$_SERVER

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

23/01/2021 18:44:18
Quote Anchor link
Hi in topic https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/kijken-of-een-gebruiker-via-een-directe-link-op-de-pagina-is-gekomen-of-vanaf-een-andere-pagina/103858/last/ kwam ik volgend antwoord tegen.
Ad Fundum op 22/01/2021 21:18:27:
Dat iets kan zijn een eigen HTTP-header in $_SERVER['HTTP_<eigen_header>']


Hoe kan ik een eigen_header
Zelf maken
doorsturen
opvragen

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 18:05:18
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

23/01/2021 19:59:08
Quote Anchor link
In jQuery kun je met een $.ajax() request bijvoorbeeld iets doen van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$.ajax({
  url: '/foo/bar.php',
  headers: {'x-my-header': 'my-csrf-token'},
  ...
});

In je $_SERVER komt die dan terug als $_SERVER['HTTP_X_MY_HEADER'].
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/01/2021 20:04:16
Quote Anchor link
Een eigen header kan je toevoegen in JavaScript. Het kan met de Fetch API, maar ook met het XMLHttpRequest object.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
var xhr = new XMLHttpRequest();
xhr.open('GET', <url>, true);  // true voor async
xhr.responseType = 'text';     // stelt headers in
xhr.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');  // eigen header
xhr.send();

In PHP kun je de eigen header zo uitlezen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print $_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH'] ?? 'header mist';
?>


Wanneer je dit gebruikt voor het verhogen van de veiligheid, stuur je een CSRF-token mee. Door het XHR-verzoek via HTTP POST te doen, voorkom je dat de data in logs van webservers komt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
let formData = new FormData();
formData.append('CSRF', <eigen_token_hier>);
xhr.open('POST', <url>, true);  // true voor async
xhr.responseType = 'text';     // stelt headers in
xhr.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');  // eigen header
xhr.send(formData);

In PHP ontvang je het CSRF-token alsof een formulier was gepost, dus in $_POST['CSRF'], maar ook in $_REQUEST['CSRF']. Omdat je bij $_POST zeker weet dat het via HTTP POST ging, en niet via HTTP GET of cookies, kan je beter $_POST aanhouden.
Gewijzigd op 23/01/2021 20:06:29 door Ad Fundum
 
Jan R

Jan R

24/01/2021 18:02:52
Quote Anchor link
Ok bedankt. Ik dacht dat je deze kon MAKEN met php en dan opnieuw uitlezen na een post of een a-tag
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2021 18:19:42
Quote Anchor link
Je kan gewoon zelf een header maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
header('X-DoSomething: Hello');


Die X ervoor is een ongeschreven regel die aangeeft dat het geen standaard-header is.
Gewijzigd op 24/01/2021 18:20:34 door - Ariën -
 
Willem vp

Willem vp

25/01/2021 02:12:51
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/01/2021 18:19:42:
Die X ervoor is een ongeschreven regel die aangeeft dat het geen standaard-header is.

Die X is al bijna 9 jaar deprecated. ;-) Uit de samenvatting van RFC 6648:
Quote:
Historically, designers and implementers of application protocols
have often distinguished between standardized and unstandardized
parameters by prefixing the names of unstandardized parameters with
the string "X-" or similar constructs. In practice, that convention
causes more problems than it solves. Therefore, this document
deprecates the convention for newly defined parameters with textual
(as opposed to numerical) names in application protocols.

Het officiële advies is dan ook om geen headers meer te gebruiken die beginnen met 'X-'.

Een van de gedachtes hierachter is dat niet-standaard headers na verloop van tijd standaard kunnen worden, en dat dan de ellende pas goed begint. Eigenlijk zou je dan namelijk die X-prefix moeten laten vervallen, maar dat gaat problemen geven met bestaande software die van die X-header gebruik maakt. Het alternatief is om de header mét de X-prefix de standaard te maken, maar dan kun je op basis van de X-prefix niet meer bepalen of je te maken hebt met een standaard of niet-standaard header.

Voorbeeld: de header X-Frame-Options is in 2009 geïntroduceerd als niet-standaard header. In 2013 is de header tot standaard verheven. Aan de andere kant is de Refresh-header, die al sinds 1995 bestaat, nooit als standaard aangenomen. Op basis van de naamgeving kun je dus niet bepalen of een header al dan niet standaard is. Het toevoegen van een indicatie dat een header niet standaard is, is dan ook niet zinvol en daarom moet je het niet doen, zo is de gedachte achter de RFC.

Als je het netjes wilt doen, gebruik je gewoon een logische, betekenisvolle naam waarvan je enigszins het vermoeden hebt dat die nog niet officieel in gebruik is.
Gewijzigd op 25/01/2021 02:36:16 door Willem vp
 
Ad Fundum

Ad Fundum

25/01/2021 10:32:51
Quote Anchor link
Er zijn twee soorten headers:
- verzoek-headers van een HTTP client aan PHP, die kan je uitlezen via $_SERVER[HTTP_<mijn_header>];
- antwoord-headers van PHP naar een HTTP client, die kan je versturen via header();

De HTTP client is meestal een browser, maar kan net zo makkelijk een andere HTTP client als een PHP script met de cURL-extentie.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2021 10:52:41
Quote Anchor link
Willem vp op 25/01/2021 02:12:51:
- Ariën - op 24/01/2021 18:19:42:
Die X ervoor is een ongeschreven regel die aangeeft dat het geen standaard-header is.

Die X is al bijna 9 jaar deprecated. ;-) Uit de samenvatting van RFC 6648:
Quote:
Historically, designers and implementers of application protocols
have often distinguished between standardized and unstandardized
parameters by prefixing the names of unstandardized parameters with
the string "X-" or similar constructs. In practice, that convention
causes more problems than it solves. Therefore, this document
deprecates the convention for newly defined parameters with textual
(as opposed to numerical) names in application protocols.

Het officiële advies is dan ook om geen headers meer te gebruiken die beginnen met 'X-'.

Etc......

Interessant zeg.
Dan lijkt een prefix met (een afkorting van) je sitenaam een stuk logischer. Dus 'PH-BladieBlah' in dit geval.
Gewijzigd op 25/01/2021 10:53:18 door - Ariën -
 
Willem vp

Willem vp

25/01/2021 11:24:50
Quote Anchor link
- Ariën - op 25/01/2021 10:52:41:
Dan lijkt een prefix met (een afkorting van) je sitenaam een stuk logischer. Dus 'PH-BladieBlah' in dit geval.

Om in lijn te zijn met RFC 4288 zou je dan het voorvoegsel "PRS-" (personal space) kunnen gebruiken, dus "PRS-phphulp.nl-Mijn-Eigen-Header" of zo.

(Overigens gaat RFC 4288 over media types en niet over headers, maar omdat bij media types een soortgelijk probleem speelde is het geen slecht idee om bij headers een soortgelijke oplossing aan te houden; dat wordt ook in appendix B van RFC 6488 genoemd.)

Wat je ook voor voorvoegsel kiest, gebruik het in ieder geval alleen als het extreem onwaarschijnlijk is dat het ooit een standaard header zal gaan worden.
Gewijzigd op 25/01/2021 11:26:44 door Willem vp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.