$_SERVER

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

23/01/2021 18:44:18
Quote Anchor link
Hi in topic https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/kijken-of-een-gebruiker-via-een-directe-link-op-de-pagina-is-gekomen-of-vanaf-een-andere-pagina/103858/last/ kwam ik volgend antwoord tegen.
Ad Fundum op 22/01/2021 21:18:27:
Dat iets kan zijn een eigen HTTP-header in $_SERVER['HTTP_<eigen_header>']


Hoe kan ik een eigen_header
Zelf maken
doorsturen
opvragen

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 08:08:19
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

23/01/2021 19:59:08
Quote Anchor link
In jQuery kun je met een $.ajax() request bijvoorbeeld iets doen van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$.ajax({
  url: '/foo/bar.php',
  headers: {'x-my-header': 'my-csrf-token'},
  ...
});

In je $_SERVER komt die dan terug als $_SERVER['HTTP_X_MY_HEADER'].
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/01/2021 20:04:16
Quote Anchor link
Een eigen header kan je toevoegen in JavaScript. Het kan met de Fetch API, maar ook met het XMLHttpRequest object.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
var xhr = new XMLHttpRequest();
xhr.open('GET', <url>, true);  // true voor async
xhr.responseType = 'text';     // stelt headers in
xhr.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');  // eigen header
xhr.send();

In PHP kun je de eigen header zo uitlezen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print $_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH'] ?? 'header mist';
?>


Wanneer je dit gebruikt voor het verhogen van de veiligheid, stuur je een CSRF-token mee. Door het XHR-verzoek via HTTP POST te doen, voorkom je dat de data in logs van webservers komt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
let formData = new FormData();
formData.append('CSRF', <eigen_token_hier>);
xhr.open('POST', <url>, true);  // true voor async
xhr.responseType = 'text';     // stelt headers in
xhr.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');  // eigen header
xhr.send(formData);

In PHP ontvang je het CSRF-token alsof een formulier was gepost, dus in $_POST['CSRF'], maar ook in $_REQUEST['CSRF']. Omdat je bij $_POST zeker weet dat het via HTTP POST ging, en niet via HTTP GET of cookies, kan je beter $_POST aanhouden.
Gewijzigd op 23/01/2021 20:06:29 door Ad Fundum
 
Jan R

Jan R

24/01/2021 18:02:52
Quote Anchor link
Ok bedankt. Ik dacht dat je deze kon MAKEN met php en dan opnieuw uitlezen na een post of een a-tag
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2021 18:19:42
Quote Anchor link
Je kan gewoon zelf een header maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
header('X-DoSomething: Hello');


Die X ervoor is een ongeschreven regel die aangeeft dat het geen standaard-header is.
Gewijzigd op 24/01/2021 18:20:34 door - Ariën -
 
Willem vp

Willem vp

25/01/2021 02:12:51
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/01/2021 18:19:42:
Die X ervoor is een ongeschreven regel die aangeeft dat het geen standaard-header is.

Die X is al bijna 9 jaar deprecated. ;-) Uit de samenvatting van RFC 6648:
Quote:
Historically, designers and implementers of application protocols
have often distinguished between standardized and unstandardized
parameters by prefixing the names of unstandardized parameters with
the string "X-" or similar constructs. In practice, that convention
causes more problems than it solves. Therefore, this document
deprecates the convention for newly defined parameters with textual
(as opposed to numerical) names in application protocols.

Het officiële advies is dan ook om geen headers meer te gebruiken die beginnen met 'X-'.

Een van de gedachtes hierachter is dat niet-standaard headers na verloop van tijd standaard kunnen worden, en dat dan de ellende pas goed begint. Eigenlijk zou je dan namelijk die X-prefix moeten laten vervallen, maar dat gaat problemen geven met bestaande software die van die X-header gebruik maakt. Het alternatief is om de header mét de X-prefix de standaard te maken, maar dan kun je op basis van de X-prefix niet meer bepalen of je te maken hebt met een standaard of niet-standaard header.

Voorbeeld: de header X-Frame-Options is in 2009 geïntroduceerd als niet-standaard header. In 2013 is de header tot standaard verheven. Aan de andere kant is de Refresh-header, die al sinds 1995 bestaat, nooit als standaard aangenomen. Op basis van de naamgeving kun je dus niet bepalen of een header al dan niet standaard is. Het toevoegen van een indicatie dat een header niet standaard is, is dan ook niet zinvol en daarom moet je het niet doen, zo is de gedachte achter de RFC.

Als je het netjes wilt doen, gebruik je gewoon een logische, betekenisvolle naam waarvan je enigszins het vermoeden hebt dat die nog niet officieel in gebruik is.
Gewijzigd op 25/01/2021 02:36:16 door Willem vp
 
Ad Fundum

Ad Fundum

25/01/2021 10:32:51
Quote Anchor link
Er zijn twee soorten headers:
- verzoek-headers van een HTTP client aan PHP, die kan je uitlezen via $_SERVER[HTTP_<mijn_header>];
- antwoord-headers van PHP naar een HTTP client, die kan je versturen via header();

De HTTP client is meestal een browser, maar kan net zo makkelijk een andere HTTP client als een PHP script met de cURL-extentie.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2021 10:52:41
Quote Anchor link
Willem vp op 25/01/2021 02:12:51:
- Ariën - op 24/01/2021 18:19:42:
Die X ervoor is een ongeschreven regel die aangeeft dat het geen standaard-header is.

Die X is al bijna 9 jaar deprecated. ;-) Uit de samenvatting van RFC 6648:
Quote:
Historically, designers and implementers of application protocols
have often distinguished between standardized and unstandardized
parameters by prefixing the names of unstandardized parameters with
the string "X-" or similar constructs. In practice, that convention
causes more problems than it solves. Therefore, this document
deprecates the convention for newly defined parameters with textual
(as opposed to numerical) names in application protocols.

Het officiële advies is dan ook om geen headers meer te gebruiken die beginnen met 'X-'.

Etc......

Interessant zeg.
Dan lijkt een prefix met (een afkorting van) je sitenaam een stuk logischer. Dus 'PH-BladieBlah' in dit geval.
Gewijzigd op 25/01/2021 10:53:18 door - Ariën -
 
Willem vp

Willem vp

25/01/2021 11:24:50
Quote Anchor link
- Ariën - op 25/01/2021 10:52:41:
Dan lijkt een prefix met (een afkorting van) je sitenaam een stuk logischer. Dus 'PH-BladieBlah' in dit geval.

Om in lijn te zijn met RFC 4288 zou je dan het voorvoegsel "PRS-" (personal space) kunnen gebruiken, dus "PRS-phphulp.nl-Mijn-Eigen-Header" of zo.

(Overigens gaat RFC 4288 over media types en niet over headers, maar omdat bij media types een soortgelijk probleem speelde is het geen slecht idee om bij headers een soortgelijke oplossing aan te houden; dat wordt ook in appendix B van RFC 6488 genoemd.)

Wat je ook voor voorvoegsel kiest, gebruik het in ieder geval alleen als het extreem onwaarschijnlijk is dat het ooit een standaard header zal gaan worden.
Gewijzigd op 25/01/2021 11:26:44 door Willem vp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.