$ROW inserten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »
Delano Velthuis

Delano Velthuis

17/04/2021 17:12:43
Quote Anchor link
Hey, ik ben bezig met mijn php code en ik loop ergens tegen aan.

Ik haal data op uit een database en wil deze vervolgens inserten naar een andere table maar dit werkt niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

require_once 'config.php';
$yacht = $_POST['yacht'];
$from_time = $_POST['from_time'];
$to_time = $_POST['to_time'];
$paymentPreference = $_POST['paymentPreference'];

$catering = $_POST['catering'];
$insurance = $_POST['insurance'];
$childLifejackets = $_POST['childLifejackets'];
$paddleboard = $_POST['paddleboard'];
$skipper = $_POST['skipper'];
$flot = $_POST['flot'];
$fishinggear = $_POST['fishinggear'];
$groceries = $_POST['groceries'];
$transfer = $_POST['transfer'];
$terms = $_POST['terms'];
$email = $_POST['email'];
$password = $_POST['password'];

$sql = "SELECT * FROM costumers WHERE email = '$email' LIMIT 1";
$result = $conn->query($sql);

if( $result->num_rows == 1) {
    $row = $result->fetch_assoc();
    
    if($password == $row['password']) {
        $sql = "INSERT INTO `bookings`(`costumers_costumerID`, `Yachts_yachtID`, `paymentPreference`, `date_start`, `date_end`, `catering`, `skipper`, `flot`, `groceries`, `transfer`, `insurance`, `childLifejackets`, `fishinggear`, `paddlebloard`, `aggreedToTerms`)
        VALUES ('"
. $row['customerID'] . "', '". $yacht . "', '". $paymentPreference . "', '". $from_time . "', '". $to_time . "', '". $catering . "', '". $skipper . "', '" . $flot . "', '" . $groceries . "', '" . $transfer . "', '" . $insurance . "', '" . $fishinggear . "', '" . $paddleboard . "', '" . $terms . "')";

        if( $conn->query( $sql )) {
            echo "Doet het";
        }
else {
            echo "Doet het niet";
        }
    }
}
else {
    echo "Gebruiker niet gevonden";
}


?>



Error:

Warning: Undefined array key "customerID" in C:\xampp\htdocs\coral-yachts-delano-burhan\templates\RoyalCarsHtml\includes\booking_customers.php on line 30

Zouden jullie hier mij mee kunnen helpen?
Gewijzigd op 17/04/2021 17:13:12 door Delano Velthuis
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:19:18
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2021 17:50:31
Quote Anchor link
$row['customerID'] bestaat blijkbaar niet, en het veld customerID ook niet.

Ook was ik benieuwd of je tabelnaam klopt. Deze heet costumers. Lijkt mij een typfout.

En verder zie ik SQL-injectie bij je POST-variabelen.

En verder zie ik ook dat je het password niet beveiligd opslaat!!! Gevaarlijk!!!
Gewijzigd op 17/04/2021 17:52:46 door - Ariën -
 
Ralf d

Ralf d

17/04/2021 17:51:41
Quote Anchor link
O en de U omdraaien?
Lijkt mij het meest waarschijnlijke.

Maar als je dat er zelf niet uit kan halen mag je wel serieus afvragen of je dit wilt gebruiken in een live omgeving.
Denk aan de volgende dingen.
Beveiliging, escape, paswoord hashing.
 
Delano Velthuis

Delano Velthuis

17/04/2021 18:06:02
Quote Anchor link
- Ariën - op 17/04/2021 17:50:31:
$row['customerID'] bestaat niet, een het veld customerID ook niet.

Ook was ik benieuwd of je tabel naam klopt. Deze heet costumers. Lijkt mij een typfout.

En verder zie ik SQL-injectie bij je POST-variabelen.


Hey Arien, ja klopt ja.. was me niet opgevallen die typfouten. Nu heb ik de typfouten opgelost en dan krijg ik dat hij

if( $conn->query( $sql )) {
echo "Doet het";
echo $sql;
} else {
echo "Doet het niet";
echo $sql;

}

de return geeft dat hij het niet doet. Wat raar is aangezien ik alles juist heb ingevuld vanuit de form



Toevoeging op 17/04/2021 18:07:01:

Ralf d op 17/04/2021 17:51:41:
O en de U omdraaien?
Lijkt mij het meest waarschijnlijke.

