql_query("UPDATE Content SET Titel = '".$_GET["titel"]."' AND Content = '".$_GET["content"]."' WHERE ID= '".$_GET["ID"]."'");

mysql_close($con);
?>


Alvast bedankt voor jullie hulp!
Gewijzigd op 06/08/2010 20:19:26 door Rick steenbergen
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:30:23
 

06/08/2010 20:21:27
Quote Anchor link
Selecteer wat je wilt hebbe. Gebruik geen die. Zie mysql_real_escape_string of type cast naar int bijvoorbeeld. Dus kopieeër niet onnodig variabelen. Gebruik mysql_error alleen voor de development. Foutafhandeling ontbreekt.
 
Rick steenbergen

rick steenbergen

06/08/2010 20:24:13
Quote Anchor link
Oke snap ik, maar lost dit mijn probleem op?
 

06/08/2010 20:26:09
Quote Anchor link
Rick steenbergen op 06/08/2010 20:24:13:
Oke snap ik, maar lost dit mijn probleem op?


Pas bovengenoemde punten toe en vertel wat er gebeurd.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/08/2010 20:34:56
Quote Anchor link
Rick steenbergen op 06/08/2010 20:24:13:
Oke snap ik, maar lost dit mijn probleem op?


Ja, dan staat de fout op je scherm.

PS: Als je ook even de error_reporting aanzet wordt het nog duidelijker.
Gewijzigd op 06/08/2010 20:36:14 door - SanThe -
 
Rick steenbergen

rick steenbergen

06/08/2010 20:40:16
Quote Anchor link
hmm kom er niet echt uit heb nu dit maar ben nog niet zo thuis in fout afhandeling en hoe je dit toepast.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
edit.php
<head>
<script type="text/javascript" src="../editor/ckeditor.js"></script>
<?php
$connect
= mysql_connect("localhost","***","****");

mysql_select_db('music',$connect);

$id = $_GET["id"];

$result = mysql_query("SELECT * FROM Content WHERE ID = '$id'");  
mysql_real_escape_string($ID);
 
while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
?>

</head>
<body>
<form id="form1" name="form1" method="post" action="update.php">
  <label>
  <input type="hidden" name="ID" id="ID" value="<? echo $id; ?>" />
  <br />
  <input name="titel" type="text" id="titel" value="<?    echo "".$row['Titel'].""; ?>" />
  <br />
  <br />
  <textarea name="content" id="content" cols="45" rows="5"><? echo "".$row['Content'].""; ?>
</textarea>
<script type="text/javascript">
    window.onload = function()
    {
        CKEDITOR.replace( 'content' );
    };
</script>
  </label>
  <p>
    <label>
    <input type="submit" name="button" id="button" value="Submit" />
    </label>
  </p>
</form>
</body>
<? } ?>


update.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$connect
= mysql_connect("localhost","**","**");
if(!$connect)
{

die('Geen verbinding met database; ' . mysql_error());
}

mysql_select_db('music',$connect);

mysql_query("UPDATE Content SET Titel = '".$_GET["titel"]."' AND Content = '".$_GET["content"]."' WHERE ID= '".$_GET["ID"]."'");
mysql_real_escape_string($ID);

mysql_close($con);
?>

in iedergeval alvast bedankt
Gewijzigd op 06/08/2010 20:45:05 door rick steenbergen
 

06/08/2010 20:45:03
Quote Anchor link
Alsjeblieft. Bekijk de documentatie voordat je wat doet.
mysql_real_escape_string
 
Rick steenbergen

rick steenbergen

06/08/2010 20:47:32
Quote Anchor link
dat is precies wat ik net gedaan heb maar kan nog niet egt uit de voeten met de informatie die daar staat ik begrijp niet hoe ik dit in deze situatie toepas.

Toevoeging op 06/08/2010 21:57:57:

Ben er nu achter dat er iet is het update-script niet klopt omdat de waarde via post gewoon worden doorgegeven naar de update.php pagina. daar gaat dus iets mis met de verwerking heb het update script iets aangepast maar nog steeds word er niks geupdate in de database kan iemand mij helpen hier het update script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$connect
= mysql_connect("localhost","**","**");
mysql_select_db('music',$connect);

if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'  &&
   isset($_POST['content'], $_POST['titel']) )
   {


$query = "UPDATE Content (Titel, Content WHERE ID = '".$_GET["ID"]."')
                VALUES (
                '"
.mysql_real_escape_string($_POST['titel'])."',
                  '"
.mysql_real_escape_string($_POST['content'])."')";
mysql_query($query);
mysql_close($con);
}

?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/08/2010 09:11:34
Quote Anchor link
Zorg dat je een juiste formulering gebruikt voor een query:
UPDATE table_name SET column1=value, column2=value2,... WHERE some_column=some_value

Met values kan ook, maar zorg ook dan dat je de juiste syntax gebruikt.
 
Raymond van Os

raymond van Os

28/09/2010 10:57:37
Quote Anchor link
deze heb je niet zelf gemaakt want deze staat gewoon op http://www.w3schools.com
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.