Maar als je dat er zelf niet uit kan halen mag je wel serieus afvragen of je dit wilt gebruiken in een live omgeving.
Denk aan de volgende dingen.
Beveiliging, escape, paswoord hashing.


Hey Ralf,

Ga het gelukkig ook niet online gebruiken. Was mee een eigen project waar ik mee bezig ben. Wel bedankt voor je antwoord :D ik ga daar goed opletten!
Gewijzigd op 17/04/2021 18:09:18 door Delano Velthuis
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2021 18:10:55
Quote Anchor link
Of je het wel of niet online gebruikt: Escaping is noodzakelijk. Jacques 'd Ancona kan zich namelijk nooit registreren omdat zijn naam je query corrupt maakt.

Over je probleem: echo eens $sql.
Ook $conn->error moet meer duidelijkheid geven.
Gewijzigd op 17/04/2021 18:12:30 door - Ariën -
 
Delano Velthuis

Delano Velthuis

17/04/2021 18:13:22
Quote Anchor link
- Ariën - op 17/04/2021 18:10:55:
Of je het wel of niet online gebruikt: Escaping is noodzakelijk. Jacques 'd Ancona kon zich namelijk nooit registreren omdat zijn naam je query corrupt maakt.

Over je probleem: echo eens $sql.
Ook $conn->error moet meer duidelijkheid geven.



INSERT INTO `bookings`(`customers_customerID`, `Yachts_yachtID`, `status`, `paymentStatus`, `paymentPreference`, `date_start`, `date_end`, `catering`, `skipper`, `flot`, `groceries`, `transfer`, `insurance`, `childLifejackets`, `fishinggear`, `paddlebloard`, `aggreedToTerms`) VALUES ('11', '1', 'Niet voltooid', 'Niet betaald', 'Paypal', '04/17/2021 4:40 PM', '04/19/2021 4:39 PM', 'N', 'Y', 'Y', 'Y', 'Y', 'N', 'Y', 'N', 'Y')

en

Column count doesn't match value count at row 1

is de response die ik krijg.


Toevoeging op 17/04/2021 18:15:39:

Heb dit nu opgelost en vervolgens krijg ik deze error:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ' 'N', 'Y', 'N', 'Y')' at line 2.

Excusses voor de soms wat domme vragen. ik ben hier redelijk nieuw in na een lange afwezigheid ermee
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2021 18:17:25
Quote Anchor link
Vrij vertaald: Het aantal kolommen komt niet overeen met het aantal waarden in de rij

Is het nu duidelijker? ;-)
 
Delano Velthuis

Delano Velthuis

17/04/2021 18:18:27
Quote Anchor link
- Ariën - op 17/04/2021 18:17:25:
Vrij vertaald: Het aantal kolommen komt niet overeen met het aantal waarden in de rij

Is het nu duidelijker? ;-)


Yes dankjewel, ik had dat opgelost alleen ik krijg nu deze error

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near ' 'N', 'Y', 'N', 'Y')' at line 2
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2021 18:20:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je ergens een quote mist.
Zet wat enters in je query, zodat je een mooi overzicht hebt.
 
Ralf d

Ralf d

17/04/2021 18:21:55
Quote Anchor link
Op de een of andere manier was mijn vorige reactie leeg.

Delano probeer het jezelf meteen goed aan te leren maak een paar functies die het voor je doen en zet die in een bestand functies.php include dat bestand.

Dat bestand zou je in ieder project kunnen gebruiken als je een vaste manier hebt van
Programeren.
 
Delano Velthuis

Delano Velthuis

17/04/2021 18:23:29
Quote Anchor link
- Ariën - op 17/04/2021 18:20:00:
Ik denk dat je ergens een quote mist.
Zet wat enters in je query, zodat je een mooi overzicht hebt.



Top dankjewel!
Heb dit gedaan en het werkt nu, heb de fouten eruit gevonden.
Hartelijk dank voor je tijd en excuses voor de soms nog al slechte vragen.


Toevoeging op 17/04/2021 18:24:05:

Ralf d op 17/04/2021 18:21:55:
Op de een of andere manier was mijn vorige reactie leeg.

Delano probeer het jezelf meteen goed aan te leren maak een paar functies die het voor je doen en zet die in een bestand functies.php include dat bestand.

Dat bestand zou je in ieder project kunnen gebruiken als je een vaste manier hebt van
Programeren.


Goede tip!
Dankjewel zal er meteen naar kijken!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2021 18:34:53
Quote Anchor link
Succes! :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.